Rowlingin muut kirjat: Paikka vapaana

Kirjoittaja: J. K. Rowling
Alkuperäinen nimi: The Casual Vacancy
Kustantaja:
Little, Brown, Suomessa Otava
Julkaistiin: 27.9.2012
Suomennos: 23.11.2012
Suomentaja: Ilkka Rekiaro
Sivumäärä:
alkuperäiskielellä n. 500 sivua

Julkaisumuodot: Kovakantinen, e-kirja, ladattava äänikirja, cd, suomennos kovakantinen

Paikka vapaana on J. K. Rowlingin aikuisille suunnattu kirja, joka ilmestyi syksyllä 2012. Kirja kertoo pienestä ja idyllisestä Pagfordin kylästä, jonka kaupunginvaltuutettu Barry Fairbrother yllättäen kuolee, ollessaan vasta neljänkymmenen korvilla. Kuolema aiheuttaa ketjureaktion, jonka seurauksena koko kylän elämä kääntyy päälaelleen.

Kustantaja lupailee kirjan sisältävän mustaa huumoria.

Kirjan nimeä on hieman vaikea suomentaa. Wikipedian mukaan "casual vacancy" on käsite, jolla kuvataan tilannetta, jonka seurauksena paikka päättävässä elimessä, esimerkiksi kaupunginvaltuustossa, jää tyhjäksi kesken kauden kuoleman, eroamisen tai muun vastaavan syyn takia. Helsingin sanomat ehdottaa nimen käännökseksi "rento tyhjyys". Otava ilmoitti syyskuussa 2012, että kirjan suomenkieliseksi nimeksi tulisi Paikka vapaana.

Suomennoksen kustantajaksi on valittu Otava, kun Harry Potter -kirjat kustansi Tammi. Kirjailija kommentoi vaihdosta Otavan nettisivuilla seuraavin sanoin:

"Vaikka olen nauttinut romaanin kirjoittamisen joka hetkestä kuten aiemminkin, tulee tästä täysin erilainen kuin Harry Potter –sarja, jonka suomalainen lastenkirjakustantajani Tammi on loistavasti julkaissut. Nyt kirjailijanurani uudessa vaiheessa olen vakuuttunut Kustannusosakeyhtiö Otavan näkemyksestä ja suunnitelmista ja olen iloinen voidessani antaa heidän kustannettavakseen uuden romaanini."

HUOM! Kirja sisältää materiaalia, joka ei sovi lapsille tai nuorille.

 

Lähteet: Little, Brown (lehdistötiedote), Wikipedia: Casual vacancy, HS.fi, Otava

 

 

Kommentit  

0 #1 profile 01.11.2018 08:44
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

You have no rights to post comments

Olet tässä: Home Kirjat Rowlingin muut kirjat