Yömyynti: raportteja ja kuvia

Puoliverinen prinssi saapui suomalaisten iloksi 16. maaliskuuta 2006. Kirjaa myytiin jo heti keskiyön jälkeen useammalla paikkakunnalla. Harry Potter -fanien väki jalkaantui jästien joukkoon, selvittääkseen miten tuore suomennos otettiin vastaan.

Prinssin yömyyntiä Kirkkonummella

Klo 23.00
Kirkkonummen Kirjakaupalla ei ollut vielä ketään.
Klo 23.20
Lupinin ja Cissan lisäksi kaupan edustalle saapui kaksi poikaa.
Klo 23.30
Ilokseen he huomasivat saaneensa seuraa muista ihmisistä.
Klo 00.01
Ovet aukesivat ja loppujen lopuksi paikalla oli 30 potteristia.

Kuvia


Hiljaista on...Cissa odottaa ja tutkii näyteikkunaa.Kirkkonummen Kirjakaupan näyteikkunaan oli aseteltu useita Prinssejä.Jonoa rupesi kertymään viitisentoista vaille kaksitoista.Potteristeille tarjoiltiin taikajuomaa.Keskiyö koitti ja ensimmäinen asiakas sai kirjansa.Cissa poseeraa Puoliverisen prinssin kanssa.

Teksti ja kuvat: Lupin

Prinssin yömyyntiä Lahdessa

Klo 23.30
Lahden Suomalaisen kirjakaupan edustalla ei näy ketään, Infon liepeillä hääri kolme noitamaista jonottajaa - ja toimittaja.
Klo 23.40
Suomalaisen ovelle on eksynyt yksi potteristi, Infon luokse niitä on kertynyt hiukan enemmän.
Klo 23.50
Nyt kummankin kirjakaupan edustalla on yli kymmenen jonottajaa, ja lisää on tulossa.
Klo 00.01
Molemmat kaupat avaavat ovensa ja jäiset mutta innokkaat potteristit saavat Puoliverisen prinssin käsiinsä.
Klo 00.10
Hmm, ihmisiä ei näy enää missään. Yksi siellä, yksi täällä. Ja yksi mattimyöhänen.

Kuvia


Info-Aleksin ensimmäiset jonottajat saapuivat kymmenen paikkeilla.Jännitys tiivistyi, kun kirjat tuotiin esille.Siinä ne, vain ovi välissä...Keskiviikko vaihtui torstaiksi ja kirjat tulivat myyntiin!Jonossa oli melkein 20 ihmistä.Infon ensimmäiset kirjan ostajat.Harry Potter -fanien apuri Medb bongattiin paikalta myös.Suomalaisen kirjakaupankin eteen oli ilmiintynyt kiitettävästi väkeä.Kylmettyneet jonottajat kokivat hetkellisen lämmön tuulikaapissa.Suomalaisen kirjakaupan myyjättäret pukeutuivat asiankuuluvin varustein.

Teksti ja kuvat: JFA

 

Prinssin yömyyntiä Lappeenrannassa

Ensimmäinen jonottaja oli saapunut paikalle 16:15, Vuotiksen Jénaminya.
Seuraavana saapui Leksu, 18:35, jonka jälkeen oli melko autiota parisen tuntia.
Ystävälliset myyjät laskivat palelevat fanit kirjakaupan tuulikaappiin lämmittelemään, jonka jälkeen jonoa alkoi kerääntyä enemmän ja enemmän.
Info-kirjakaupalla ei käynyt yhtä hyvä tuuri. Sen oven edessä ei nähty ensimmäistäkään Potteristia.
Kirjat tuodaan sinetöidyissä laatikoissa noin puoli tuntia ennen myyntiä näytille ja nelosen kuvaaja Kari Saastamoinen saapuu samoihin aikoihin.
Laatikot avataan suuren hurrauksen saattelemana ja Puoliverinen prinssi on päässyt irti kahleistaan.

Kuvia


Ensimmäisen Potteristin on aika kaivaa rahat tiskiin.Suomalaisen kirjakaupan edusta oli vielä aivan tyhjä seitsemän aikoihin, lukuunottamatta kahta fanaatikkoa.Aamu seitsemältä, tulevan Prinssin koti.Ystävälliset myyjät, Maarit Koivunen (edessä) ja Anna-Mari Honkamäki jutustelevat fanien kanssa...Ja esittelevät tietysti oheismateriaalia.Faneja kerääntynyt jo kohtalaisesti kaupungin mittapuun mukaan.Taikajuomaa (ainesosia ei paljasteta!) tarjoillaan ja nautitaan tuulikaapissa.Info-kirjakaupan edustalla hiljaseloa..Jonoa alkaa kerääntyä yhä enemmän ja enemmän mitä lähemmäksi PP:tä päästään.Puoliveriset prinssit piilossa sinetöidyissä laatikoissa aivan käden ulottuvilla.Valtakunnallisen TV Nelosen kuvaajakin sattui paikalle puolisen tuntia ennen myyntiä.Hetki on koittanut, Anna-Mari Honkamäen rauhallinen, mutta jännittynyt viilto antaa meille ensi tuulahduksen Puoliverisestä prinssistä.Ja kirja on saapunut!

Teksti ja kuvat: Leksu

You have no rights to post comments

Olet tässä: Home Kirjat Puoliverinen prinssi Artikkelit Asiaa kirjoista Yömyynti: raportteja ja kuvia