Mitä he tekevät nykyään?

J.K. Rowling on paljastanut hieman tietoa siitä, mitä Potter-kirjojen hahmot tekevät kirjasarjan päätyttyä. Läheskään kaikista henkilöistä ei ole selvyyttä, mitä heille nykyään kuuluu. Luultavasti saamme kuulla heistä vielä joskus, ehkä viimeistään sitten, kun Rowlingin mahdollinen hakuteos ilmestyy.

Kuva: Sami H.
Lataa kuva taustakuvana!

Potterit

Harry Potter meni naimisiin Ginny Weasleyn kanssa ja heillä on kolme lasta. Yhdeksäntoista vuotta Voldemortin kuoleman jälkeen heidän keskimmäinen lapsi, Albus Severus, aloittaa Tylypahkan, jossa hänen isoveljensä James Sirius jo opiskelee. Parin nuorin, Lily Luna, aloittaa Tylypahkassa kahden vuoden kuluttua.

Harry ei koskaan valmistunut Tylypahkasta, vaan uusi taikaministeri Kingsley Kahlesalpa kutsui hänet auroriksi. Nykyään Harry työskentelee Taikaministeriön auroriosaston johtajana. Ginny liittyi Henkipään harpyijat -huispausjoukkueeseen, josta muutaman vuoden kuluttua vetäytyi perheensä pariin ja aloitti työt Päivän Profeetan huispaustoimittajana.

Jamesilla on Kelmien kartta, jonka hän nappasi Harryn työpöydältä tämän huomaamatta. Siriuksen vanha moottoripyörä on nykyään Harrylla.

Weasleyt

Arthur ja Molly Weasley selvisivät Tylypahkan taistelusta, mutta heidän elämästään sen jälkeen ei kuitenkaan ole kerrottu paljoakaan. Arthur kunnosti Siriuksen moottoripyörän, joka päätyi lopulta Harryn omistukseen.

Arthurista ja Mollysta tuli isovanhemmat kahdelletoista lapsenlapselle. Lapsenlapset ovat nimeltään Victoire, Dominique, Louis, Fred, Roxanne, Molly, Lucy, Rose, Hugo, James, Albus ja Lily.

Bill Weasleyn ja Fleur Weasleyn (os. Delacour) perheeseen syntyi ensimmäinen lapsi, Victoire, vuosi Tylypahkan taistelun jälkeen. Ginnyn ja Harryn vanhin poika James yllätti Victoiren pussailemasta Teddy Lupinia. Perheeseen syntyi myöhemmin kaksi vielä kaksi lasta; Dominique ja Louis.

Charlie Weasley ei mennyt naimisiin, eikä saanut myöskään lapsia.

Percy Weasley sai vaimonsa Audreyn (tyttönimi ei tiedossa) kanssa kaksi tytärtä; Mollyn ja Lucyn. Percy työskelee korkea-arvoisessa virassa Taikaministeriössä.

Fred Weasley menehtyi Tylypahkan taistelussa.

George Weasley jatkoi Tylypahkan taistelun jälkeen työskentelyä Weasleyn WelhoWitsit –yrityksessä, josta tuli menestys. Apua yrityksen pyörittämiseen George sai veljeltään Ronilta. George meni naimisiin Angelina Johnsonin kanssa. He nimesivät ensimmäisen lapsensa Frediksi. Perheeseen syntyi myös tytär, Roxanne. George koskaan päässyt täysin yli kaksoisveljensä ja parhaan ystävänsä Fredin menettämisestä.

Ron Weasley liittyi auroriksi heti Tylypahkan taistelun jälkeen eikä hän koskaan valmistunut Tylypahkasta. Myöhemmin hän työskenteli veljensä Georgen apuna Weasleyn Welhowitsit –yrityksessä. Ron sai kuvansa suklaasammakkokorttiin. Ron meni naimisiin Hermione Grangerin kanssa. Perheeseen syntyi kaksi lasta; Rose ja Hugo. Ron on Ginnyn ja Harryn vanhimman pojan, Jamesin kummisetä.

Hermione Weasley (os. Granger) ei aloittanut heti Tylypahkan taistelun jälkeen työskentelyä Taikaministeriössä vaan hän palasi Tylypahkaan päättämään opintonsa. Hermione myös löysi vanhempansa ja palautti heidän muistinsa ennalleen. Työuransa Hermione aloitti Taikaolentojen sääntö- ja valvontaosastossa, jota kautta hän paransi huomattavasti kotitonttujen ja muiden otusten elinoloja. Sen jälkeen Hermione siirtyi Taikalainvartijaosastolle, jossa hän toimi edistyksellisesti hävittäen puhdasverisyyteen liittyvät painostavat lait.

 

Lovekivat

Kseenofilius Lovekiva vapautettiin Azkabanin vankilasta Voldemortin kuoltua.

Luna Lovekivasta tuli hyvin kuuluisa taikamaailman luonnontieteilijä, joka löysi ja luokitteli monia uusia eläinlajeja. Luna ei kuitenkaan koskaan löytänyt ruttusarvista niistaisikkiä ja joutui lopulta hyväksymään, että isänsä saattoi keksiä sen. Luna meni naimisiin (myöhemmin kuin Harry ja kumppanit) toisen luonnontieteilijän Lisko Scamanderin lapsenlapsen Rolfin kanssa. Luna ja Rolf saivat kaksospojat, joiden nimeksi tuli Lorcan ja Lysander.

 

Malfoyt

Lucius ja Narcissa Malfoy selvisivät Tylypahkan taistelusta. Kuitenkaan tiedossa ei ole, miten he elivät elämäänsä jatkossa. Se kuitenkin tiedetään, että Harry Potter vaikutti asiaan, jotta heitä ei vangittu.

Draco Malfoy avioitui kaksi vuotta nuoremman Astoria Greengrassin kanssa. Perheeseen syntyi poika, Scorpius Hyperion Malfoy.

Dracosta ei koskaan tullut Harryn ystävää, mutta heidän välilleen kehittyi eräänlainen yhteisymmärrys. Harry tiesi Dracon vihanneen kuolonsyöjänä olemista ja ettei Draco koskaan olisi murhannut Dumbledorea. Draco sen sijaan tunsi vastahakoista kiitollisuutta Harrylle hengensä pelastamisesta. Draco ei myöskään joutunut vangituksi Tylypahkan taistelun jälkeen.

 

Muut hahmot

Neville Longbottomista tuli aurori heti Tylypahkan taistelun jälkeen. Myöhemmin Nevillestä tuli kuitenkin yrttitiedon professori Tylypahkaan. Neville meni naimisiin Hannah Abbottin, Vuotavan noidankattilan vuokraemännän kanssa.

Remus Lupinin ja Nymphadora Tonksin poika, Teddy Lupin, kasvoi isoäitinsä Andromeda Tonksin luona. Hän vietti paljon aikaa myös kummisetänsä Harry Potterin sekä Feeniksin killan jäsenten kanssa. Teddy on äitinsä tavoin metamorfmaagi. Antonin Dolohov tappoi Lupinin ja Bellatrix Lestrange tappoi Tonksin.

Rubeus Hagrid ei koskaan mennyt naimisiin. Olympe Maxime oli liian hienostunut Hagridin makuun.

Viktorin Krumin elämästä ei ole kerrottu paljoakaan. Viktorin piti palata kotimaahansa löytääkseen rakkauden.

Cho Chang löysi itselleen jästin, jonka kanssa avioitui.

Aberforth Dumbledore on edelleen Sianpää –pubissa vuohiensa kanssa.

Kingsley Kahlesalpa valittiin pysyväksi taikaministeriksi ja hän pitää huolen siitä, että ankeuttajat karkotetaan Azkabanista.

Kotitonttu Winky on edelleen Tylypahkassa. Hän myös onnistunut vähentämään kermakaljojen juomista.

Firenze-kentauri oli tervetullut takaisin laumaansa, sillä kentaurit joutuivat lopulta myöntämään, että Firenzen ihmisystävällisyys ei ollut hävettävää, vaan kunnioitettavaa.

Gilderoy Lockhart majailee luultavasti koko loppuikänsä Pyhän Mungon taikatautien ja -vammojen sairaalassa.

Dolores Pimento pidätettiin, häntä kuulusteltiin ja hänet vangittiin rikoksistaan jästisyntyisiä kohtaan.

Rita Luodiko jatkaa räväkkää kirjoittamistaan. Oletettavasti hän rupesi välittömästi kynäilemään Harryn elämäkertaa tämän voitettuaan Voldemortin.


Lähteet: Rowlingin chat-tilaisuus, The Leaky Cauldron (1), The Leaky Cauldron (2), PotterCast (1), PotterCast (2), NOLA.com, JKRowling.co.uk

Teksti: Ronija & JFA
Kuva: Sami H.

You have no rights to post comments

Olet tässä: Home Artikkelit Rowlingin suusta Mitä he tekevät nykyään?