Bonnien ja Katien haastattelu

Harry Potter -näyttelijöiden kaksipäiväisen Suomen vierailun jälkimmäisenä päivänä pidettiin medioiden haastattelutuokiot, joihin myös sivustomme edustaja oli kutsuttu. Pääpöllömme JFA pääsi juttelemaan Bonnien ja Katien kanssa ja kahdenkymmenen minuutin pituisten haastatteluhetkien antia on koottu tälle sivulle.

 

Yhteiskuva

 

Bonnie Wright - Ginny Weasley

Bonnie Wright Mitä olet pitänyt Suomen vierailustasi?

Olen nauttinut matkastani suunnattomasti ja on aina ilahduttavaa nähdä niin paljon Potter-faneja. Niitä on ihan mielettömästi! Kadut olivat suht tyhjiä ja ketään ei näkynyt missän, mutta kun käännyimme Tennispalatsille, olin täysin järkyttynyt! Siellä oli niin paljon ihmisiä. On ollut kyllä todella mukavaa. Suomi onkin ainut maa, mihin tämä elokuva on minua vienyt.

Kenen idea oli hakea Ginnyn roolia? Ajattelitko sitä itse, vai rohkaisiko joku sinua?

Potter-kirjoja lukenut isoveljeni sanoi, että muistutan jonkin verran Ginnya ja että minun kannattaisi yrittää hakea roolia. Olin aika yllättynyt, että sain roolin, sillä en ollut aluksi täysin tosissani yrittäessäni saada Ginnyn roolia. En oikein uskonut, että minulla olisi ollut hirveästi mahdollisuuksia.

Ovatko Rupert, James ja Oliver ollenkaan velimäisiä?

Toisinaan, kyllä. Minulla on isoveli, joten tiedän, minkälaista on olla sisko. Pojat käyttäytyvät joskus kuin olisivat veljiäni, kiusoittelevat paljon, mutta on meillä välillä halaustuokioitakin.

Soitat saksofonia, kerro hieman siitä. Onko sinulla aikaa harrastuksiin?

Aloitin saksofonin soittamisen Salaisuuksien kammio -elokuvan aikana eli viisi vuotta sitten. Luulisin olevani ihan kelpo musisoija. Näinä aikoina on vain hieman vaikeaa löytää tarpeeksi aikaa harjoittelemiseen ja harrastuksiin noin yleensäkin. Elokuvaura vie viikosta kuitenkin sen viisi päivää, joten vapaa-aikaa on oikeastaan vain viikonloppuisin, ja välillä sitä vain haluaa olla ja rentoutua. Yritän silti tehdä mahdollisimman paljon normaaleja, päivittäisiä asioita.

Millä muulla tapaa vietät vapaa-aikaasi?

Pidän todella paljon elokuvien katsomisesta ja saan niistä samalla myös hieman apuja ja ideoita omaa uraani varten. Luen myös jonkin verran ja vietän aikaa kavereideni seurassa, jotka auttavat minua palautumaan Potterin maailmasta omaan elämääni.

Bonnie WrightOnko tässä työssä mitään huonoja puolia?

En usko niin. Jos saa työskennellä näin lähellä koko Harry Potter -maailmaa, ei siinä voi olla mitään valitettavaa! Tosin välillä se saattaa olla kyllä uuvuttavaa, mutta on se silti hyvin jännittävää, kun kyseessä on kuitenkin näin iso elokuvaprojekti ja mukana on niin paljon ihmisiä.

Olet päässyt myös tapaamaan itsensä J.K. Rowlingin?

Kyllä, hän on erittäin mukava. En ole kuitenkaan saanut mitään vihiä viimeisestä kirjasta. Hänellä täytyy olla hyvin vaikeaa, kun jokaikinen henkilö yrittää koko ajan tivata jotain pikkuriikkistä paljastusta seitsemännestä kirjasta. Minusta se on vain hyvä juttu, että kaikilta pidetään ratkaisu piilossa ja että mekin saamme lukea sen sitten samaan aikaan muun maailman kanssa. Itse aion hankkia kirjan heti sen ilmestymispäivänä ja lukea sen samantien.

Nyt on huhuttu, että seitsemäs kirja ei jäisikään viimeiseksi. Mitä mieltä olet tästä?

En usko siihen. Rowling on koko ajan sanonut, että kirjoja tulee seitsemän ja kirjan loppu on ollut hänellä mielessä ihan alusta asti. Hän on myös sanonut, että seitsemättä kirjaa lukiessa tarinan todellakin huomaa saavan päätöksensä. En usko, että jatkoa enää tulee.

Miten reagoisit, jos Ginny kuolee viimeisessä Potter-kirjassa?

Luulen, että olisin aika järkyttynyt... luonnollisesti. Mutta olisihan se ehkä aika jännittävää "kuolla" sitten elokuvassa...

Oletko Ginnyn tavoin rohkelikko itse?

Toivoisin niin! En ainakaan haluaisi joutua Luihuiseen. On kiehtovaa, että koko Weasleyn perhe on samassa tuvassa.

Onko Kalkaros mielestäsi hyvien vai pahojen puolella?

Luulisin, että hän on lopulta hyvien puolella.

 

Katie Leung - Cho Chang

Katie Leung Mitä olet pitänyt Suomen vierailustasi?

Voi luoja, on ollut todella mahtavaa! Kukaan ei oikein tiennyt, mitä odottaa keskiviikon tapahtumalta, mutta se osoittautui upeaksi kokemukseksi ja siellä oli niin valtavasti ihmisiä! Olen hyvin onnellinen, kun saan kiertää maita ja nähdä näin uskomattoman paljon Potter-faneja. On hassua ajatella, että he kaikki näkevät elokuvan ja toivon todella, että he nauttivat siitä. Yksin faneilla on oikeaus kritisoida elokuvaa. Minua kiinnostaa enemmän heidän kuin elokuva-arvostelijoiden mielipiteet elokuvasta.

Kenen idea oli hakea Chon roolia? Ajattelitko sitä itse, vai rohkaisiko joku sinua?

Chon näyttelijähausta mainostettiin TV:ssä ja isäni kysyi, olisinko kiinnostunut siitä. Ajattelin, että mikä ettei. Matkustimme Skotlannista Lontooseen ja jonotin reilut viisi tuntia. Olen hieman pahoillani, kun siellä oli niin paljon muita tyttöjä, jotka selvästi olisivat tahtoneet roolin minua innokkaammin, mutta se annettiinkin lopulta minulle.

Olitko tutustunut Potterin maailmaan ennen kuin sait roolin?

Olin lukenut kolme ensimmäistä kirjaa ja nähnyt niistä tehdyt elokuvat ennen kuin hain roolia neljänteen elokuvaan. Sen jälkeen olen tietenkin lukenut kaikki kirjat uudestaan ja olen kyllä niiden fani. En kuitenkaan ole kovan luokan fani, joka lukee kirjat uudestaan ja uudestaan. Nautin myös paljon fantasiakirjoista ja -elokuvista, kuten Taru sormusten herrasta -trilogiasta.

Kuinka valmistaudut kuvauksiin?

Edellisessä elokuvassa roolihahmoni lähinnä keskittyi vain hymyilemiseen, mutta tällä kertaa se on paljon erilaisempaa ja vaativampaa. Chon mielessä pyörii paljon asioita. Hän suree yhä Cedriciä, mutta samalla tuntee jotain Harrya kohtaan. Ajattelin ja käsittelin näitä asioita muutamia tunteja omissa oloissani aina ennen kuvauksia ja pyrin ymmärtämään, mitä Cho käy läpi.

Onko elämäsi muuttunut filmiurasi myötä?

Ei oikeastaan. Toki pääsen matkustamaan paljon, tapaamaan uusia ihmisiä ja puhumaan itsestäni haastatteluissa. Mutta pystyn kyllä kävelemään kadulla omana itsenäni. Olen myös aikuistunut paljon, sillä tämä on loppujen lopuksi aika vakavaa työtä.

Katie LeungOnko sinulla jotain tulevaisuudensuunnitelmia?

Aloitan graafisen suunnittelun opiskelut yliopistossa syyskuussa, mutta mielelläni jatkaisin elokuvientekoa. Mikään ei tosin estä minua tekemästä niitä kahta yhtäaikaa, mutta luultavasti keskityn nyt opiskeluun ja ehkä sen jälkeen tiedän, haluanko työskennellä kameran edessä vai takana. Tahtoisin pysyä elokuva-alalla, vaikka suunnittelemassa lavasteita tai rekvisiittoja.

Mitä luulet, näemmekö Chota viimeisessä kirjassa enää?

En oikein usko, koska hän on sen verran pieni hahmo eikä ole enää Tylypahkassa, koska on vuoden Harrya vanhempi. Hänet mainittiin kuudennessa kirjassakin vain aika lyhyesti. Mutta ei sitä koskaan tiedä, ehkä hänellä onkin jokin suurempi rooli seitsemännessä kirjassa. Odotan kirjaa innolla!

Oletko Chon tavoin korpinkynsi itse?

Luulisin olevani korpinkynsi myös. En ainakaan olisi kovinkaan hyvä rohkelikko, sillä olen aikamoinen pelkuri...

Onko Kalkaros mielestäsi hyvien vai pahojen puolella?

Hyvien puolella, ehdottomasti! Olen sataprosenttisen varma siitä! Uskon, että Kalkaroksen oli määrä tappaa Dumbledore, jotta Voldemort luulee hänen olevan puolellaan.

 


Teksti & kuvat: JFA

You have no rights to post comments

Olet tässä: Home Artikkelit Tapahtumat Bonnien ja Katien haastattelu