Älä spoilaa -kampanja 2007

Kuva: JFA
spoilata = paljastaa juonisaloja eli pilata Potter-fanin odotus pahimmalla mahdollisella tavalla

Me emme pilaa lukunautintoa, älä sinäkään

Me emme Harry Potter -faneissa julkaise minkäänlaisia juonipaljastuksia viimeisestä kirjasta, Harry Potter and the Deathly Hallows'ista, ennen suomennoksen ilmestymistä - spoilaamattomuus jatkuu myös jonkin aikaa suomennoksen ilmestyttyä. Poikkeuksena on J.K. Rowlingin itsensä kertomat seikat, mutta nekin julkaistaan suurten spoilausvaroitusten kera, jotta kukaan ei vahingossakaan tahtomattaan spoilaannu.

Jos jokin lehti tai muu media julkaisee paljastuksia seitsemännestä kirjasta, me emme niitä julkaise. Me ohitamme kyseiset uutiset tyystin kokonaan.

Myös vieraskirjamme on täysin turvallista aluetta. Ylläpito lukee kaikki viestit läpi ennen kuin ne julkaistaan. Harry Potter -fanien ylläpitoa on turha yrittää spoilata, sillä me olemme hyvin taikavoimaisia otuksia, ja meillä on omat suojamme spoilauksia vastaan.

Jos sydämesi on yhtään kiveä pehmeämpi, ethän pilaa toisten ihmisten lukunautintoa, kiitos.

Näin vältyt spoilauksilta

Aika ennen heinäkuun 21. päivää
  • Seuraa median uutisointia varauksella. Kirjasta saattaa vuotaa tietoja jo ennen ilmestymispäivää ja media saattaa paljastaa ehkä liikaakin eikä varoituksia välttämättä ole!
Kirja on ilmestynyt, mutta et ole vielä lukenut sitä
  • Älä missään nimessä surffaile netissä!
  • Jos tahdot kuitenkin seurata Potter-maailman tapahtumia, voit melkein huoletta liikkua Harry Potter -faneissa, joka on kokonaan spoilausvapaata aluetta - poikkeuksena uutisten kommentit, joissa saattaa esiintyä spoilauksia ennen kuin harmaat aivosolumme ehtivät huomata ne.
  • Lehtien lukeminen, television katsominen ja radion kuuntelu eivät ole suositeltavia ajanviettotapoja.
Jos odotat suomennosta
  • Liiku harkiten netissä (Harry Potter -fanit & Vuotis ovat melko turvallista aluetta). Varo etenkin keskustelufoorumeita, vieraskirjoja sekä chat- ja irc-kanavia.
  • Seuraa median uutisointia harkiten.
  • Älä toitota julkisissa tiloissa (esim. koulun käytävillä), että et ole lukenut kirjaa vielä ja pelkäät tulla spoilatuksi.
  • Lykkyä tykö. :)


Median terveiset Potter-faneille

Suomen lehdistö on huomioinut huolemme juonipaljastusten suhteen. Tässä joidenkin median edustajien terveisiä Potter-faneille.

Kari Kivelä, vastaava päätoimittaja, ILTALEHTI
"Tapamme ei ole ollut uutisoida kaunokirjallisten teosten juonia."

Eero Hyvönen, vastaava päätoimittaja, NELONEN
"Lupaan, että otamme huolenne huomioon. Jos juonipaljastuksia tulee, varoitamme katsojia etukäteen."

Heli Kettunen, vastaava päätoimittaja, KATSO
"Me kirjoitamme heinäkuussa varmastikin uudesta Potter-elokuvasta, juonisaloja emme uudesta kirjasta paljasta. Jännittävää odotusta sinnekin, meillä toimituksessakin ollaan aivan innoissaan uudesta kirjasta sekä elokuvasta :)"

Heidi Ylitalo, toimittaja, KOULULAINEN
"Huomioin nämä juonipaljastuksiin liittyvät asiat. Minulla on aiemmiltakin vuosilta tällaista kokemusta, etteivät fanit halua juonipaljastuksia."

Jocka Träskbäck, päätoimittaja, STARA.FI
"Harkitsemme uutisia tapauskohtaisesti. Luonnollisesti pyrimme mainitsemaan uutisen alussa selvästi, jos se sisältää spoilausta."

Muiden medioiden edustajat eivät tahtoneet kommentoida asiaa.

Ladattavaa, tulostettavaa & puuhasteltavaa

Voit ladata tästä itsellesi Älä spoilaa -aiheisen taustakuvan tai vaikka tulostaa pienen julisteen (esim. huoneesi oveen). Tarjolla on myös avatareja (käyttäjäkuvia foorumeille tai nettipäivikirjoihin) sekä tulostettavia sapluunoita, joista voi taiteilla itselleen t-paidan.
 
Taustakuva A4-juliste
800 x 600 | 1024 x 768
1280 x 800 | 1280 x 1024
Lataa & tulosta
PDF-tiedosto

Avatarit

Sapluunat

Klikkaa suuremmaksi ja tulosta. Lisäohjeita t-paidan painamiseen täällä.

You have no rights to post comments

Olet tässä: Home Arkisto Arkisto Arkisto Älä spoilaa -kampanja 2007