Kuvitettu Salaisuuksien kammio ilmestyi

Taitelilija Jim Kayn kuvittama painos kirjasta Harry Potter ja salaisuuksien kammio on nyt ilmestynyt, suomeksi ja englanniksi, sekä monella muullakin kielellä. Uusien, kuvitettujen painosten on tarkoitus houkutella uutta, nuorempaa sukupolvea Harry Potter -kirjojen pariin.

Kuvittaja Jim Kay sai Britannian arvostetuimman kuvituspalkinnon, Kate Greenway -mitalin vuonna 2012. Hän on kuvittanut myös viime vuonna ilmestyneen Viisasten kiven painoksen. 

Kirjan komeassa kansikuvassa Harry, Ron ja Weasleyn kaksoset lentävät kohti Kotikoloa sinisellä Ford Anglialla, herra Weasleyn tuunaamalla jästiautolla. Anglian ikkunasta liehuu komeasti rohkelikon väreissä loistava kaulaliina.

Mutta ei siinä kaikki. Kirjan sisällä avautuu valoisaan ja aurinkoiseen kanteen verrattuna hyvin erilainen visuaalinen maailma. Lukija saa nähdä synkän tummansävyisen Tylypahkan, ihmetellä alruunan rakennetta ja kasvua esittäviä lyijykynäpiirroksia,  ihastella Hagridin komeaa muotokuvaa, ja paljon muuta. Kurkkaa kuvia vaikkapa Mashablen sivuilta.

Kaikki seitsemän varsinaista Harry Potter -kirjaa on tarkoitus julkasita kuvitettuina versioina. Ainakin tämänhetkisten tietojen mukaan Jim Kay tulee kuvittamaan kaikki kirjat. Vuosittain julkaistaan yksi uusi kirja, aina loppuvuodesta, todennäköisesti jotta se olisi houkuttelevasti tarjolla jouluksi. Vuonna 2017 vuorossa on Harry Potter ja Azkabanin vanki.

You have no rights to post comments

Olet tässä: Home Arkisto Uutisarkisto Kirjat Kuvitettu Salaisuuksien kammio ilmestyi