Luihuisen hirviö vaati kuolonuhrin!

Oppilas kuoli Tylypahkassa! Luihuisen hirviö vaati kuolonuhrin! Miksi kukaan ei tee mitään?

Näin huusivat taikamaailman otsikot tänä päivänä tasan 73 vuotta sitten, kun 14-vuotias korpinkynsi, Myrtti Elizabeth Warren löydettiin kuolleena Tylypahkasta, tyttöjen vessasta.


Syylliseksi Myrtin kuolemaan pääteltiin Luihuisen hirviö, ja hirviön pääteltiin olevan Hämäkäk, jättiläishämähäkki, jonka eräs eläinrakas kolmasluokkalainen rohkelikko nimeltään Rubeus Hagrid piilotteli. Nuoren Rubeuksen rikoksen paljasti Tom Lomen Valedro, kaikin puolin kunnollinen ja lahjakas nuori luihuinen - kenties Tylypahkan lahjakkain oppilas kautta aikojen - joka muun muassa oli valittu sekä valvojaoppilaaksi, että myöhemmin johtajapojaksi. 

Hämäkäk pakeni Kiellettyyn metsään, missä sen jälkeläiset vielä tänäänkin elävät. Rubeus Hagrid sen sijaan erotettiin koulusta, mutta hän sai kuitenkin jäädä koulun riistanvartijaksi. 

Tom Lomen Valedron tulevaisuus lienee kaikille tuttu, joten siitä ei sen enempää. Oikea Luihuisen hirviökin tuli myöhemmin tutuksi kaikille: basiliski, joka aiheutti kauhua Harryn toisena kouluvuotena.

 

Mutta entä Myrtti? Kuka hän oli, ja mitä hänelle tänään kuuluu?

Myrtti oli jästisyntyinen, mikä oli osasyy hänen kuolemaansa. Tylypahkassa hänet lajiteltiin Korpinkynteen. Hän oli siis todennäköisesti melko välkky ja kirjaviisas.

Myrtti ei ollut kovinkaan suosittu oppilas, vaan koulukiusattu. Erityisen ilkeä hänellä oli noita Olive Hornby, joka kiusasi Myrttiä muun muassa tämän silmälaseista ja aknesta. Myrtti olikin vessassa siitä syystä, että hän oli mennyt sinne itkemään Oliven kiusattua häntä. Olive löysi Myrtin ruumiin, ja järkyttyi pahasti... mikä tuntui Myrtiltä oikein sopivalta kostolta mokomalle kiusaajalle.

Myrtti tuntuu ottaneeen kuolemansa varsin kevyesti. Voidaan melkein sanoa, että kuolema avasi hänelle uuden ja paremman elämän. Jos nyt niin voi kummituksesta sanoa. Myrtti löysi suurta iloa siitä, että oli nyt kummitus, jota eivät sitoneet tavalliset lait ja säännöt. Hän päättikin kostaa Olivelle kaikki kärsimänsä vääryydet, ja piinasi tätä vuosikausia, myös tytön jätettyä Tylypahkan. Hän muun muassa tunkeutui Oliven veljen häihin, ja järjesti kohtauksen.

Myrtin vaino kävi niin hankalaksi, että Olive lopulta joutui viemään asian taikaministeriön eteen. Taikaministeriö komensi Myrtin takaisin Tylypahkaan, missä hän päätyi kummittelemaan vessaan jossa kuoli. Hän aiheuttaakin sen verran paljon ongelmia vessassa, että juuri kukaan ei halua käyttää sitä.

Myrtillä on myös tapana kurkkia valvojaoppilaiden kylpyhuoneessa kylpeviä poikia, muun muassa Cedric Diggorya ja Harry Potteria.

Vaikka Myrtti on Tylypahkan aaveiden joukossa melko synkkä, hän tuntuu oikeastaan nauttivat siitä, että on aave, ja saa esteettä murjottaa ja kiukutella. Hän on dramaattinen, ja muistuttaa usein ihmisiä siitä, miten hänen elämänsä oli kurjaa, ja hänen kuolemansa kin on sitä, mutta hän ei oikein vakuuta. Myrtti tuntuu nauttivan täysin rinnoin kuolemanjälkeisestä elämästään, sanoi hän sitten mitä tahansa.

Kuva: Paul O'Russa

Olet tässä: Home Artikkelit Asiaa kirjoista Luihuisen hirviö vaati kuolonuhrin!