Potteristin Skotlanti

Skotlanti on paitsi käsittämättömän kaunis maa, myös mielenkiintoinen Potter-matkailun kannalta. Potter-kohteita maasta löytyy enemmänkin kuin kohta esitellään, joten tietoja kannattaa penkoa niin internetistä ennen matkaa kuin matkan aikana paikallisilta ihmisiltä, jotka ovat ystävällisiä ja erittäin avuliaita.

Teksti perustuu heinäkuussa 2006 tehtyyn matkaan.

Potteristin Lontoo

Menossa Lontooseen, mutta tahtoisit nähdä jotain muutakin kuin niitä ainaisia museoita ja muita tavallisia turistinähtävyyksiä? Onneksi kirjailijatäti Rowling on tehnyt Lontoosta paljon mielenkiintoisemman. Ei sillä, etteikö jästi-Lontoo muka olisi tarpeeksi kiinnostava...

Tässä muutamia kohteita, jotka takuulla kiinnostavat Potterinsa lukeneita ihmisiä. Tiedot ovat vuodelta 2005 eikä niitä ole sen jälkeen päivitetty.

 

 

Harry Potter -teemapuisto, Florida

Warner Bros. -elokuvayhtiö ilmoitti toukokuussa 2007 yhdessä Universal Studiosin kanssa rakentavansa Harry Potter -teemapuiston Orlandon huvipuistokeskukseen Floridaan. Potter-aiheisen puiston on arvioitu aukeavan joulukuussa 2010 tai keväällä 2011.


Floridassa sijaitsevan Universal Studios Orlando Resort -huvipuistokeskuksen yhdeksi alueeksi rakennetaan suuri Harry Potter -maailma, jossa Potter-faneilla on mahdollisuus seikkailla mm. Tylyahossa, Tylypahkassa ja Kielletyssä metsässä. Teemapuiston suunnittelu on ollut käynnissä vuodesta 2005 asti ja kirjailija J.K. Rowling on ollut alusta saakka mukana projektissa.

Olet tässä: Home Artikkelit Matkailu