Potter-leffamaraton houkutteli fanit elokuviin

Luihusia, Korpinkynsiä, Rohkelikkoja... heitä oli ainakin kaulaliinojen perusteella kerääntynyt eilen elokuvateatteri Orioniin Helsinkiin, jossa aloiteltiin koko viikonlopun kestävää Harry Potter -elokuvien maratonia. Jostain syystä Puuskupuhit tuntuivat loistavan poissaolollaan. Mihin ihmeeseen he olivat jääneet? Paikalle oli kuitenkin eksynyt väkeä kaikista ikäluokista, alakouluikäisistä aina mummo- ja vaari-ikäisiin. Tunnelma oli hyväntuulinen, ja illan teema selvästi tuttu kaikille osallistujille, vaikka varsinaisia noidan tai velhon pukuun sonnustautuneita paikalla oli melko vähän.

 Kaikkien Harry Potter -elokuvien julisteet koristivat elokuvateatterin aulaa.

Perjantaina nähtiin elokuvasarjan kaksi ensimmäistä osaa, eli Viisasten kivi ja Salaisuuksien kammio. Ennen elokuvien alkua elokuvateatterin edustaja piti puheen, jossa hän kertoi siitä, millainen merkitys elokuvilla oli hänelle itselleen ollut... ja muistutti vielä yleisöä siitä, että suklaasammakoita ei ole sopivaa päästää hyppimään ympäri elokuvasalia.

Sali hiljeni täysin, kun Viisasten kiven alkumusiikki lähti käyntiin. Tuntui kuin koko sali olisi siirtynyt ajassa taaksepäin vuoteen 2001, jolloin kauan odotettu elokuva saapui elokuvateattereihin. 

Elokuvan katselu oli hieman hämmentävä kokemus. Ovatpa lapsinäyttelijät pieniä! Ja miten ihmeessä näyttely oli alkuvaiheessa näin kömpelöä? Ja erikoisefektit! Tällaistako se oli viisitoista vuotta sitten?

Ajan hampaan nakertamisesta huolimatta yleisö nauroi ja huokaili oikeissa kohdissa, ja elokuvan loputtua yleisö päästi raikuvat aplodit. Ihanan nostalgista! 

Tänään lauantaina ja huomenna sunnuntaina Orionin elokuvanäytökset jatkuvat; lauantaina vuorossa Azkabanin vanki, Liekehtivä pikari ja Feeniksin kilta, sunnuntaina taas vuorossa Puoliverinen prinssi sekä Kuoleman varjelusten molemmat osat. Miten mahtavat istumalihakset kestää?

Tähän korttiin on tarkoitus kerätä kahdeksan leimaa... jos vain jaksaa katsoa kaikki kahdeksan elokuvaa.

Katso lisää kuvia Instagramista: @vuotis.net 

You have no rights to post comments

Olet tässä: Home Arkisto Uutisarkisto Tapahtumat Potter-leffamaraton houkutteli fanit elokuviin