Päivä EA:n studioilla 26.4.2007, osa 1

Electronic Arts Harry Potter -fanit sai kutsun Electronic Arts -pelifirman studioille Englantiin ja sivustoa sinne lähti edustamaan JFA. Raportti Feeniksin kilta -peliin liittyvästä fanitapahtumasta julkaistaan kolmessa osassa.

 

Osa 1: Päivä Guildfordissa
Osa 2: Pelintekijät esittelyssä
Osa 3: Esikatsaus peliin

 

Electronic Arts, Guildford, Englanti

British Airwaysin kone laskeutui kevään ympäröimälle Heathrow'n kentälle torstaiaamuna yhdeksän pintaan ja tuloaulassa saapumistani odotti Electronic Artsin lähettämä autokuski. Harmaahiuksinen, pian eläköityvä mies kyyditsi minut EA:n suureen toimitaloon, joka sijaitsi keskellä Guildfordin kukoistavaa kaupunkia.
PAIKALLA MYÖS

Donna
- The Leaky Cauldron
Jamie
- MuggleNet
Charlotte
- HPANA
Matthias
- Harry Potter Xperts
Jonas
- HP-Fans.de
Ilse
- Wizardzone
Jessie
- Dreuzels
Leanne & Stefan
- The Snitch
Alexandre & Robin
- Gazette du Sorcier

Suomalaisilla on Lordin polttojälki otsassaan. 45 minuutin ajomatkan aikana ei juuri muusta puhuttukaan kuin pian Helsingissä järjestettävistä Euroviisuista ja Lordin viime vuoden voitosta ja siitä, kuinka hirviöjengi kiertää maailmaa. Radiossa soi Ison-Britannian tämänvuotinen kilpailukappale ja kuski oli häpeissään.

Astuin sisään EA:n toimitalon suurista lasiovista ja nousin liukuportaat ylös. Portaiden yläpäässä avautui näkymä EA:n aulaan, jonka päällä roikkui valtavat lakanat, joista jokainen liehui Tylypahkan tupien värein ja tunnuksin. Harry Potter ei olekaan mikään pikku juttu täällä, ajattelin.

Odottelin samalla ovenavauksella kanssani saapuneiden ranskalaispoikien Alexandren ja Robinin (Gazette du Sorcier -sivustolta) seurassa EA:n Ellie Hansia noutamaan meitä aulasta. Meidät sitten vietiin pienempään kokoontumisaulaan, jossa jo muut paikalle kutsuttujen fanisivustojen edustajat nauttivat aamiastarjoilusta. Lyhyiden esittelyjen jälkeen siirryimme kokoontumistilaan, jota koristivat isot ja mukavat sohvat sekä tuolit.

 

Entistä edistyneempi peli

Kun jokainen oli asettunut aloilleen, oli vuorossa tuottaja Harvey Elliottin lyhyt mutta ytimekäs alkupuhe, jonka jälkeen päästiin itse asiaan: peliesittelyyn.

NUMEROJA

- Yli 70 paikkaa
- 60 tehtävää
- Yli 90 hahmoa
- 13 000 lausetta
- 25 näyttelijää
- 8 pelialustaa
- 23 kieltä

Tuottaja Justin Manning ja pelisuunnittelija Chris Roberts pääsivät vauhtiin ja ihan aluksi he esittivät meille pelin alkuvideon, joka nostatti ihokarvat välittömästi pystyyn. 72-henkinen Lontoon filharmoninen orkesteri kuoroineen soittaa ensimmäistä kertaa peleissä käytettävää Hedwig's Theme -tunnusmusiikkia eri variaatioin - pelkästään sen kuuleminen pelissä saa ihon kananlihalle.

Pelintekijät pitivät yhtenä suurimmista saavutuksista pelissä sitä, että pelaajan ei tarvitse odottaa pelissä kertaakaan. Koko pelialue (joka on muuten aivan tajuttoman valtava!) on täysin yhtenäinen, joten latausruutuja ei nähdä lainkaan. Tämä seikka lisää pelin ja sen maailman realistisuutta huomattavan paljon.

Elokuussa 2006 Electronic Arts pyysi Potter-faneilta apua pelin rakentamisessa. He kysyivät, mitä peliin ehdottomasti tulisi sisällyttää ja mitä kohtauksia fanit haluaisivat pelata pelissä. Justin Manning sanoi, etteivät olisivat millään selvinneet ilman fanien apua.

Fanien tahdosta pelissä pääsee nyt pelaamaan enemmän juonta kuin koskaan aiemmin, mutta sitä voi tehdä omassa rauhassa. Tylypahka on tässä pelissä avoimempi ja yhtenäisempi ja taikuutta voi käyttää todella paljon miltei jokaiseen esineeseen. Pelissä voi myös keskustella kummitusten ja taulujen kanssa sekä pelata minipelejä (esimerkiksi velhoshakkia ja kitakiviä).

 

KATSO VIDEO

Esittelyvideo, osa 1
Kesto 1:42

Screenshot

Katso video!

Pelin tunnelmaa on parannettu keskittymällä Tylypahkan ja sen ympäristön luomiseen. Pelaaja pääsee pelaamaan yli 70 paikassa, jotka kaikki ovat täysin autenttisia elokuvan kanssa - peli on rakenettu kokonaan elokuvan pohjapiirustusten mukaan. Tylypahka tuntuu nyt myös oikealta koululta, jossa oppilaita on paljon - pelintekijät loivat mukaan yli 90 hahmoa (kaikenikäisiä, tyttöjä ja poikia, joka tuvasta). Mukana on mm. kaikki Albuksen kaartin jäsenet. Peliin on nauhoitettu 13 000 eri lausetta ja mukaan on päässyt tuttuja lauseita niin kirjoista kuin elokuvistakin. Tuttuja ääniäkin pelissä kuullaan, sillä peliin nauhoitettiin 25 näyttelijän vuorosanat (mukana mm. Evanna Lynch Luna Lovekivana, Tom Felton Draco Malfoyna, Ralph Fiennes Voldemortina ja Natalia Tena Nymphadora Tonksina).

Kaikkia fanien pyyntöjä EA ei kuitenkaan pystynyt täyttämään. Pelissä ei suoriteta V.I.P.-kokeita eikä lentämään päästä muuta kuin lennättämällä Fred ja George ulos Tylypahkasta. Poikkeuksena pelin GameBoy Advance ja Nintendo Dual Screen -versiot, jossa lentomahdollisuus on mukana. Harrylta kielletään kirjassa huispaus, joten sen vuoksi pelissäkään ei huispata.

Feeniksin kilta -peli kääntyy kahdeksalle pelialustalle ja se ilmestyy 23 eri kielellä. Tämä on EA:n mukaan ennätys minkään pelin suhteen.

 

Pelitestausta, lounastusta ja kierros studiolla

Kattavan tietopaketin jälkeen jakauduimme neljään ryhmään - keksi McGarmiwan keksipurnukasta sille, kuka arvaa mitä nimiä näistä ryhmistä käytettiin! Ryhmät oli päätetty etukäteen, joten minä kuuluin yhdessä brittiläisen Jamien (MuggleNet) ja saksalaisen Matthiaksen (Harry Potter Xperts) kanssa Rohkelikko-ryhmään. Pelisuunnittelija Chris Roberts liittyi joukkoomme ja opasti meitä itse pelin kanssa. Aloitimme pelitestauksen Xbox 360:llä ja siirryimme siitä Nintendo Wiin pariin ja lopun aikaa testailimme peliä PlayStation 3:lla. Lisää puolentoista tunnin pelisessiosta raportin kolmannessa osassa (18.5.).

 

PARI UUTTA XBOX 360 -KUVAA
Pelaamisen keskeytti tapahtuman järjestäjän ja meidän sijaisäitinä toimineen Lisa Humphriesin kutsu lounaalle. Pöytään oli katettu suuri lautanen, joka oli täynnä läheisestä järvestä ongituista lohista tehtyjä vartaita; toinen yhtä suuri lautanen, jossa oli makoisia kanavartaita; kolmas lautanen sisälsi tomaattileipiä oliiveilla; neljännen lautasen antina oli makkaran sisään upotettuja keitettyjä kananmunia; viidenneltä lautaselta löytyi pasteijoita, joiden sisältöä voin vain arvailla; kuudes lautanen tarjosi maukkaita ruokapaloja, joiden ravintosisältö jäänee myös mysteeriksi. Juomisvaihtoehtoina oli vettä, mehua ja limua. Siinä hieman ruokapöytäkuvailua J.K. Rowlingin tapaan.

Ruokatuokion jälkeen jatkoimme taas ryhmissä kierrellen eri pelintekijöiden luona heitä haastattelemassa. Esittelyt pelintekijöistä voi lukea raportin toisesta osasta.

Kiersimme EA:n studioita tuottaja Justin Manningin johdatuksella ja näimme, kuinka peliä oikein tehdään. Kierroksen aikana saimme huomata, että koko EA:n toimitalo on yhtä Potter-maailmaa. Kaikki työntekijät on jaettu tupiin ja jokaisessa toimiston ovessa on tupavaakunat merkitsemässä kyseisen huoneen asukin tupaa. Myös huoneet ovat nimetty pottermaisesti: toimitiloista löytyy niin Suuri sali kuin Kolme luudanvarttakin. Seinät ovat täynnä kuvia Feeniksin kilta -pelistä ja siellä sun täällä tunnelmaa luovat luudanvarret, velhonhatut ja Azkabanin vanki -elokuvasta tutut tienviitat.

Ryhmämme oli aikataulusta myöhässä, joten tutustuimme pikaisesti äänistudioon, jossa saimme kuulla James Hanniganin säveltämän musiikkipätkän suoraan pelin kohdasta, jossa Dumbledore ja Voldemort kaksintaistelevat Taikaministeriössä - ja kas kummaa, ihoni säpsähti taas kananlihalle! MuggleNetin Jamie tahtoi välittömästi tietää, julkaiseeko EA tästä pelistä soundtrackin. Vastaus antoi toivoa, että näin voisi ehkä tapahtuakin.

Ryhmäkuva. JFA uupuu kuvasta.Kellon lähestyessä neljää kokoonnuimme taas yhteen ja käynnistymässä oli loppubriiffi, jossa olisi voinut esittää viimeisiä kysymyksiä. Valitettavasti minun ja saksalaisen HP-Fans-nettisivuston Jonaksen autokuljetus odotti jo etuovella, joten meidän päivä päättyi siihen. Hyvästien jälkeen Lisa saattoi meidät autollemme ja suuntasimme kohti Heathrow'n kenttää. Viereinen ryhmäkuva otettiin lähtöni jälkeen (kuva isompana).

Olin yli 20 tuntia reissun päällä, mutta kyllä se kannatti. Oli aivan mahtavaa tavata ulkomaalaisten Potter-sivustojen edustajia ja päästä sisään pelimaailmaan ja nähdä, että maailmasta löytyy mielettömästi kaikenlaisia Potter-faneja. :)


Teksti: JFA
Kuvat: Electronic Arts

You have no rights to post comments

Olet tässä: Home Artikkelit Pelien pyörteissä Päivä EA:n studioilla 26.4.2007, osa 1