Weasleyn kaksoset aurinkoisessa Helsingissä

James ja Oliver Phelps (Kuva: JFA)Kaksi vuotta sitten saimme vieraiksemme kaksi nuorta Potter-näyttelijätärtä, joten tänä kesänä oli parin velhoveljeksen vuoro ilahdutaa suomalaisia faneja. Fred ja George Weasleyn rooleista tutut James ja Oliver Phelps saapuivat torstaina 16. heinäkuuta 2009 helteiseen Helsinkiin suoraan Norjasta. Helsingin Tennispalatsin aukiolla heitä oli vastassa yli 4000 vannoutunutta fania.

Ensimmäiset fanit olivat saapuneet paikalle jo aikaisin aamupäivällä ja kahdentoista aikoihin punaisen maton reunia koristi parisenkymmentä kaapu- ja jästiasuista ihmistä. Punaisen maton alue oli jo rajattu ja lavaa rakennettiin Sandrew Metronomen markkinointipäällikkö Jojo Uimosen valvovan silmän alla. Hän oli innoissaan, että Helsingin keskustan Posti-talon remontin vuoksi rakennuksen julkisivua pystyttiin hyödyntämään valtavan mainosbannerin avulla, joka näkyi hyvin myös punaiselle matolle asti.


Kahden aikoihin Electronic Artsin telttakin oli jo pystyssä ja siinä oli mahdollisuus testata uutta Harry Potter ja puoliverinen prinssi -videopeliä XBOX 360 -konsoleilla. Teltasta jaettiin myös 15 kiperää kysymystä käsittäviä tietovisalappuja sekä Harry Potter -siirtotatuointeja.

Puoli neljän pintaan punainen matto oli aika lailla valmiina, ja fanejakin oli aitojen takana jo suuri joukko. Enää vain odoteltiin, että tapahtuma käynnistyisi ja Phelpsin kaksoset saapuisivat paikalle. Mutta mikäs auringon alla odotellessa - Helsingissä ei sentään kohdattu hurjaa kaatosadetta Lontoon maailmanensi-illan malliin.

Toimittajia rupesi ohjautumaan alueelle noin puolta tuntia ennen tapahtuman alkua ja monet fanit pääsivätkin eri medioiden haastateltaviksi.

Juontaja Semira Ben-Amor asteli lavalle ja toivotti kaikki tervetulleiksi suureen Potter-fanitapahtumaan. Phelpsin kaksosia odoteltaessa laitettiin käyntiin pukukilpailu, jonka viisi voittajaa palkittiin lipuilla gaalaensi-iltaan. Monituhatpäisen yleisön joukossa olisi ollut valtavasti halukkaita osallistujia, mutta aikataulun vuoksi kilpailuun otettiin mukaan noin viisitoista Dumbledorea, Hermionea, Luciusta, Bellatrixia sun muuta hahmoa. Yleisön joukosta pystyi bongailemaan vaikka keitä muita, esimerkiksi Nymphadora Tonks, Orave, Harry ja Rita Luodiko olivat ainakin paikalla. Voldemortia ei tainnut näkyä missään.

Pukukilpailun voittajat ratkaistiin huutoäänestyksen perusteella hieman ennen viittä ja sitten jäätiikiin odottelemaan tapahtuman kunniavieraita Briteistä. Tasan kello viideltä Tennispalatsin reunalle kaarsikin muutama musta auto pimennetyin ikkunoin ja James ja Oliver Phelps olivat saapuneet paikalle suuren seurueen kera (mukana myös Rupert Grintin sijaisnäyttelijä).

Yleisö villiintyi ja salamavalot välkkyivät, kun kaksosveljet astuivat punaiselle matolle ja rupesivat jakamaan nimmareita sekä halailemaan faneja. Reilun kymmenen minuutin kuluttua James ja Oliver vihdoin pääsivät punaisen maton keskikohdassa olevalle lavalle juontajan haasteltavaksi. Juontajalle oli kerrottu, että hän erottaisi pojat toisistaan siitä, että Oliverilla olisi oranssi rannekello kädessään. Tummatakkinen Oliver kuitenkin näytti tyhjää rannettaan, mutta se riitti juontajan erottamaan veljekset toisistaan.

Phelpsin kaksoset kuvattavana (Kuva: JFA)Viiden minuutin haastatteluhetken jälkeen James ja Oliver palasivat punaiselle matolle toimittajien jututettaviksi ja sillä aikaa muu kutsuvierasyleisö täytti Tennispalatsin ykkössalin. Phelpsin kaksoset tulivat vielä pistäytymään salissa, jossa Sandrew Metronomen Jojo Uimonen esitti heille vielä pari pikaista kysymystä. Suurten aplodien kera veljekset poistuivat salista ja 700-päinen kutsuvierasyleisö pääsi nauttimaan kuudennesta Potter-elokuvasta.

Kutsuvieraiden joukossa oli mm. pääministeri Matti Vanhanen kihlattunsa Sirkka Mertalan kanssa, näyttelijä Outi Mäenpää, entinen pikajuoksija Markus Pöyhönen, entinen pääministeri Paavo Lipponen vaimonsa Päivi Lipposen ja tyttäriensä kera, pituushyppääjä Tommi Evilä ja juontaja Heikki Paasonen.

Jamesin ja Oliverin missio ei ollut vielä ohi, vaan he palasivat salista ulos Tennispalatsin edustalle ja jakoivat nimikirjoituksia vielä pitkän tovin, ennen kuin heidät saatettiin autoilleen ja he jatkoivat huilaamaan hotellilleen hetkeksi odottaen illan jatkoja The Tiger -yökerhossa, jossa seurue viihtyi puolille öille. Perjantaina olikin sitten vuorossa lisää haastatteluja.

Harry Potter -fanien Expelliarmus ja JFA tapasivat pojat perjantaina ja Expelliarmuksen haastattelu poikien kanssa on luettavissa täällä.

You have no rights to post comments

Olet tässä: Home Artikkelit Tapahtumat Weasleyn kaksoset aurinkoisessa Helsingissä