Harry Potter -kirjoista uudet, kuvitetut painokset

Harry Potter -kirjat julkaistaan uusina, kuvitettuina painoksina, kertoo Helsingin Sanomat. Kirjasarjan aloittaa tuttuun tapaan Viisasten kivi, jonka uusi painos julkaistaan maailmanlaajuisesti 6. lokakuuta 2015. Kustantaja toivoo saavansa kirjan myötä houkuteltua yhä nuorempia lukijoita Harry Potterin pariin.

Kirjan kuvista vastaa palkittu, brittiläinen Jim Kay. Hän on itsekin Harry Potterin fani, ja tuntee erityisesti sympatiaa Nevillea kohtaan, samalla kun ihailee Hermionen sitkeyttä. Kiinnostavin piirrettävä on sen sijaan rosoinen Hagrid, Kay paljastaa kustantaja Bloomsburyn haastattelussa.

Kayn Potter-taidetta voi ihastella ainakin Hesarin sivuilla sekä Hypable.comin artikkelissa, joka sisältää kuvia varsinaisesta kirjasta, tosin englanninkielisestä versiosta.

Kustantaja Tammen antamista tiedoista päätellen kirja julkaistaan myös suomeksi samana päivänä kuin muunkielisetkin painokset. Kirjassa on 256 sivua, ja suomennos on vanha tuttu, Jaana Kapari-Jatan tekemä.

Vaikka aluksi julkaistaan vain Viisasten kivi, loputkin kirjat tullaan näkemään kuvitetussa muodossa. Kuvitettuja kirjoja ilmestyy yksi vuodessa, joten iloa riittänee aina vuoteen 2021 saakka.

Aiotko sinä hankkiä kuvitetun painoksen kirjahyllysi koristukseksi? 

You have no rights to post comments

Olet tässä: Home Arkisto Uutisarkisto Harry Potter -kirjoista uudet, kuvitetut painokset