Harry Potter ja puoliverinen prinssi

Kuva: Warner Bros Ensi-ilta: 17.7.2009
Ohjaus: David Yates
Käsikirjoitus: Steve Kloves
Tuottajat: David Heyman ja David Barron
Lavastus: Stuart Craig
Musiikki: Nicholas Hooper
Kesto: 2h 35min
Ikäraja: K11
Muuta: James ja Oliver Phelps Helsingissä: raportti ja haastattelu

Kuudennen elokuvan kuvaukset käynnistyivät syyskuussa 2007 ja päättyivät toukokuussa 2008. Elokuvan oli määrä saada ensi-iltansa 21. marraskuuta 2008, mutta käsikirjoittajien lakon vaikutuksesta Warner Bros. ilmoitti kolme kuukautta ennen suunniteltua ensi-iltaa siirtävänsä elokuvan kesälle 2009. Harry Potter ja puoliverinen prinssi valloittaa elokuvateatterit siis 17. heinäkuuta 2009.

ESITTELY

Voldemort tiukentaa otettaan niin jästi- kuin velhomaailmassakin, eikä edes Tylypahka ole enää samanlainen turvasatama kuin ennen. Harry epäilee vaaran piilevän myös itse linnassa, mutta Dumbledore pitää tärkeimpänä valmistella Harrya pian käsillä olevaan viimeiseen taisteluun. Harry ja Dumbledore yrittävät yhdessä löytää keinon, jolla Voldemortin puolustus voitaisiin murtaa. Juuri siitä syystä Dumbledore värvää Tylypahkaan vanhan ystävänsä ja kollegansa, hyvistä yhteyksistään tunnetun, hyväuskoisen ja leppoisan professori Horatius Kuhnusarvion, jonka hallussa Dumbledore uskoo olevan ratkaisevaa tietoa.
 
Samaan aikaan oppilaat joutuvat kamppailemaan myös hyvin toisenlaisen vastustajan kanssa, kun teini-ikään kuuluvat hormonimyrskyt myllertävät heidän kehoissaan. Harry huomaa tuntevansa yhä voimakkaampaa vetoa Ginnyyn, mutta Dean Thomas on ihastunut samaan tyttöön. Lavender Brown on puolestaan päättänyt, että Ron on hänelle se ainoa oikea – tosin Lavender ei osannut ottaa huomioon Romilda Vanen suklaaherkkuja! Hermione taas kiehuu mustasukkaisuudesta, mutta salaa sinnikkäästi todelliset tunteensa.
 
Romantiikka kukkii, mutta samaan aikaan yksi oppilaista pysyttelee syrjässä. Hän on päättänyt vihdoinkin näyttää, mihin pystyy – vaikka se sitten edellyttäisi pimeyden piirtoa. Ilmassa on rakkautta, mutta edessä murhetta ja surua. Tylypahka ei ehkä koskaan enää palaa ennalleen.

Uusimman Potter-elokuvan "Harry Potter ja puoliverinen prinssi” on ohjannut David Yates, joka ohjasi myös edellisen Potterin "Harry Potter ja Feeniksin kilta". Kaikki aiemmat Potter-sarjan elokuvat tuottanut David Heyman on myös uusimman Potter-elokuvan tuottaja David Barronin ohella. Käsikirjoittaja Steve Kloves vastasi neljän ensimmäisen Harry Potter –elokuvan käsikirjoituksesta ja on tehnyt käsikirjoituksen myös tähän elokuvaan J. K. Rowlingin kirjan pohjalta.

"Harry Potter ja puoliverinen prinssi" on kuudes J.K. Rowlingin rakastettuihin kirjoihin perustuva Harry Potter -elokuva, jonka Warner Bros. Pictures -yhtiö on tuottanut. Elokuvaa tähdittävät nytkin Daniel Radcliffe, Rupert Grint ja Emma Watson, jotka esiintyvät jälleen nuorina velhoina ja noitana Harry Potterin, Ron Weasleyn ja Hermione Grangerin rooleissa. Nuorilla on edessään uusia haasteita ja vaarallisia tilanteita, kun lordi Voldermort tekee paluutaan. Samalla mukaan liittyvät monet muutkin tutut Harry Potter -elokuvien näyttelijät, kuten Helena Bonham Carter, David Bradley, Robbie Coltrane, Warwick Davis, Tom Felton, Michael Gambon, Alan Rickman, Maggie Smith, Natalia Tena, Julie Walters ja David Thewlis sekä Evanna Lynch, Matthew Lewis ja Bonnie Wright.

Elokuvassa nähdään myös kaksi uutta näyttelijää, joista toinen on palkittu Oscarilla. Oscar-palkinnon saanut Jim Broadbent ("Iris", "Narnian tarinat: Velho ja leijona") esittää Taikajuomien professoria Horatius Kuhnusarviota, jolta Harry saa aikanaan puoliveriselle prinssille kuuluneen vanhan taikajuomien valmistus -oppikirjan. Kirja osoittautuu korvaamattoman tärkeäksi nuorelle velholle. Myös näyttelijätär Helen McCrory ("Becoming Jane - Jane Austenin jalanjäljillä", "The Queen") on ansainnut palkintoja, mm. BAFTA-palkinnon. Hän esittää elokuvassa Narcissa Malfoyta, Draco Malfoyn äitiä ja häijyn Bellatrix Lestrangen sisarta.

Lisäksi useat nuoret tulokkaat tekevät debyyttinsä elokuvassa. Jessie Cave esittää Lavender Brownia, jonka sydän sykkii Ron Weasleylle. Yhdeksänvuotias Hero Fiennes Tiffin nähdään 11-vuotiaan Tom Riddlen roolissa, kun taas Frank Dillane esittää 16-vuotiasta Riddlea, joka on jo alkanut muuttua läpeensä pahaksi lordi Voldemortiksi.

Ensimmäistä kertaa Harry Potter -elokuvan kuvaajana kunnostautuu kaksinkertainen Oscar-ehdokas Bruno Delbonnel ("A Very Long Engagement", "Amélie"). Hänen lisäkseen elokuvan taustavoimissa on paljon Harry Potter -veteraaneja, kuten tuotantosuunnittelija Stuart Craig, leikkaaja Mark Day, puvustaja Jany Temime, maskeerauksesta ja taikaolennoista vastaava Nick Dudman, erikoisefekteistä vastaava John Richardson, visuaalisista efekteistä vastaava Tim Burke sekä elokuvan musiikin säveltänyt Nicholas Hooper.

Trailerit

Elokuvan mainostrailereita voi katsoa allaolevista linkeistä.

1 | TEASER
Ilmestyi 30.7.2008, kesto 1 minuutti 30 sekuntia.

Quick Time Player
Windows Media Player
Flash
iPod
Mini, pieni, normaali, suuri
Pieni, normaali, suuri
Versio 8 tai vanhempi, versio 9+
iPod

HD-korkealaatu
Quick Time Player
Windows Media Player
480p, 720p, 1080p
720p, 1080p

Suomeksi tekstitettynä virallisilla sivuilla.


2 | TRAILERI
Ilmestyi 14.11.2008, kesto 1 minuutti 46 sekuntia.

Quick Time Player
Windows Media Player
Pieni, normaali, suuri
Pieni, normaali, suuri

HD-korkealaatu
Quick Time Player
Windows Media Player
480p, 720p, 1080p
480p, 720p, 1080p

Suomeksi tekstitettynä virallisilla sivuilla.


3 | KANSAINVÄLINEN TV-TRAILERI
Näytetty Japanin televisiossa 9.4.2009, kesto 1 minuutti 58 sekuntia.

YouTube Normaali, korkealaatuinen

 


4 | VIIMEINEN TRAILERI
Ilmestyi 17.4.2009, kesto 2 minuuttia 28 sekuntia.

Quick Time Player
Windows Media Player
Flash
iPod
Pieni, keskikokoinen, suuri
Pieni, normaali, suuri
pieni, suuri
iPod

HD-korkealaatu
Quick Time Player
Windows Media Player
480p, 720p, 1080p
480p, 720p, 1080p

Suomeksi tekstitettynä MTV3 Katsomo -sivustolla.

 

Uudet näyttelijät

Jim Broadbent - Horatius Kuhnusarvio
Scarlett Byrne - Pansy Parkinson
Jessie Cave - Lavender Brown
Louis Cordice - Blaise Zabini
Frank Dillane - Tom Riddle (teini)
Hero Fiennes-Tiffin - Tom Valedro (11v)
Ralph Ineson - Amikus Carrow
Robert Knox - Marcus Belby
Isabella Laughland - Leanne
Dave Legeno - Fenrir Harmaaselkä
Georgina Leonidas - Katie Bell
Helen McCrory - Narcissa Malfoy
Anna Shaffer - Romilda Vane
Freddie Stroma - Cormac McLaggen


Teksti: JFA & Sandrew Metronome Distribution
Kuvat: Sandrew Metronome Distribution
Lähteet: Warner Bros., Sci-Fi Wire, MuggleNet, DanRadcliffe.co.uk, IMDb

Kommentit  

0 #1 profile 01.11.2018 08:43
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

You have no rights to post comments

Olet tässä: Home Elokuvat Puoliverinen prinssi