J.K. Rowling avasi uudet nettisivunsa ja vastasi Ihmeotus-kysymyksiin

J.K. Rowling on avannut uudet nettisivut, jotka löytyvät samasta osoitteesta kuin vanhatkin sivut aikoinaan: jkrowling.com. Sivuillaan kirjailija kertoo, että hänen nettisivunsa jäivät rempalleen hänen lopetettua Harry Potter -sarjan kirjoittamisen, mutta että hän on nyt aikeissa tehdä niistä taas elävät ja persoonalliset.

Rowling vastasi samalla kertaa fanien lähettämiin kysymyksiin koskien Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -leffaa. Nämä vastaukset sisältävät SPOILEREITA, joten lue omalla vastuulla.

1. Miksi Lisko ei vaan ilmiintynyt USA:han? Miksi hän meni laivalla?

Mitä pidempi matka, sen vaarallisempaa ilmiintyminen on. Tähän vaikuttaa myös taikojan taitavuus. Ilmiintyminen vaatii myös sen, että ilmiintyjä tuntee paikan jonne hän ilmiintyy, tai että hän pystyy visualisoimaan sen tarkasti. Mannertenvälinen ilmiintyminen johtaisi melko varmasti vaikeisiin vammoihin tai kuolemaan. Lisäksi Liskon laukku sisälsi erilaisia taikaeläimiä. Jotkut niistä pystyisivät ilmiintymään hänen kanssaan, mutta toiset eivät.

2. Miksi Lisko meni ei-taikien tullin kautta?

Hän kuljetti taikaeläimiä, mikä oli laitonta tuohon aikaan. Ei-taikeja oli helpompi huijata kuin velhoja.

3. Miksi Lisko ei käyttänyt tulejo-loitsua kutsuakseen karanneita otukssia?

Tulejo toimii vain elottomiin esineisiin. Ihminen tai olento joka pitelee esinettä, johon tulejo-loitsua käytetään, voi siirtyä esineen kyydissä, mutta tämä on vaarallista. Ihminen tai eläin voi loukkaantua, kun esine kulkee lähes valon nopeudella.

4. Miksi totuusseerumia ei käytetä kuulusteluissa?

Sitä käytetään, mutta taitavat velhot pystyvät vastustamaan sitä vastamyrkkyjen ja loitsujen avulla. Taitava okklumoija voi vastustaa totuusseerumia.

5. Miksi paljastuis-loitsu sai monijuomaliemen lopettamaan toimintansa?

Niin ei käynyt. Grindelwald on taitavampi muodonmuuttaja kuin useimmat velhot, joten hän käytti loitsua, ei lientä, muuttuakseen Percival Vakaksi.

6. Miksi Harry Potter ei kehittänyt obskyyriä?

Obskyyri kehittyy vain tietyissä olosuhteissa, joihin kuuluu trauma taikuuden käyttöön liittyen, sisäinen viha omia taikavoimia kohtaan ja tietoinen yritys tukahduttaa taikuus.

Dursleyn perhe pelkäsi taikuutta niin paljon että he eivät edes uskaltaneet tunnustaa sen olemassaoloa Harrylle. Vaikka Vernon ja Petunia jotenkin kuvittelivat että Harryn oudot voimat katoaisivat, jos he olisivat tarpeeksi ilkeitä hänelle, he eivät ikinä opettaneet Harrya häpeämään tai pelkäämään taikuutta. Silloinkin kun Harrya toruttiin siitä että jotain tapahtui, hän ei yrittänyt tukahduttaa todellista luonnettaan, eikä edes kuvitellut että se olisi mahdollista.

Lopuksi vielä vanha suosikki:

7. Miksi Harryn sisällä oleva hirnyrkki ei tuhotunut kun basiliski puraisi häntä Salaisuuksien kammiossa?

Hirnyrkki tuhoutuu vain jos sen sisältävä esine menee rikki niin pahasti, että sitä ei enää voi korjata. Fawkes paransi Harryn. Jos hän olisi kuollut, hirnyrkki olisi tuhoutunut.

You have no rights to post comments

Olet tässä: Home Arkisto Uutisarkisto J.K. Rowling J.K. Rowling avasi uudet nettisivunsa ja vastasi Ihmeotus-kysymyksiin