Kuka määrää tupasi?

Rohkelikko vai Korpinkynsi? Ainakin tämä kirjatoukka lajiteltiin Rohkelikkoon. Kuva: IndigoTupien taiston aikana Harry Potter -fanien lukijoiden keskuudessa alettiin keskustella siitä, kuka oikeasti kuuluisi mihinkin tupaan. Osa lukijoistamme oli hieman ärsyyntyneitä, koska he epäilivät että moni osallistui Tupien taistoon rohkelikkona, tuvan suuren suosion vuoksi, eikä suinkaan siksi, että tuntisi oikeasti olevansa rohkelikko.

Tässä muutama esimerkki kommenteista:

Puoletkaan noista rohkelikoista ei varmaan oikeesti olis rohkelikkoja. (Pakkoni)

Eniten ärsyttää että Rohkelikko voittaa, koska osa niistä faneista kannattaa Rohkelikkoa vain koska Potter itse oli siinä ja sitä kuvattiin niten. (Suppis)

Musta on tosi tyhmää jos "vaihtaa" tupaansa kesken aktiviteetin, siis jos ei ole lähettänyt töitä ja kannattaa vaan jotain tupaa, ja se sitten vaihtuu sen mukaan, että mikä tupa on johdossa.  (Lily)

Mua aina vähän ärsyttää tälläiset tupienväliset taistot, kun kaikki itten 'tietysti kannattaa rohkuja'. Ja ei siinä muilla tuvilla oo mahiksii. (Hermione99)

Luulen, että suurin osa haluu olla ohkelikkoja, koska siitä tuvasta puhutaan eniten kirjoissa ja jotain tyyliin
yli puolet kirjojen henkilöistä on Rohkelikkoja. Aika tyhmää sinänsä...
  (Ninta)

 Mutta Rohkelikon kannattajat ovat eri mieltä:

Mä oon rohkelikko mutten sen takii et Harry oli siinä.Mä oon siinä sen akia et mut siihen lajiteltiin ja mä edustan rohkelikkoja ylväänä ja pystypäin. (Lily.P)

Hyvä Rohkelikot! itse olen rohkelikko enkä sen takia että Potter on siellä aan sen takia että minut sinne lajiteltiin.  (Susan)

Samat sanat. Minkäs sille voin että lajitteluhattu minut Rohkelikkoon lajitteli?  (fantasia96)

Mutta miten tupa määräytyy? Voiko jokainen valita oman tupansa itse, vai tarvitaanko siihen Lajitteluhattua? Pitäisikö jästien suorittaa jonkinlainen syväluotaava psykologinen testi, jotta saadaan selville mihin tupaan hän "oikeasti" kuuluisi?

Asia ei ole aivan yksiselitteinen. Periaatteena on tietenkin se, että rohkea ihminen päätyy Rohkelikkoon, älykäs Korpinkynteen, kunnianhimoinen ja puhdsverisyyttä arvostava Luihuiseen ja ahkerat sekä luotettavat ihmiset Puuskupuhiin. Mutta onko tosiaan mahdollista lajitella kaikki ihmiset näiden ominaisuuksien mukaan? Miten toimitaan jos joku on kuraverinen, patalaiska pelkuri, jonka aivoista löytyy korkeintaan kaksi aivosolua? Tällainen tapaus saattaisi ehkä mennä Puuskupuhiin, Helga kun aikoinaan taisi luvata ottavansa kaikki jotka eivät muihin tupiin sovi. Mutta miten tällainen henkilö sopeutuu tupaan, jossa ahkeruutta ja luotettavuutta arvostetaan?

Ja miten toimitaan, jos jollakulla on ominaisuuksia, jotka sopivat useampaan tupaan? Miten Lajitteluhattu osasi laittaa Hermionen ja Percyn Rohkelikkoon, molemmat kun tuntuvat sopivan paremmin Korpinkynteen? Percylla taustalla saattoi olla pitkä perinne, jonka mukaan Weasleyt ovat Rohkelikkoja, mutta kirjoissa hän kuitenkin osoittaa useamman kerran enemmänkin rohkeuden puutetta, kuten vaikkapa koko Ministeriö vastaan Kilta -jupakassa. Vai ilmenikö Persyn rohkeus niin, että hän uskalsi vastustaa omaa perhettään, koska luuli olevansa oikeassa?

Olisiko tässä sitten mietittävä, että mikä näistä ominaisuuksista on ihmiselle tyypillisin? Vai voiko ihminen itse vaikuttaa siihen, mihin tupaan hän joutuu? Vastaus taitaa olla selvä: Kyllä voi. Kaikkihan me muistamme Harry Potterin lajittelun, jossa poika kovasti ajatteli: "Ei Luihuiseen, ei Luihuiseen...", eikä Lajitteluhattu laittanut häntä tuohon tupaan, vaikka Harrylla kyllä oli tarvittavat ominaisuudet.

Voisiko sitten olla niin, että pelkästään ihmisen ominaisuudet eivät vaikuta lajitteluun, vaan myös hänen mielipiteensä? Mitä luulette?

Meidän lajitteluhattumme löytyy muuten täältä.

Kommentit  

0 #4 Her-mi-oonini 12.10.2014 23:41
Kiva kun on näin hieno sivusto missä käydä! :lol:
0 #3 Her-mi-oonini 12.10.2014 23:39
Olen aina ajatellut että olen joko rohkelikko tai puuskupuuh ja olen kokeillut muutamia testejä. Useimmiten testit ovat olleet huonoja ja niistä on nähnyt selvästi mikä vastaus johtaa mihinkin tupaan ( ja niin ollen olen tuntenut kovaa vetoa rohkelikkoon) olen sitten saanut melkein aina tulokseksi rohkelikon... En ole luottanut niihin testeihin... Nyt kokeilin teidän lajitteluhattua (joka on ihan törkeen hyvä ) . Sain tulokseksi puuskupuuhin ja kun odotin että kännykkäni lataa vastauksen tuntui että olisin odottanut tylypahkansuure ssa salissa että lajitteluhattu huutaa tupani! Mahtavasti toteutettu testi ja koko sivusto! Kymppi plus tälle sivulle! Amazing! :D
-1 #2 EmWa 04.10.2014 12:44
Hyvä lajittelu Hattuhan täällä on ♥
Korpinkynsi on ollut kohtalona melkein kaikissa
Testeissä ! Mutta muistakaa että eivät
Nämä ole yhtään niin luotettavia kuin oikea
RAKAS LAJITTELUHATTU! Olen Rohkelikko
!!!!! Enkä todellakaan koska Harry siinä
On >:3 Minussa on omituista uskallusta
Ja minussa on todellista Rohkeutta! Eli:
Pystyn näyttämään kaikki tunteeni!
Pystyn itkemään ja huutamaan ilman
Häpeää! Tätä se Rohkeus todella
Tarkoittaa
:oops:
0 #1 GinnyL 19.04.2014 16:57
Korpinkynsi näköjään vaikka Rohkelikko houkuttaisi... Eläköön Rohkelikko!!!!

You have no rights to post comments

Olet tässä: Home Ajatuseula Kuka määrää tupasi?