Bonnie ja Katie hurmasivat Helsingin

Taivas oli harmaa ja taivaalta tipahteli satunnaisesti vettä, mutta se ei estänyt suurta fanilaumaa kerääntymästä Helsingin Tennispalatsin edustalle vastaanottamaan Harry Potter -elokuvien tähtityttöjä, Bonnie Wrightia (Ginny Weasley) ja Katie Leungia (Cho Chang). Poliisin arvion mukaan noin 2000 jästiä, velhoa, noitaa ja kotitonttua seurasi kun tähdet astelivat pitkin punaista mattoa.

Jo hieman keskipäivän jälkeen parikymmentä innokasta fania jonotti Tennispalatsin edustalla, saadakseen parhaat paikat. Pikkuhiljaa yleisöä valui paikalle yhä enemmän, ja viiden maissa Tennispalatsin edustalla oleva aukio oli jo täynnä ihmisiä. Yleisöä oli paikalla niin paljon, että poliisit ja vartijat joutuivat hätistelemään ihmisiä pois tukkimasta ohiajavien bussien kulkureittejä.

Monet fanit olivat vetäneet niskaan Tylypahkan koulupuvun, ja yleisön joukossa näkyi useita tupakaulaliinoja, huolimatta siitä että lämpötila lähenteli kahtakymmentä astetta. Mitäpä tosifani ei tekisi. Yleisön joukosta poimittiin nimittäin parhaiten pukeutuneita, jotka pääsivät osallistumaan elokuvanäytökseen. Voittajien joukossa näkyi ainakin Vuotiksen puolelta tutut nnd ja Monartha. Voittajat pääsivät myös tapaamaan Katiea ja Bonnieta, kuten myös Harry Potter -fanien Medb ja Veritaserumin Linda. Lisää fanitapaamisesta Medbin raportissa.

Elokuvatähdet saapuivat paikalle mustalla limusiinilla. Ulos astuessaan näyttelijät saivat yleisön huutamaan suoraa huutoa. Bonnie ja Katie poseerasivat yleisölle, vastailivat juontajan kysymyksiin (Daniel Radcliffe on hyvä suutelija!), sekä jakoivat onnekkaimmille nimikirjoituksia. Molemmat näyttivät olevan hyvällä tuulella ja tuntuivat suhtautuivat fanilaumoihin tyynesti, mutta ehkä hieman ihmetellen suurta suosiotaan kylmässä pohjolassa. Punaisella matolla näyttelijättäriä haastatteli Semira Ben-Amor.

Harry Potter -fanien edustajat valmistautuivat astelemaan punaiselle matolle kuolonsyöjäasuihin sonnustautuneina, mutta mattoa päästiin kulkemaan vain muutama metri, kun koko joukko napattiin sivuun ja käskettiin hissiin - epäilemättä jonkun epäluuloisen Feeniksin killan jäsenen toimesta. Hissi osoittautui kirotuksi, ja joukko alkoi jo pelätä että uusi päämaja olisi perustettava hissiin. Lopulta - ahkerien vastakirousten lausumisen, hihityksen, ja hengityksen pidättämisen jälkeen - hissi suostui kuljettamaan edustajamme tähtien pariin.

Tennispalatsin ykkössali pullisteli vähän liiankin täytenä, kun Katie ja Bonnie astelivat yleisön eteen Sandrew Metronomen Potter-markkinoijan Jojo Uimosen haastateltavaksi. Salissa välähteli kuin ukkosmyrskyn aikana, kun parisataa kameraa räpsähteli yhtä aikaa. Tähdet hymyilivät kuitenkin vain ystävällisesti. Haastattelun aikana Bonnie kertoi pitävänsä taikaministeriökohtauksista ja Katie taas Dumbledore-kohtauksista.


Lyhyen haastattelun ja poseeraamisen jälkeen näyttelijät kiidätettiin pois, ja elokuva alkoi... yleisön joukossa muun muassa pääministeri Matti Vanhanen, näyttelijä Risto Kaskilahti, monitoimimies Marco Bjurström, sekä tietenkin Harry Potter -fanien ylläpito.

Teksti: Lupin
Kuvat: Evora, JFA, Koiranruusu, Ronija, Tintui

Lue myös: Bonnie ja Katie haastattelussa | Fanitapaaminen | Elokuva-arvostelu

You have no rights to post comments

Olet tässä: Home Elokuvat Feeniksin kilta Artikkelit Tapahtumat Bonnie ja Katie hurmasivat Helsingin