Rowling lyttää kritiikin näytelmän Hermionen ihonväriä kohtaan

J. K. Rowling kertoo saaneensa epämiellyttävää palautetta "rasistijoukolta" sen jälkeen kun tummaihoinen näyttelijä Noma Dumezweni valittiin Hermionen rooliin uuteen Harry Potter -näytelmään.

"Kokemukseni sosiaalisesta mediasta saivat minut ajattelemaan, että idiootit tulevat käyttäytymään kuten idiootit", Rowling kommentoi The Observerille. "Mutta minkäs sille voi? Sellainen maailma on. Noma valittiin, koska hän oli paras näyttelijä rooliin."

Vaikka suurin osa ihmisistä suhtautui positiivisesti valintaan, Rowling kertoo että osa ihmisistä väitti hänelle, että Hermionen on oltava valkoihoinen, koska hän kalpenee yhdessä kirjoista, englanniksi "turned white", sanatarkasti "muuttui valkoiseksi". Rowling kuitenkin päätti, että ei aio hermostua asiasta, vaan ilmoitti selväsanaisesti, että Hermionen hänen puolestaan voi ehdottomasti olla tummaihoinen nainen.

Valinnan teki näytelmän ohjaaja John Tiffany, joka on työskennellyt Rowlingin kanssa näytelmän parissa. Tiffany kertoi Observerille yllättyneensä negatiivisista nettikommenteista, ja on sittemmin lopettanut niiden lukemisen. "Minua järkytti, miten ihmiset eivät voineet kuvitella ei-valkoista ihmistä tarinan sankariksi", hän kommentoi.

Rowling on todennut, että ei ole mitään syytä, miksi Hermionen olisi oltava valkoihoinen. Kirjoissa ei erikseen mainita hänen rotuaan tai ihonväriään. Fanitaiteessa hänet on usein esitetty tummaihoisena.

Myös Hermionen roolissa elokuvissa nähty Emma Watson on ilmaissut tukensa Dumezwenin valintaan.

"En jaksa odottaa että saan nähdä Noma Dumezwenin Hermionen roolissa näyttämöllä tänä vuonna", hän twiittasi heti kun valinta oli julkaistu.

Kommentit  

0 #2 Korpinkynsi tyyppi 10.06.2016 20:02
Ei minua haittaa että Hermionen näyttelijä on tummaihoinen, vaikka se leffoissa onki vaalea.
0 #1 LovegoodTonks 08.06.2016 17:53
Noma on kuulemma todella hyvä näyttelijä. Pitäisi etsiä jotain hänen muita töitään jostakin, kun en pääse Lontooseen ainakaan tänä vuonna.

You have no rights to post comments

Olet tässä: Home Näytelmä Näytelmän uutiset Rowling lyttää kritiikin näytelmän Hermionen ihonväriä kohtaan