Rowling on vuoden 2016 vaikutusvaltaisin kirjailija

J. K. Rowling on vuoden 2016 vaikutusvaltaisin kirjailija, julistaa Hollywood Reporter, jonka jutussa tarkastellaan kirjailijoita tv- ja elokuvateollisuuden näkökulmasta. 

Hollywood Reporterin mukaan Rowling pääsisi listalle, vaikka Harry Potter -sarjaa ja siitä seuranneita elokuvia ei laskettaisi mukaan. Kirjailija onkin saanut menestystä myös velhopojasta kertovan kirjasarjan jälkeen. Hänen kirjastaan Paikka vapaana tehtiin BBC:n ja HBO:n minisarja, minkä lisäksi Rowling kirjoittaa Cormoran Strike -dekkarisarjaa (salanimellä Robert Galbraith), josta ollaan nyt tekemässä minisarjaa. Harry Potter -kirjat taas olivat menestysnäytelmä Harry Potter and the Cursed Childin inspiraationlähteenä. Ja kirsikkana kakun päällä keikkuu tietenkin pian ilmestyvä elokuva Ihmeotukset ja niiden olinpaikat, johon suunnitellaan jo neljää jatko-osaa.

J.K. Rowling jätti kisassa taakseen muun muassa sellaisia nimiä kuin George R. R. Martin (Game of Thrones), Diana Gabaldon (Outlander - Matkantekijä), Margaret Atwood (Orjattaresi-uusintaversio) ja Stephen King (vaikka mitä) joten ei hänen menestystään voi kuin ihastella.

You have no rights to post comments

Olet tässä: Home Arkisto Uutisarkisto J.K. Rowling Rowling on vuoden 2016 vaikutusvaltaisin kirjailija