Harry Potter - Legenda

Harry Potter - LegendaKirjan nimi: Harry Potter - Legenda. Kirja Harry Potter -elokuvien tekijöiltä
Alkuperäinen nimi:
Harry Potter Page to Screen: The Complete Filmmaking Journey 
Kirjoittaja:
Bob McCabe
Kustantaja: Readme.fi
Julkaistu: Kesäkuu 2012 (suomennos), alkuperäinen 2011
Sivumäärä: 532

Harry Potter - Legenda on kattava katsaus siihen miten Harry Potter -elokuvat tehtiin. Kirjassa käydään läpi elokuvien tekoprosessi elokuva elokuvalta loppuun saakka. Lukijat saavat tietää miten näyttelijät valittiin, miten puvut ja lavasteet suunniteltiin ja toteutettiin, miksi joitakin kohtauksia muutettiin tai jätettiin pois, miltä näyttelijöistä tuntui kun ohjaajat vaihtuivat ja niin edelleen. Tiesitkö vaikkapa, että Emma Watson vakaasti harkitsi Hermionen roolin jättämistä, koska hän halusi keskittyä koulunkäyntiin ja elää tavallista elämää? Tai että Bill Weasleytä näyttelevä Domhnall Gleeson on Brendan "Villisilmä Vauhkomieli" Gleesonin poika?

Kirja on melkoinen tiiliskivi, ja sisältää paljon kuvia ja tietoa, osittain myös ennennäkemätöntä materiaalia. Jokainen elokuvista pitävä Potter-fani voi viettää kirjan parissa useamman kiinnostavan tunnin.

Suomennos yllättää iloisesti. Readme.fi:n suomennokset ovat joskus hieman tönkköjä, mutta tämän kirjan kohdalla puikkoihin näyttää päässeen joku, joka tuntee Harry Potterin maailman ja joka osaa kirjoittaa suomen kieltä. Virheitä kuitenkin löytyy muutamia: esim. Mollyn kerrotaan kutovan, vaikka Molly neuloo, ja Tylypahka kirjoitetaan muutamaan kertaan pienellä alkukirjaimella, Rohkelikon väreiksi mainitaan keltainen ja violetti ja joku kertoi bonganneensa myös kohdan joka oli jäänyt englanniksi. Readme.fi:ltä toivoisi enemmän tarkkuutta tällaisten asioiden kanssa, sillä on harmi jos muuten upea kirja on huolimattomasti oikoluettu ja taitettu.

Kommentit  

+1 #2 Korpinkynsi tyyppi 20.05.2016 20:16
Toosi hyvä
+3 #1 EmWa 04.10.2014 12:59
Omistan tämän!
Hyvä sellaisille tiedon jalnoisille
HERMYILLE kuten minä♥

You have no rights to post comments

Olet tässä: Home Kirjat Muut Potter-aiheiset kirjat Harry Potter - Legenda