NEO - Mundungus Fletcher

  • Mundungus
    -> esp. mondongo sisälmykset -> engl. tripe (sisälmykset) slangisana roskalle -> tobacco of the mundungus species -> tupakka
  • Fletcher
    -> engl. arrow-maker -> nuolentekijä

Ennen viidettä teosta Mundungus Fletcher mainittiin pariin otteeseen ja sitten hänet paljastettiin. Hänen nimeään on jo teorian muodossa tulkittu, mutta nyt syvennytään hieman paremmin.

Mundunguksen etunimi viittaa sekä tupakkaan että sisälmyksiin. Tupakkahan on savukkeen sisälmys, joten sinänsä se käy yhteen. Mundunguksen yhteydessä mainitaan kirjoissa tupakan tuoksu ja musta piippu ja sisälmykset taas tuovat väistämättä mieleen hänen hämärien bisneksiensä arkaluontoisen materian. Käydäänhän sisälmyksistäkin mustan pörssin kauppaa.

Fletcher on muitta mutkitta nuolentekijä. Käsityöläinen. Siitä on paha lähteä syvempää merkitystä ammentamaan.

Mundunguksen lempinimi on Dung, joka merkitsee suomeksi sontaa. Ei mitenkään mairitteleva lemppari, vai mitä? Etenkin kun hän on Albus Dumbledoren joukkiossa, sanoinhan että valkea (Albus) tahriutuu niin kovin helposti. Ainakin jos on lantaa hommassa mukana.

Nimensä perusteella kyseessä on aika äijä, ja teot puhuvat myös tämän asian puolesta. Epäilisin, että Mundunguksen pussissa ei ole ihan puhdasta tupakkaa, ja lopultakin tupakka aiheuttaa keuhkosyöpää ja kuolemaa.. Sanokaa minun sanoneen, että tämä kaveri jää jostain ikävästi kiinni.


Teksti: Mirzam

You have no rights to post comments

Olet tässä: Home Arkisto Nomen est omen NEO - Mundungus Fletcher