Uusi ja uudistunut uutisarkisto

Mitä Harry Potterin maailmassa tapahtuu? Koska seuraava elokuva tulee? Mitä Daniel Radcliffe, Emma Watson ja Rupert Grint tekevät nykyään? Koska uusin elokuva tulee DVD:llä? Kirjoittaako Rowling parhaillaan mitään? Mitä hän kirjoittaa? Onko jossain vaiheessa tulossa kahdeksas Harry Potter -kirja? Koska seuraava aktiviteetti alkaa?

Jos et tiedä vastausta yllä oleviin kysymyksiin, seuraa uutisiamme.

  • Tältä sivulta pääset selaamaan uutisia aihealueen mukaan.
  • Etusivulta näet uusimmat uutiset, ja pystyt selaamaan uutisia aikajärjestyksessä.
  • Vanhat, ennen kesäkuuta 2009 julkaistut uutiset, löydät vanhasta uutisarkistosta.
  • Syntymäpäivistä emme enää uutisoi, mutta ne löytyvät kalenterista.

Vielä kerran tunteella: muistojen joulukalenteri

Harry Potter -fanien joulukalenteri on täällä taas, vielä kerran. Tällä kertaa muistelemme menneiden kalentereiden parhaita paloja, ja nautimme nostalgiasta. Liity seuraamme.

Klikkaa tästä itsesi joulukalenteriin

 PS! Muista myös Instagram-kalenterimme! Sen löydät nimellä @vuotisnet.

Kapari-Jatta suomentaa uuden kirjan - aikataulu vielä epäselvä

Kaikki Harry Potter -kirjat suomentanut Jaana Kapari-Jatta tulee suomentamaan myös uuden näytelmän, Harry Potter and the Cursed Childin (suomeksi ehkä Harry Potter ja kirottu lapsi), paljastaa Aamulehti.

"Työ alkaa samalla sekunnilla, kun saan kirjan", kommentoi Kapari-Jatta Aamulehdelle.

Kapari-Jattaa on jo pyydetty suomentamaan teos, mutta kustantajan kanssa ei ole vielä sovittu aikataulusta. Siihen vaikuttaa muun muassa teoksen laajuus, joka ei vielä ole selvillä. Kapari-Jatta arvioi kuitenkin, että suomennos ei välttämättä ehdi jouluksi. Englanninkielinen teos julkaistaan 31. heinäkuuta, eli Harry Potterin syntymäpäivänä.

Itsenäinen jatko-osa

Harry Potter and the Cursed Child ei ole varsinainen kahdeksas Potter-kirja, vaan se perustuu samannimisen näytelmään, jota esitetään Lontoossa ensi kesästä alkaen. Sen kertojana toimii Harryn nuorin poika, Albus Severus Potter, ja sen on kirjoittanut Jack Thorne.

Kapari-Jatta paljastaa Aamulehdelle myös olevansa asiasta niin innoissaan, että hän on menossa katsomaan näytelmää.

Englanninkielinen teos myynnissä Suomessakin

Englanninkielinen Harry Potter and the Cursed Child tullee Suomessakin myyntiin useimpiin kirjakauppoihin. Tällä hetkellä se on ennakkotilattavissa ainakin CDON:ssa ja Adlibriksessa noin 25 euron hintaan.

Potterin lukeminen tekee sinusta suvaitsevaisemman - paitsi jos fanitat Voldua

Harry Potter -kirjojen lukeminen voi tehdä lapsista ja nuorista suvaitsevaisempia, kertoo Helsingin Sanomat. Itse artikkeli on jo vuodelta 2014, mutta aihe on edelleen ajankohtainen, joten asian voi hyvin ottaa taas esille.

Tieto perustuu Italiassa tehtyyn tutkimukseen, jossa havaittiin, että vaikutukset olivat erityisesti nähtävillä niissä nuorissa, jotka kokivat samaistuvansa Harry Potteriin ja hänen ystäviinsä, eivät Voldemortiin tai muihin pahiksiin. 

Kuten kaikki fanit tietävät, J. K. Rowlingin kirjat sisältävät runsaasti viittauksia m.m. rasismiin ja syrjintään, esimerkiksi siinä muodossa, että jotkut velhot pitävät ns. puhdasverisiä velhoja parempina kuin puoliverisiä tai jästisyntyisiä. Myös kotitonttujen ja muiden älyllisten taikaolentojen asema ja oikeudet nostetaan esiin useaan kertaan.

Tutkimuksen mukaan Potteria lukeneet ja kirjojen teemoista keskustelleet italialaiset viidesluokkalaiset ja lukiolaiset suhtautuivat suvaitsevaisemmin niin maahanmuuttajiin kuin homoihinkin, jos he samaistuivat Harryyn ja kumppaneihin. Myöhemmin tutkittiin myös brittiläisiä college-opiskelijoita jotka olivat lukeneet Pottereita. Hekin suhtautuivat pakolaisiin myönteisemmin, jos he eivät samaistuneet Voldemortiin ja hänen kannattajiinsa.

J. K. Rowling 50 vuotta!

Iki-ihana ja ikinuori kirjailija J. K. Rowling täyttää tänään 50 vuotta. Hän on edelleen aktiivinen kirjailija, ja on juuri julkaisemassa kolmannen dekkarin salanimellä Robert Galbraith. Hänellä on myös sormensa Pottermore-nettisivun salaisuuksissa ja uusissa Potter-paljastuksissa. Lisäksi hän muun muassa twiittaa ahkerasti.

Paljon onnea J. K. Rowlingille! Ja tietysti myös Harry Potterille, joka tänään täyttää 35 vuotta.

Rowlingilta taas tulossa dekkari salanimellä

J. K. Rowlingin salanimellä Robert Galbraith kirjoittama dekkarisarja saa kolmannen osan lokakuussa, kun Career of Evil ilmestyy, kertoo The Leaky Cauldron. Tässä kirjassa seurataan tuttuun tapaan yksityisetsivä Cormoran Striken ja hänen avustajansa Robin Ellacottin seikkailuja. Toisin kuin Potter-kirjat, Robert Galbraithin dekkarit on suunnattu aikuisille.

Sarjan kaksi ensimmäistä osaa on julkaistu suomeksi nimillä Käen kutsu ja Silkkiäistoukka. Kirjat on julkaissut Otava. Kolmannen kirjan suomennoksen julkaisuajasta ei vielä ole tietoa.

Alakategoriat

Olet tässä: Home Arkisto Uutisarkisto