Kuvitetusta Philosopher’s Stonesta liikkuva versio

Miltä tuntuisi lukea kirjaa, jonka kuvat liikkuvat, samalla lailla kuin velhomaailmassa? Ihan samaa lukukokemusta me jästit emme pääse kokemaan, mutta jotain vähän sinne päin. Jim Kayn kuvittamasta kirjasta Harry Potter and the Philosopher’s Stone (eli englanninkielinen Viisasten kivi) on nimittäin julkaistu e-kirjaversio, jossa osa kuvista liikkuu, kertoo Pottermore.

Liikkuvia kuvia lukuunottamatta kirja on täysin sama kuin suomeksikin julkaistu kuvitettu versio kirjasta Harry Potter ja viisasten kivi (kuvassa). Se sisältää saman Jim Kayn kuvituksen kuin alkuperäinen kirja. Kuvia voi katsella vaikkapa kirjakauppa Amazonin sivuilta.

Jo kannessa on liikettä, kun Tylypahkan pikajunasta tupruttava höyry kiemurtelee pitkin kantta. Junan yläpuolella leijailee siipiään räpsyttävä pöllö, ja laiturilla kissa heiluttelee laiskasti häntäänsä. Kirjan sisällä sama teema jatkuu. Sateenvarjot liitelevät Viistokujan yllä, Lajitteluhattu näyttää kieltä, Dumbledoren muotokuva kääntää päätään, Kalkaroksen liemihyllyssä kuplii ja poreilee. Usein animaatiot ovat hyvin pieniä ja lähes huomaamattomia. Hienoimmaksi nousee sivu, jossa taustaväri yhtäkkiä vaihtuu valkoisesta mustaksi, ja Tylypahkan kummitukset saapuvat paikalle, pitkässä jonossa sivun poikki liitäen.

Kaikkia kuvia ei kuitenkaan ole animoitu, eikä kirjasta tunnu löytyvän oikein selkeää logiikkaa sille, miten animoidut kuvat on valittu. Kirjan tekstikokoa voi suurentaa ja pienentää oman maun mukaan, ja jos animaatiot alkavat väsyttää, ne voi kytkeä pois päältä. 

Liikkuvakuvainen kirja ei valitettavasti toimi kaikilla lukulaitteilla, vaan se on rajoitettu Kindle Fire-lukulaitteisiin sekä Kindlen iOS- ja Android-sovelluksiin jotka toimivat puhelimissa ja tableteissa. Koska kyseessä on Kindle-kirja, sen voi ostaa ainoastaan Amazonista, ja suomalaisten kohdalla tämä tarkoittaa kaupan amerikkalaista versiota amazon.com. Jos ostat kirjan, huomaa että kannattaa tarkistaa hinta. Sivuilla saattaa ensin näkyä hieman alempi, amerikkalaisille tarkoitettu hinta, joka päivittyy oikeaan vasta kun olet kirjautunut sisään ja tarkastelet kirjan sivua.

You have no rights to post comments

Olet tässä: Home Arkisto Uutisarkisto Kirjat Kuvitetusta Philosopher’s Stonesta liikkuva versio