NEO - Millicent Bullstrode & Pansy Parkinson

  • Millicent Bullstrode
    -> Millicent pohj. ransk. nimestä Melisende -> germaanisesta nimestä Amalaswinth -> työväen tai työn vahvuus elementeistä amal "työ, työvoima" swinth "vahvuus" -> Bullstrode härän (bull) harppaus (strode) -> bull stride = härällä ratsastus -> Millicent, tuottelias, tuhannesta pyhimyksestä
  • Pansy Parkinson
    -> Pansy on kukka, orvokki (Viola Tricolor) -> johtaa vanhasta ranskasta pensee "ajatus" -> Parkinson, Parkinin poika -> Parkin = pieni kivi

Vaikkakin Millicent ja Pansy ovat esittäneet kirjoissa vain pientä roolia, haluan silti käsitellä heidänkin nimiään. Ovathan he sentään luihuisia, joista on lupa odottaa jotain todella ilkeää. Vielä he saattavat olla viattomia, mutta..

Millicent Bullstrode on nimensä perusteella kunnon työntekijä, tuottelias ja vahva. Tämä tulos johtuu nimen germaanisesta lähteestä Amalswinth, "amal" tarkoittaa työtä ja "swinth" vahvuutta. Bullstrode tarkoittaa hajotettuna härän harppausta tai askelta, mutta myös bull stride löytää merkityksen, härällä ratsastus. Millicentistä nousee mieleen kuva kookkaasta nuoresta naisesta, harteikkaasta ja vahvasta tytöstä, jolla on todella vahva itsetunto. Hänen nimensä tukee tätä mielikuvaa, sillä työteliään ja tuotteliaan tyttä on usein raskasrakenteinen. Härällä ratsastaminen vaatii todellista jääräpäisyyttä ja kenties kyseessä on todella härkäpäinen ihminen. Härällä ratsastaminen olisi todellinen työvoitto..

Pansy Parkinson on yksi potterkirjojen kukkaistytöistä, sillä Pansy on Viola Tricolor, jonka me suomalaiset paremmin tunnemme kolmivärisenä orvokkina. Pansy kukkana symboloi vaatimattomuutta, miellyttäviä ajatuksia ja muistamista. Pansy kuitenkin johtaa myös vanhasta ranskasta, pensee -sanasta, joka tarkoittaa ajatusta. Sukunimi Parkinson, merkitsee luonnollisestikin Parkinin poikaa, ja Parkin taas tarkoittaa nuorta Peteriä, eli pientä kiveä. Sinänsä mielenkiintoista, kun meiltä tuo isokin kivi löytyy. Siis Pansy on kaunis kukka, mutta pieni, järkähtämätön kivi.

Tulevaisuudesta on vaikea sanoa mitään, mutta parivaljakkona Millicent ja Pansy ovat minusta kuin Ohukainen ja Paksukainen. Suuri Millicent ja hentoinen Pansy, jota voi potkia eteenpäin kuin pientä kiveä konsanaan? Millicentin härkäpäisyys voi aiheutua ongelmaksi kelle tahansa, mutta toisaalta hänen peräänantamattomuutensa voi olla työvoitto pimeän puolen velhoille? Pansyn vaatimaton kukkaispuoli saattaa tehdä hänestä joko pahuudessa takinkääntäjän, tai pahempaa - vakoilijan. Toisin sanoen, en usko että Millicentilla ja Pansylla olisi mitään yhtäläisyyttä Ohukaisen ja Paksukaisen kanssa. Heidän tulevaisuutensa saattaa tällä hetkellä näyttää varsin mitättömältä, mutta todellisuudessa se jää nähtäväksi.


Teksti: Mirzam

You have no rights to post comments

Olet tässä: Home Arkisto Nomen est omen NEO - Millicent Bullstrode & Pansy Parkinson