Ihmeotusten ensi-ilta Suomessa vasta 23. marraskuuta

Elokuva Ihmeotukset ja niiden olinpaikat saa ensi-iltansa Suomessa vasta keskiviikkona 23. marraskuuta.

Vielä pari päivää sitten muun muassa elokuvan maahantuoja Finnkino ilmoitti nettisivuillaan, että elokuvan Suomen ensi-ilta olisi sama kuin USA:ssa ja Iso-Britanniassa, eli edellisen viikon perjantaina, 18. päivänä. Nyt päivämääräksi on kuitenkin tarkentunut muutamaa päivää myöhäisempi ajankohta.

Tämä tarkoittaa sitä, että Suomeen elokuva saapuu viimeisten joukossa. Fantasticbeasts.com kertoo että suurin osa eurooppalaisista pääsee nauttimaan elokuvasta jo edellisellä viikolla, ensi-iltojen sijoittuessä välille 16. - 18. marraskuuta. 

Pikamatkan ottaminen johonkin muuhun maahan ei kuitenkaan liene kannattavaa (ainakaan pelkän elokuvanautinnon takia). Finnkinosta nimittäin vihjaillaan, että elokuvasta olisi tulossa myös ennakkonäytöksiä. Erillisestä faninäytöksestä ei vielä ole tietoa. Seuraamme tilannetta.

Ihmeotukset ja niiden olinpaikat on viisiosaisen elokuvasarjan ensimmäinen osa. Elokuvassa pääsemme seuraamaan velhoelämää 1920-luvun Amerikassa, brittiläisen velhon ja taikazoologin Lisko Scamanderin silmien kautta. Sadan vuoden takainen Amerikka onkin yllättäen hyvin erilainen paikka, kuin Liskon tuntema Iso-Britannia. Muun muassa suhteet jästeihin ovat paljon tiukemmin säädellyt, eikä rangaistuksia ole pilattu liialla lepsuudella.

Miten Lisko pärjää Uudessa maailmassa? Se selviää reilun kuukauden kuluttua.

You have no rights to post comments

Olet tässä: Home Arkisto Uutisarkisto Elokuvat Ihmeotusten ensi-ilta Suomessa vasta 23. marraskuuta