Harry Potter ja jästien elokuvahuvit

Jostain syystä tällainen velhomainen tienviitta löytyi keskeltä HelsinkiäAlun perin nuori poikavelho, sittemmin jo varttunut ja aikuistunut velhomaailman tulevaisuuden toivo Harry Potter on löytänyt tiensä myös valkokankaille ympäri maailmaa. Tähän mennessä Harry on ehtinyt saada visuaalisemman muodon jo viidessä elokuvassa: Viisasten kivessä (2001), Salaisuuksien kammiossa (2002), Azkabanin vangissa (2004), Liekehtivässä pikarissa (2005) sekä Feeniksin killassa (2007). Kaikki tähänastiset elokuvat ovat lyöneet katsojaennätykset kaikkialla maailmassa.

Harryn seikkailut eivät kuitenkaan ole vielä ohitse. Harryn kuudennesta Tylypahka-vuodesta kertova elokuva Puoliverinen prinssi ilmestyy fanien iloksi jo kesällä 2009. Myös vielä toistaiseksi mystisen seitsemännen kirjan filmatisointioikeudet on myyty Warner Brothersille, joten myös Harryn kertomuksen päättävä seikkailu on mahdollista kokea elokuvateatterissa, todennäköisesti kahdessa osassa.

Harry Potter -elokuvat ovat saaneet osakseen niin kehuja ja ylistystä kuin vahvaa kritiikkiäkin. Erityisesti kahta ensimmäistä elokuvaa syytettiin romaanien orjallisesti noudattamisesta - lainaten erästä Viisasten kiven katsonutta, närkästynyttä kriitikkoa: "Pitikö heidän tosiaan kuvata jokainen sivu?" Myöhemmin tapahtuneet ohjaajavaihdokset ovat kuitenkin johtaneet elokuvat pois kirjojen tarkasta noudattamisesta. Tiedetäänhän myös itse kirjailija J.K. Rowlingin kannustaneen ohjaajia tekemään leffoista puhtaasti omia tuotoksiaan.

Mikäli leffainnostus yllättää, mutta uutta koettavaa ei juuri sillä hetkellä ole tarjolla, tutustuminen elokuvien tahdissa muokkautuvaan Suomen viralliseen elokuvasivustoon voi osoittautua mielenkiintoiseksi ajankuluksi. Tai miksipä et kirjoittaisi elokuvien tähdille? Osoitteet löytyvät täältä.

Teksti: Tanis
Kuva: Lupin

Lähteet: IMDb ja Warner Bros.

Kommentit  

0 #1 korpinkynsi2017 31.10.2017 17:40
Vau :-)

You have no rights to post comments

Olet tässä: Home Elokuvat