Kapari-Jatta suomentaa uuden kirjan - aikataulu vielä epäselvä

Kaikki Harry Potter -kirjat suomentanut Jaana Kapari-Jatta tulee suomentamaan myös uuden näytelmän, Harry Potter and the Cursed Childin (suomeksi ehkä Harry Potter ja kirottu lapsi), paljastaa Aamulehti.

"Työ alkaa samalla sekunnilla, kun saan kirjan", kommentoi Kapari-Jatta Aamulehdelle.

Kapari-Jattaa on jo pyydetty suomentamaan teos, mutta kustantajan kanssa ei ole vielä sovittu aikataulusta. Siihen vaikuttaa muun muassa teoksen laajuus, joka ei vielä ole selvillä. Kapari-Jatta arvioi kuitenkin, että suomennos ei välttämättä ehdi jouluksi. Englanninkielinen teos julkaistaan 31. heinäkuuta, eli Harry Potterin syntymäpäivänä.

Itsenäinen jatko-osa

Harry Potter and the Cursed Child ei ole varsinainen kahdeksas Potter-kirja, vaan se perustuu samannimisen näytelmään, jota esitetään Lontoossa ensi kesästä alkaen. Sen kertojana toimii Harryn nuorin poika, Albus Severus Potter, ja sen on kirjoittanut Jack Thorne.

Kapari-Jatta paljastaa Aamulehdelle myös olevansa asiasta niin innoissaan, että hän on menossa katsomaan näytelmää.

Englanninkielinen teos myynnissä Suomessakin

Englanninkielinen Harry Potter and the Cursed Child tullee Suomessakin myyntiin useimpiin kirjakauppoihin. Tällä hetkellä se on ennakkotilattavissa ainakin CDON:ssa ja Adlibriksessa noin 25 euron hintaan.

Kommentit  

+1 #2 Hermione. Ganger. 17.03.2016 22:24
Tuo itsenäinen jatko-osa.
+1 #1 Hermione. Ganger. 17.03.2016 22:23
Olisi kiva saada...

You have no rights to post comments

Olet tässä: Home Arkisto Uutisarkisto Kapari-Jatta suomentaa uuden kirjan - aikataulu vielä epäselvä