Harry Potter 20 vuotta!

Maanantaina 26. kesäkuuta 2017 tulee kuluneeksi tasan 20 vuotta siitä, kun Harry Potter and the Philosopher's Stone -kirja ilmestyi. Suomeksi kirja ilmestyi seuraavana vuonna, nimellä Harry Potter ja viisasten kivi. Silloin ei vielä tiedetty lainkaan, että kirja synnyttäisi maailmanlaajuisen ilmiön, joka tekisi Joanne Rowlingista miljonäärin.

 Tämän näköisenä Harry Potter ja Tylypahkan pikajuna alkujaan tuli tutuksi tuhansille faneille. 
Kuva: Mascha

Tällä hetkellä Harry Potter -kirjoja on myyty yli 450 miljoonaa kappaletta, ja ne on käännetty 79 kielelle. Niistä on tehty elokuvia ja näytelmä, niistä on kirjoitettu tuhansittain fanficcejä, ja ne ovat toimineet inspiraation lähteenä niin muusikoille kuin taiteilijoillekin.

Juhlavuosi näkyy potteristeille monella tavalla. Brittikustantaja Bloomsbury on juhlan kunniaksi tuonut kauppoihin tupapainokset Philosopher's Stonesta. Erikoisversiot sisältävät ylimääräistä materiaalia, kuten faktaruutuja ja suosikkihahmojen esittelyitä.

Pottermore on juhlavuoden kunniaksi avannut kirjakirjon, Wizarding World Book Clubin, jossa aluksi luetaan Viisasten kiveä ja keskustellaan kirjaan liittyvistä teemoista. Keskustelu käydään Twitterissä, mutta suomalaiset fanit voivat käydä keskustelua myös Vuotavassa noidankattilassa sekä Facebook-ryhmässämme.

Lontoossa vierailijoille avautuu British Libraryssa suuri Harry Potter -näyttely, joka on nähtävissä 20.10.2017 - 28.2.2018. Liput kannattaa ostaa etukäteen!

Suomessa Vuotavan noidankattilan vanhat, nykyiset ja miksipä ei uudetkin jäsenet miittaavat 26. kesäkuuta Helsingissä piknikin merkeissä, jos sade ei kastele liikaa. 

You have no rights to post comments

Olet tässä: Home Arkisto Uutisarkisto Kirjat Harry Potter 20 vuotta!