Fanitapaaminen Bonnien ja Katien kanssa

Harry Potter -fanien Medb pääsi tapaamaan Bonnie Wrightia ja Katie Leungia, kun elokuvatähdet vierailivat Helsingissä.

Näyttelijät tapasivat fanit, ja toisinpäin

Tapaamisen alku sujui kaikkea muuta kuin sujuvasti, sillä jostain syystä elokuvateatterin ympärillä partioivat turvamiehet eivät suostuneet päästämään kutsuvieraita sisään. Asiaa ei tuntunut muuttavan edes se, että minun oli tarkoitus osallistua ennen elokuvan alkua fanitapaamiseen Katie Leungin ja Bonnie Wrightin kanssa. Ilman JFA:n nopeaa toimintaa tapaaminen olisikin voinut jäädä väliin.

Sisäänpääsyluvan saamisen jälkeenkin edessä oli vielä sekaannuksia: Päästyäni suunnilleen puoliväliin punaista mattoa, turvamies päättikin tehdä täyskäännöksen ja toimittaa minut sisään takaovesta. Suurellinen pääovesta kävely jäi siis väliin, ja pääsin juoksemaan hyvin epäkuolonsyöjämaisesti kaavunhelmojani kannatellen ylös kolmanteen kerrokseen hämärää takaportaikkoa pitkin.

Elokuvateatterin vip-tiloissa oli kuitenkin runsaasti aikaa rauhoittua, sillä tähtösten myöhästyminen punaiselta matolta heijastui fanitapaamiseenkin. Tunnelmaa se ei kuitenkaan latistanut lainkaan, vaan ainakin itseäni jännitti hetki hetkeltä enemmän. Pukukilpailun voittajat sekä netin fanisivujen edustajina paikalla olevat minä ja Veritaserumin Linda vietimme aikaamme pöytien ääressä jutellen ja ulkoa kuuluvia, koko ajan äänekkäämmiksi käyviä huutomyrskyjä kuunnellen.

Ennen itse näyttelijöitä paikalle tuli muutamia tähtien perheenjäseniä ja läheisiä, joukossa muun muassa Bonnien äiti. Viimein paikalle saapuivat myös itse näyttelijät, jotka tervehtivät faneja hymyillen ja lähtivät sen jälkeen kiertämään pöydästä toiseen nimikirjoituksia jakaen ja faneille jutellen.

Ensimmäisenä kanssani samaan pöytään tullut Bonnie kertoi, että viides leffa on hänen suosikkinsa tähänastisista ja että hän uskoo monien pitävän erityisesti leffan loppuosan toiminnasta. Kun keskustelu kääntyi hänen odotuksiinsa seuraavan elokuvan suhteen, hän mainitsi Harryn ja Ginnyn romanssin. Tästä aiheesta olisi ollut mielenkiintoista kuulla lisääkin, mutta valitettavasti Bonnieta tultiin jo hoputtamaan seuraavaan pöytään.

Uusin elokuva paljastui myös Katie Leungin suosikiksi, vaikka hän kuvailikin sitä leffasarjan aikaisempia osia synkemmäksi ja hiukan pelottavaksikin. Kohtauksista Katien suosikkeja ovat ne, joissa Harry ja Sirius esiintyvät, koska "niitä katsoessaan tietää, että Sirius tulee kuolemaan". Ilmeisesti Katie pitää kovasti myös Ronin hahmosta, sillä hän sanoi, että jos ei olisi Chon roolissa, hän olisi mielellään esittänyt Roniakin. Samalla Katie hiukan kehaisi Ronia elokuvissa esittävän Rupert Grintin näyttelemistä ja sitä tunnelmaa, joka Ronin kohtauksissa on.

Katie ehti istua pöydässä hiukan pidempään, ja paljasti odottavansa kovasti tämän illan leffanäytöstä: hän oli nähnyt leffan vasta kahdesti, joista ensimmäisellä kerralla hän kuulemma keskittyi vain seuraamaan leffaa ja katsoi sen itseään varten. Toista kertaa, Lontoon ensi-iltaa, hän kuvaili enemmän muun yleisön ja fanien reaktioiden seuraamiseksi.

 


Välittömän tuntuisilta ja hymyileväisiltä tytöiltä olisi riittänyt juttua faneille vielä paljon enemmänkin, mutta varttitunti on harmittavan lyhyt aika. Tapahtuman lopuksi Katie ja Bonnie poseerasivat vielä kameroille, ja jokainen fanitapaamisen osanottaja sai vuorotellen mennä tyttöjen viereen kuvattavaksi. Myös suomalaisten fanien teeman mukainen pukeutuminen ja kekseliäät asut saivat kehuja kummaltakin näyttelijättäreltä.


Teksti & kuvat: Medb

You have no rights to post comments

Olet tässä: Home Artikkelit Tapahtumat Fanitapaaminen Bonnien ja Katien kanssa