Harry Potter ja kirottu lapsi

Englanninkielinen alkuteos: Harry Potter and the Cursed Child (2016)
Suomentanut: Jaana Kapari-Jatta
Kannen kuva: ?
Kustantaja Suomessa: Tammi
Alkuperäinen julkaistu: 31.7.2016
Julkaistu suomeksi: 8. marraskuuta 2016
Sivuja: n. 450

Harry Potterilla ei ole koskaan ollut helppoa. Vaikeuksia riittää nytkin kun hän on taikaministeriön ylityöllistetty virkamies, aviomies ja kolmen kouluikäisen lapsen isä. Samaan aikaan kun Harryn menneisyys ei halua pysyä siellä minne se kuuluu, hänen nuorin poikansa Albus joutuu ottamaan vastuksekseen suvun henkisen perinnön taakan. Menneisyyden ja nykyisyyden sulautuessa yhteen sekä isä että poika oppivat ikävän totuuden: toisinaan pimeys nousee odottamattomista paikoista.

Tämä niin sanottu kahdeksas Harry Potter -kirja ei ole romaani laisinkaan, vaan näytelmän käsikirjoitus. Siihen kuuluva Näytelmä Harry Potter and the Cursed Child sai ensi-iltansa Lontoossa heinäkuussa 2016, päivää ennen englanninkielisen kirjan julkaisua. Näytelmäkirjan tämä versio on sama kuin suomeksi marraskuussa julkaistava. Kumpikin on alustava versio, jota on käytetty näytelmän harjoituksissa. Lopullinen versio (ja sen myötä uusi kirja) julkaistaan vuonna 2017, jolloin vanha versio kirjasta poistetaan myynnistä.

Suomenkielinen Harry Potter ja kirottu lapsi oli vuoden 2016 myydyin kirja, huolimatta siitä että se ilmestyi vasta loppuvuodesta.

Kommentit  

+11 #1 korpinkynsi2017 22.09.2017 14:30
Minulla on tuo. :D

You have no rights to post comments

Olet tässä: Home Kirjat UUTUUS: KIROTTU LAPSI