Ylläpidon suunnitelmat viimeisen kirjan lukemiseen

JFA

"Perjantaina matkaan iltapäivällä Helsinkiin, jossa katsastan keskustan kirjakauppojen tunnelmia. Sen jälkeen suuntaan nenäni kohti Kirkkonummea ja jonotan siellä omaa Deathly Hallows -kirjaani.

Kun saan kirjan kätösiini, pistän sen visusti laukkuuni enkä koske siihen ennen kuin olen päässyt kotiin. Saattaa tosin käydä niin, että kotimatkalla vilkuilen sitä vielä, mutta missään nimessä en edes avaa sitä! Saavun kotia joskus viiden aikoihin aamulla ja käyn heti nukkumaan, jos saan unta."

"Nukkumistuokion jälkeen syön aamiaisen ja luen lehden, jossa toivottavasti ei lue mitään paljastuksia. Sen jälkeen lukittaudun huoneeseeni ja yritän alkaa lukea. Kirjan avaaminen saattaa olla hyvinkin vaikeaa, sillä en tahtoisi tarinan päättyvän vielä, aika on mennyt liian nopeasti. Kun lopulta kirjan avaan, on se sitten menoa eikä paluuta enää ole.

Luen kirjaa pehmeässä nojatuolissani syöden jotain naposteltavaa. Jossain vaiheessa raahaan itseni parvekkeelle ja luen kirjaa siellä. Viimeiset luvut kuitenkin luen taas omassa huoneessani.

Pitää vielä soittaa Ilmatieteenlaitokselle ja tilata kunnon rankkasade lauantai-illaksi. Pari jyrähdystä ja välähdystäkin olisivat oivia keinoja jännittävän tunnelman luomiseen."

Medb

"Haen oman kirjani Helsingistä. Joudun siellä odottamaan aamuun asti, mutta kirjaa on odotettu jo niin kauan, että muutama ylimääräinen tunti ei enää haitanne. Ja ovathan kyseessä sentään viimeisen kirjan linepartyt.

Saatuani kirjan käsiini unohdankin sitten luultavasti kaikki ympärillä olevat ihmiset ja suuntaan vain nopeasti kotiin. Tiedän, ettei kotona tule viikonloppuna olemaan ketään muita, ja tietokone ja puhelin saavat olla pois päältä, joten rauha kirjan lukemiseen tulee olemaan täydellinen. Luultavasti päädyn lukemaan suurimman osan kirjaa joko sohvalla tai sängyllä makoillen ja syöden mitä nyt kaapista vain sattuu löytymään – jos yleensä muistan syödä.

Varsinaisesti ympäristöllä ei kuitenkaan ole minulle väliä, kunhan vain saan keskittyä kirjaan ja olla sen kanssa täysin kahden ensimmäiseltä sivulta viimeiselle."

Mariapaige

"Valmistaudun viimeiseen Potter-kirjaan siivoamalla etukäteen asunnon ja hoitamalla tarvittavat ostokset viikonloppua varten. Perjantai-illan jonotan kirjaa, kunnes saan sen kahden jälkeen yöllä käsiini Oulusta. Sen jälkeen on edessä reilun parin tunnin ajomatka kotiin kirja viereisellä penkillä. Yritän malttaa olla lukematta kirjaa ajon aikana, mutta pysähdyn todennäköisesti matkalla useaan kertaan lukeakseni ensimmäiset luvut. Kotiin päästyäni asetun sohvalle lukunurkkaukseen lukemaan rauhassa. Puhelin on suljettuna, TV, radio ja tietokone ovat kiinni. On vain hiljaisuutta, ja sen keskellä minä ja viimeinen Harry Potter."

Lupin

"Minä haen kirjani Kirkkonummen kirjakaupasta, josta sen saa jo kello 02.01 yöllä. Tämän jälkeen en kipitäkään kotiin, omaan lukunurkkaani, vaan suuntaan vanhempieni luo. Miksikö? No siksi kun sinne on huomattavasti lyhyempi matka, ja haluan päästä lukemaan niin nopeasti kuin mahdollista."

 

"Vanhempieni pihalta löytyy korpinkynnensininen pihakeinu, johon aion käpertyä lukemaan koko yöksi, peittoon kääriytyneenä, että yön viileys ei häiritse lukukokemusta. Samalla aion hörppiä hyvää, vahvaa kahvia ja mutustaa keksejä. Luen kirjaa kynttilänvalossa, kunnes aamuaurinko nousee."

Ronija

"Minä haen oman Deathly Hallows –kirjani Oulusta. Haen kirjani parinsadan kilometrin päästä kotipaikkakunnaltani ihan vain siksi, että saan kirjan yöllä. En halua toisintoa kuudennen kirjan ilmestymisestä, sillä silloin sain kirjani vasta klo 8 koska kirjakaupan täti oli nukkunut tunnin pommiin.

Yövyn hotellissa, joten aloitan kirjan lukemisen heti saatuani sen käteeni. Seuraavana päivänä matkustan takaisin kotipaikkakunnalle, mutta mieheni saa ajaa koko matkan. Näin saan keskittyä kirjaan rauhassa. Kirjaa lukiessa varaan lähettyvilleni vain kasan nenäliinoja. En jännitykseltäni pysty syömään mitään kuitenkaan.

Aion tällä kertaa vältellä ahmimasta kirjaa kerralla. Aion lukea sen rauhassa ja jopa välillä laskea sen pois kädestäni. Aion käyttää lukemiseen normaalia kauemmin, sillä sen Potter–tarinan viimeinen kirja on ansainnut.

Toivon, että kirjan luettuani olo on surullinen mutta samalla levollinen. Näinhän sen kaiken pitikin päättyä."

You have no rights to post comments

Olet tässä: Home Arkisto Arkisto Arkisto Ylläpidon suunnitelmat viimeisen kirjan lukemiseen