Ennakkopaljastuksia Kuoleman varjelukset 2:sta

The Leaky Cauldronin edustaja pääsi vastikään seuraamaan Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 2 -elokuvan testinäytöstä Chicagossa. Noin 400 onnekasta pääsi näkemään elokuvan, joka pääsee yleiseen levitykseen vasta ensi kesänä. 

Testinäytös on erikoisnäytös, jossa vielä osittain keskeneräinen elokuva näytetään yleisölle, jotta heidän mielipiteensä saataisiin selville. Tämän jälkeen elokuvaa saatetaan vielä muuttaa reippaastikin, jos yleisön reaktiot eivät miellytä. TLC:n raportissa kerrotaan, että elokuvassa näkyi vielä monessa kohtaa vihreää taustaa, joka lopullisessa elokuvassa korvataan erikoistehosteilla. Muutenkin erikoistehosteet puuttuivat, ja jossain kohtaa saattoi esimerkiksi ruudun täyttää teksti: "Tähän kohtaan tulee kuva Tylypahkasta". Valmiista elokuvasta ei siis suinkaan ole kyse, vaan raakaversiosta. 

Koska TLC:n raportti sisältää juonipaljastuksia, olemme piilottaneet sen. Klikkaa linkkiä jossa lukee "Lue lisää"... jos haluat lukea spoilereita. VAROITUS! Jos varot spoilaantumista, älä lue kommentteja! 

 • Elokuvassa keskitytään Voldemortin vastaiseen taisteluun.
 • Noin kolme neljäsosaa elokuvasta sijoittuu Tylypahkaan, ja Tylypahkan taisteluun. Tylypahkaa revitään palasiksi kun pimeyden voimat hyökkäävät: tuhansittain kuolonsyöjiä, hämähäkkiarmeija, jättejä, ankeuttajia...
 • Harryn matka, jonka aikana hän etsii tietoa siitä miten hän voisi voittaa Voldemortin, ei täysin seuraa kirjaa, mutta ainakin TLC:n raportissa tehtyjä muutoksia pidetään hyvänä asiana.
 • Alan Rickman (Kalkaros) ja Maggie Smith (MsGarmiwa) vievät huomion päätähdiltä. Varsinkin Kalkaros saa paljon huomiota. Kohtaus, jossa Kalkaroksen ja Lilyn yhteinen menneisyys paljastuu, saa TLC:n raportissa laajalti kehuja. Kohtausta kehutaan jopa koko elokuvasarjan parhaaksi kohtaukseksi. 
 • Elokuva alkaa kohtauksella, jossa Voldemort vie Seljasauvan Dumbledoren haudasta, minkä jälkeen näytetään Tylypahkaa, jossa rehtori Kalkaros katselee kun oppilaat marssitetaan kouluun. Tämän jälkeen siirrytään Simpukkamajaan, missä Dobbyn juuri haudannut Harry puhuu Ollivanderin ja Lujahaan kanssa, ja sieltä siirrytään Irvetaan.
 • Uutuutena tässä elokuvassa on se, että katsojille näytetään näkymättömyysviitan alla piileskelevää Harrya ja Lujahakaa.  
 • Lohikäärme ja pako Irvetasta on tietysti mukana, kuten myös Harryn ja Voldemortin yhteys... Harry näkee sielunsa silmin, miten Voldemort tappaa omia kuolonsyöjiään, ja saa samalla välähdyksen Harmaasta leidistä ja Tylypahkasta, mikä johtaa hänet eteenpäin. 
 • Kolmikko ilmiintyy Tylyahoon ja laukaisee hälyttimet, ja Aberforth saapuu pelastamaan heidät. TLC:n raportissa kehutaan Ciaran Hindsin roolisuoritusta; hän onnistuu muistuttamaan Michael Gambonin Dumbledorea.
 • Verinen ja taistelujen väsyttämä Neville johdattaa kolmikon Tylypahkaan, missä Harry paljastaa itsensä koko koululle ja syyttää Kalkarosta Dumbledoren murhasta. Juuri kun Kalkaros ja Harry ovat aloittamassa kaksintaistelun, McGarmiwa työntää Harryn sivuun ja iskee itse Kalkaroksen kimppuun. He taistelevat, kunnes Kalkaros muuttaa itsensä mustaksi kuolonsyöjäsavuksi ja pakenee, rikkoen samalla Suuren salin ikkunan... mutta jättämättä lepakonmuotoista aukkoa.
 • Harry etsii Harmaata leidiä, ja saa apua Lunalta. Samaan aikaan opettajat valmistautuvat puolustamaan koulua. Tylypahkan ympärille ilmestyy suojaava kupu, joka tuhoaa kuolonsyöjän pelkällä kosketuksellaan.  
 • Harryn ja Harmaan leidin välillä käydään pitkähkö keskustelu, kun Harry yrittää saada kummitusta paljastamaan minne diadeemi on piilotettu. 
 • Katsojat pääsevät seuraamaan Hermionea ja Ronia Salaisuuksien kammioon, missä he käyttävät basiliskin hammasta tuhotakseen Puuskupuhin kupin... ja VIHDOINKIN he suutelevat!
 • Blaise Zabini nähdään Crabben sijasta Tarvehuoneen kohtauksessa, ja pirunpaloon kuoleekin Goyle. (Tämä oli varmaan elokuvantekijöiden päätös Crabben näyttelijän Jamie Waylettin jouduttua huonoille teille.) 
 • Elokuvan viimeinen tunti on lähes pelkkää taistelua. 
 • Kalkaroksen muistoon on lisätty muutamia kohtia, esimerkiksi kohtaus, jossa hän löytää Lilyn ja Jamesin ruumiit Godricin notkosta. Kohtaus, jota kehutaan kauniiksi, kestään noin kuusi minuuttia. 
 • Kalkaroksen kuolema saa myös ansaittua huomiota; Voldemort haaavoittaa ensin Kalkarosta Sectumsempralla, minkä jälkeen Nagini puree Kalkarosta useamman kerran. 
 • Upeaksi kohtaukseksi kehutaan myös Bellatrixin ja Molly Weasleyn kaksintaistelua... jota seuraa surullisempi hetki, kun paljastuu, että Fred, Tonks ja Lupin ovat kuolleet. Näitä kuolemia ei nähdä elokuvassa. 
 • Metsäkohtauksessa Rowlingin tekstiä käytetään melkein sanasta sanaan. Harry kävelee metsään, pyydettyään Hermionea ja Ronia tappamaan Naginin. Samalla hän löytää elpymiskiven siepin sisältä. Harryn vanhemmat sekä Remus ja Sirius seuraavat Harrya kunnes hän kohtaa Voldemortin. Valkoisen valon välähdyksen myötä siirrytään King's Crossille.
 • Elokuvassa annetaan ymmärtää että Harry on kuollut, kunnes hän loikkaa Hagridin käsivarsilta Tylypahkan pihalla. Elokuvan loppupuoli käytetään Harryn ja Voldemortin väliseen taisteluun sekä Harryn ja Hermionen yrityksiin päästää Nagini päiviltä.
 • Neville saa kuitenkin omat hetkensä: hän vastustaa Voldemortia ja kutsuu kaikki taistelemaan, vaikka Harry onkin kuollut. Tämän lisäksi Neville tappaa Naginin juuri kun se on hyökkäämässä Hermionen ja Ronin kimppuun.
 • Harryn ja Voldemortin taistelu on vaikuttava: lopulta he kuitenkin ovat kaksistaan. Kun viimeinenkin hirnyrkki on tuhottu, Harry pystyy lopettamaan Voldemortin yksinkertaisella loitsulla: Karkotaseet.
 • Epilogissa ollaan siirrytty ajassa 19 vuotta eteenpäin, ja näemme miten seuraava sukupolvi lähtee Tylypahkaan. 
 • TLC:n edustajalla oli mahdollisuus puhuttaa tuottaja David Heymania, joka sanoi että he saattavat vielä muuttaa elokuvaa, tarkoituksena lähinnä tehdä siitä helpommin ymmärrettävä. Esimerkiksi seljasauva ja miten se kulkeutuu uudelle omistajalle saattaa kaivata selkeytystä, tuottaja sanoi.

You have no rights to post comments

Olet tässä: Home Elokuvat Kuoleman varjelukset Uutiset Elokuvat Ennakkopaljastuksia Kuoleman varjelukset 2:sta