Pottermore vie vierailulle sumuiseen Tylypahkaan

Pottermore on avannut toiminnon, jonka avulla pääsemme kiertelemään sumuista Tylypahkaa. Tai ainakin tutkimaan sitä ulkoapäin. Pääsemme myös ihmettelemään järveä, kasvihuoneita, huispauskenttää ja Kiellettyä metsää. Pääset ihastelemaan Tylypahkaa osoitteessa https://my.pottermore.com/hogwarts kunhan olet kirjautunut sisään sivustolle. Jos sinulla ei ennestään ole Pottermore-tiliä (miksi ihmeessä ei?), sinun pitää ensin rekisteröityä, ennen kuin pääset ihmettelemään Tylypahkaa.

 Tältä näyttää Pottermoren sumuun verhottu Tylypahka. Lieneekö paikalla ankeuttajia?

 Linnan ympäristössä liikutaan hiiren ja nuolinäppäimien avulla. Aina välillä linnassa näkyy valopalloja, joiden takaa paljastuu tietoa (englanniksi tietenkin) juuri siitä osasta linnaa tai huispauskenttää tai metsää. Kaikki tiedot näyttävät olevan sellaisia, jotka on aikaisemmin kerrottu joko Harry Potter -kirjoissa tai Pottermoressa. Valopalloja on yhteensä sata, ja sivusto kertoo sinulle kuinka monta niistä olet löytänyt.  Kannattaa laittaa koneen äänet päälle, sillä taustamusiikki on kaunista, ja sen lisäksi äänimerkki ilmoittaa jos olet huomaamattasi osunut valopalloon. Kaikkien valopallojen löytäminen on melkoinen haaste.

 Valopalloa klikkaamalla saa aukaistua tekstinpätkiä, jotka kertovat siitä, mitä juuri tässä kohtaa linnaa tapahtuu. Kuvassa käynnissä ennustamisen tunti. Huomaa oikeassa ylänurkassa numero, joka näyttää kuinka monta valopalloa olet löytänyt.

Pottermore lupailee, että Tylypahka toimii useimmilla tietokonella, tableteilla ja puhelimilla. 

You have no rights to post comments

Olet tässä: Home Arkisto Uutisarkisto J.K. Rowling Pottermore vie vierailulle sumuiseen Tylypahkaan