Jude Law valittiin nuoren Albus Dumbledoren rooliin

Näyttelijä Jude Law tullaan näkemään nuoren Albus Dumbledoren roolissa tulevissa Ihmeotukset-elokuvissa, paljastaa Pottermore

"Nuori" on tosin velhomaailmassa hieman venyvä käsite, sille jo Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuvan aikana Dumbledore oli 45-vuotias. Lawn näyttelemä Dumbledore ei vielä ole Tylypahkan rehtori, vaan hän toimii koulun muodonmuutosten opettajana. Hänet mainittiin jo Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuvassa, jossa kerrottiin että Lisko Scamander erotettiin Tylypahkasta, mutta hänen opettajansa Albus Dumbledore puhui hänen puolestaan. Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -kirjan uusimmassa versiossa (joka ilmestyy suomeksi kesällä) Lisko kirjoittaa että Albus Dumbledore oli hänelle enemmän kuin pelkkä opettaja, mutta että hän ei voi kertoa asiasta enemmän. Romanssinnälkäisten pettymykseksi joudumme tosin muistuttamaan, että J.K. Rowling on kertonut Dumbledoren ja Liskon suhteen olevan täysin platoninen.

Jude Law on näytellyt niin tv-tuotannoissa, elokuvissa kuin teatterissakin. Hän nousi suuren yleisön tietoisuuteen vuonna 1997 elokuvassa Wilde, ja on sen jälkeen tehnyt pitkän ja ansiokkaan uran. Law on aikaisemmin työskennellyt useamman Harry Potter -elokuvista tutun näyttelijän kanssa, joihin kuuluvat muun muassa Helen McCrory (Narcissa Malfoy), Frances De La Tour (Matami Maxime), Richard Griffiths (Vernon-setä) ja Ralph Fiennes (Voldemort). Hän on myös näytellyt yhdessä "Grindelwaldin" eli Johnny Deppin kanssa.

Nuoren Dumbledoren rooliin ehdoteltiin monia tunnettuja näyttelijöitä Lawn lisäksi. Suosikkien joukosta löytyi sellaisia nimiä kuin Christian Bale, Benedict Cumberbatch sekä Jared Harris, joista viimeksi mainittu on edesmenneen Richard Harrisin poika. Richard Harris taas on potteristeille tuttu siitä, että hän näytteli Albus Dumbledorea kahdessa ensimmäisessä Harry Potter -elokuvassa.

Toisen Ihmeotukset-sarjan elokuvan kuvaukset alkavat kesällä, ja elokuvan alustava julkaisupäivä on 16. marraskuuta 2018. Ohjaajan tuolissa istuu edelleen David Yates. 

Kuva: Frederic Auerbach/Wikimedia Commons

You have no rights to post comments

Olet tässä: Home Arkisto Uutisarkisto Elokuvat Jude Law valittiin nuoren Albus Dumbledoren rooliin