Vähän pidemmät sepustukset

Kaipaisitko vähän pidempää tekstiä luettavaksesi Harry Potter –maailman pyörteistä? Olet tullut juuri oikeaan paikkaan: Harry Potter –fanien artikkeliosiosta löytyvät useimmat sivustomme vähän pidemmistä artikkeleista!

Alla olevasta listauksesta löydät aihealueet sekä kunkin aihealueen artikkeleiden määrän. Aihealuetta klikkaamalla pääset tutustumaan itse artikkeleihin.

Nautinnollisia lukuhetkiä… ja pidäthän mielessä Elizabeth Hardwickin viisaat sanat: "Lukemisen intohimo on suurin lahja. Se on halpa, se lohduttaa, se viihdyttää, se innostaa, se antaa sinulle tietoa maailmasta ja monenlaisista kokemuksista. Se on moraalista valaistumista."

Tiesitkö tätä Dursleyn perheestä?

J. K. Rowling on paljastanut uutta taustatietoa Dursleyn perheestä Pottermoressa. Uudet tiedot tulevat samoihin aikoihin kun Dudley Dursley viettäisi 35-vuotispäiviään - 23.6.2015.

Tiesitkö tätä Dursleyn perheestä?

Likusteritie

 • Vernon ja Petunia saivat nimensä heti, Rowling ei juurikaan pyöritellyt ja miettinyt niistä, toisin kuin monia muita nimiä. Vernon on nimi, josta Rowling ei ikinä oikein ole pitänyt. Siksi hän valitsi sen. Petunia-nimisiä ikäviä hahmoja taas esiintyi Rowlingin leikeissä jo lapsena. Hän arvelee napanneensa nimen eräästä mainoksesta, jossa aviopari katseli miehen hukkumista tekemättä mitään. Mainoksessa vaimon nimi oli Petunia
 • Sukunimen Dursley Rowling nappasi samannimiseltä paikkakunnalta, mutta hän sanoo että valinta perustui enemmän siihen, miltä sana kuulosti, kuin minkäänlaisiin tunteisiin kyseistä paikkakuntaa kohtaan. Rowling ei ole ikinä käynyt Dursleyssa.
 • Nuori Petunia oli katkera siitä että hänen vanhempansa tuntuivat arvostavan Lilya enemmän kuin vanhinta tytärtään. Siksi hän lähti kotipaikkakunnaltaan Lontooseen ja opetteli konekirjoitusta.
 • Petunia ja Vernon tapasivat töissä. Petunia ihastui siihen, että Vernon oli kaikkea muuta kuin taianomainen, mutta sen sijaan hänellä oli vahvat mielipiteet ja materia oli hänelle tärkeää. Hän vaikutti Petunian mielestä ihannemieheltä, ja oli sitä paitsi herkullisen normaali ja nautti täydellisen tavallisista asioista.
 • Vernon ja Petunia kävivät monilla tylsillä ja täysin normaaleilla treffeillä, joiden aikana Vernon puhui lähinnä itsestään. Vernon kosi Petuniaa, kuten asiaan kuuluu, polvistuen äitinsä olohuoneessa. Petunia suostui heti.
 • Petunian oli huolissaan siitä, miten Vernon suhtautuisi morsiamensa siskoon Lilyyn, joka siinä vaiheessa kävi Tylypahkaa viimeistä vuotta. Miten Vernon suhtautuisi sukulaiseen, joka käytti kaapuja ja loitsi? Petunia tunnusti salaisuutensa itkien eräiden leffatreffien jälkeen. Vernon järkyttyi, mutta lupasi että ei pitäisi friikkisiskoa Petunian vikana.
 • Kun Petunia ja Vernon tapasivat Lilyn ja Jamesin, kaikki sujui huonosti. Vernon huvitti Jamesia, eikä James tajunnut olla näyttämättä asiaa. Vernon yritti kukkoilla ja suhtautua alentuvasti Jamesiin, muun muassa kyselemällä millaista autoa tämä ajoi - johon James vastasi kuvailemalla kilpaluutaansa. Kun Vernon yritti vihjailla, että James ja muut velhot elävät toimeentulotuella, James vastasi kuvailemalla kultavuorta joka hänellä oli Irvetassa. Vernon koki että hänestä tehdään pilaa, ja Dursleyt jättivät ravintolan vihaisina... Lily puhkesi kyyneliin, ja James lupasi korjata asian - mutta sitä hän ei ikinä ehtinyt tehdä.
 • Petunia ei halunnut Lilya morsiusneidokseen, koska hän oli kyllästynyt jäämään siskonsa varjoon. Vernon ei suostunut edes puhumaan Jamesille häissä, mutta varmisti että James kuuli kun hän kuvaili tätä "jonkinlaiseksi amatööritaikuriksi". Petunia ja Vernon eivät osallistuneet Lilyn ja Jamesin häihin.
 • Viimeinen kerta jolloin Petunia ja Lily olivat yhteydessä, oli kun Potterit ilmoittivat poikansa Harryn syntymästä.
 • Eräs syy miksi Vernon ei voi sietää Harrya on että poika muistuttaa niin paljon isäänsä Jamesia, jota Vernon ei voinut sietää. Tämä yhdistää siis Vernonia ja Severus Kalkarosta.
 • Rowling halusi oikeastaan näyttää Petunian pehmeämmän puolen kun Dursleyn perhe ja Harry jättivät lopulliset jäähyväiset. Rowling päätti kuitenkin pitäytyä käytöksessä, jonka hän koki olevan ominaista Petunialle.  

Alakategoriat

Olet tässä: Home Artikkelit