Ihmeotukset ja niiden olinpaikat

Englanninkielinen alkuteos: Fantastic Beasts and Where to Find Them (Bloomsbury, 2001)
Kirjoittanut: Lisko Scamander (Newt Scamander, kuvitteellinen hahmo, J.K. Rowlingin salanimi)
Erikoispainoksen alkusanat: Albus Dumbledore (kuvitteellinen hahmo)
Suomentanut: Kurvaa Aka (kuvitteellinen hahmo, Jaana Kaparin salanimi)
Kannen kuvitus: Richard Horne
Nimiösivulla myös: "Yhteistyössä Kustannusosakeyhtiö Tammi ja Obskuurikirjat, Lontoo sekä suomentanut Kurvaa Aka"
Kustantaja Suomessa: Tammi
Julkaistu Suomessa: 29.10.2001

Kirjan tuotto meni Comic Relief –hyväntekeväisyysjärjestölle. Suomennettu kirja on loppunut kustantajalla, eikä uusia painoksia ole ainakaan toistaiseksi tulossa.

J.K. Rowlingin hyväntekeväisyystarkoitukseen kirjoittama pieni opaskirja on Tylypahkan noitien ja velhojen koulun taikaeläinten hoidon oppikirja sekä jokaisen kunniallisen velhoperheen hakuteos. Tämä kirjanen vie sinut Lisko Scamanderin johdolla syventymään maagisten ihmeotusten mystiseen maailmaan.

Rehtori Albus Dumbledoren esipuheella varustettu sekä Harryn ja hänen ystäviensä humoristisilla kommenteilla höystetty lukupaketti sisältää perustiedot taikazoologian saloista. Kaiken kaikkiaan kirja kattaa esittelyn Merlinin ritarikunnan kunniamerkillä palkitusta teoksen kirjoittajasta Leguan ”Lisko” Artemis Dido Scamanderista, selostuksen otuksen määritelmästä ja ihmeotustietouden historiasta, taikaministeriön otusluokituksen sekä kuvaukset 75 mielenkiintoisesta taikaolennosta.

"Ihmeotukset ja niiden olinpaikat" syntyi monen vuoden matkustamisen ja tutkimisen tuloksena. Muistan kaukaa vuosien takaa seitsenvuotiaan velhon, joka vietti tuntikausia huoneessaan härklönttejä leikellen, ja kadehdin häntä odottaneita matkoja: synkimmästä viidakosta paahteisimmalla aavikolla, vuorenhuipulta rämesuolle tuo suttuinen härklönttien tuhrima poika etsi isoksi vartuttuaan otuksia, joita seuraavilla sivuilla kuvataan.

(Lisko Scamander: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat, sivu ix)

Lähteet: Tammi, Bloomsbury ja Risingshadow
Teksti: Tanis
Kuva: JFA

Kommentit  

0 #3 profile 27.10.2018 15:01
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

+1 #2 korpinkynsi2017 02.08.2017 15:42
Mullakin on Harry Potter kortteja.
+5 #1 ronjak 08.12.2013 13:15
Lainasin noi kirjat kirjastosta ja ne oli ihan sika hyviä ja kun keräilen luokkatovereide nkin kanssa harry potter kortteja niin niiissä kin mulla on kelpie ja siinä kirjassa kerrottiiin siit suomeksi :-) Ja mul on harry potter kortteja 351

You have no rights to post comments

Olet tässä: Home Kirjat Ihmeotukset ja niiden olinpaikat