Näytelmä Harry Potter and the Cursed Child

Harry Potter and the Cursed Child (suomeksi Harry Potter ja kirottu lapsi) on kaksiosainen näytelmä, joka jatkaa siitä, mihin Harry Potter -kirjat jäivät, siis laiturilta 9 3/4 yhdeksäntoista vuotta Tylypahkan taistelun jälkeen. 11-vuotiaat Albus Severus Potter (Sam Clemmett), Rose Granger-Weasley (Cherrelle Skeete) ja Scorpius Malfoy (Anthony Boyle) ovat juuri aloittamassa Tylypahkaa. Näytelmässä seurataan heidän kouluvuosiaan, ja niiden aikana tapahtuvia seikkailuja. Myös vanhat tutut, Harry (Jamie Parker) ja Ginny (Poppy Miller), Ron (Paul Thornley) ja Hermione (Noma Dumezweni) sekä Draco (Alex Price) nähdään näytelmässä.

Palace Theatre koristeltiin näytelmään sopivaksi. Kuva: Captain Roger Fenton

Näytelmä sai ensi-iltansa heinäkuun 30. päivä 2016 Lontoon Palace Theaterissa. Se perustuu Jack Thornen ja John Tiffanyn yhdessä J. K. Rowlingin kanssa luomaan tarinaan. Tiffany myös ohjaa näytelmän.

Näytelmä on julkaistu myös kirjana, joka ilmestyi englanniksi 31. heinäkuuta 2016. Suomennos Harry Potter ja kirottu lapsi on tulossa marrakuussa 2016. Tietoa kirjasta löydät täältä: Harry Potter ja kirottu lapsi

Lue myös Näytelmän arvostelu

Näytelmän juonipaljastukset, eli SPOILERIT löydät Harry Potter -näytelmän SPOILERIT.

Olet tässä: Home Näytelmä