Harry Potter ja kuoleman varjelukset

Englanninkielinen alkuteos: Harry Potter and the Deathly Hallows (Bloomsbury, 2007)
Suomentanut: Jaana Kapari
Kannen kuva: Mika Launis
Kustantaja Suomessa: Tammi
Julkaistiin Suomessa: 7.3.2008
Alkuperäisen jonotusta: Lineparty 2007
Lukunautinnon turvaamista: Älä spoilaa -kampanja

Taistelu lordi Voldemortia vastaan on saamassa aivan uudet mittasuhteet. Dumbledore on saanut tässä kampailussa jo surmansa, joten Harry Potter joutuu jatkamaan vaarallista taivaltaan Dumbledoren viimeisten salaperäisten vihjeiden varassa. Apunaan Harrylla on vain Hermione ja Ron - ainoat ihmiset, joille Dumbledore antoi luvan paljastaa Harryn karmaisevan tehtävän: etsi ja tuhoa Voldemortin hirnyrkit.

Harryn 17-vuotissyntymäpäivien alla Feeniksin kilta saapuu siirtämään Harryn turvaan. Harry ja muut kolmikosta joutuvat kuitenkin pian jättämään turvallisen ja kodikkaan Kotikolon taakseen ja suuntamaan hirnyrkkien perään. Huoli perheestä ja muista läheisistä painaa alati mieltä. Voldemort kuolonsyöjineenkin on jatkuvasti kintereillä ja kuolema on lähellä monta kertaa. Koskaan aiemmin Harryn ei ole tuntenut itseään yhtä voimattomaksi, riittämättömäksi ja tietämättömäksi. Miten ihmeessä kolmikko saattaisi löytää hirnyrkit, kun mitään kunnollista suunnitelmaan ei edes ole? Miten kolmikon usko ja luottamus toisiinsa sekä Harryn johtajuuteen kestää? Kuka pettää ja kenet?

Velhomaailma on kauhun vallassa ja kolmikko kamppailee tietäen, että taikamaailman viimeinen toivo lepää Harryn harteilla. Kaikki salaisuudet eivät kuitenkaan ole vielä paljastuneet, eikä Harryllä ole pienintäkään aavistusta, mikä häntä todellisuudessa odottaa. Mitä kaikkea Dumbledore onkaan salannut? Miten kaikki päättyy? Ja ennen kaikkea: kumpi selviää hengissä - Harry Potter vai lordi Voldemort?

J.K. Rowlingin viimeinen Harry Potter -sarjan teos on koko kirjasarjan piinaavin lukukokemus, jonka aikana lukija saa kokea niin hersyvää naurua, jännityksen hikeä kuin liikutuksen kyyneleitäkin. Läheisten ihmisten surmat, mykistyttävä kauhun ja pelon tunnelma sekä ihmissuhdekiistat luovat sarjan päättävään kirjaan oman murheellisen tunnelmansa. Tarinan edetessä ja lähestyessä loppuaan lukijat saavat viimeinkin vastaukset moniin kysymyksiin, jotka ovat piinanneet jo pitkään. Karmeat paljastukset osoittavat, että Rowlingin mielikuvitus on tosiaan vertaansa vailla.

Jokainen hetki oli kallisarvoinen: hän hengitti, ruoho tuoksui, viileä ilma leyhyi kasvoilla - ajatella, että joillakuilla oli aikaa vuosikausia, tuhlattavaksi saakka, niin paljon aikaa että se mateli, ja hän itse takertui jokaiseen sekuntiin. Ja hän ajatteli, ettei pystyisi jatkamaan eteenpäin, ja tiesi että oli pakko jatkaa. Pitkä peli oli päättynyt, sieppi oli napattu, oli aika laskeutua maahan...

(J.K. Rowling: Harry Potter ja kuoleman varjelukset, 1. painos, s. 760)

Teksti: Tanis
Kuva: tulossa pian
Lähteet: Tammi ja Bloomsbury

Kommentit  

0 #1 profile 01.11.2018 14:29
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

You have no rights to post comments

Olet tässä: Home Kirjat Kuoleman varjelukset