Harry Potter -näytelmän SPOILERIT

VAROITUS! TÄMÄ SIVU SISÄLTÄÄ SPOILEREITA NÄYTELMÄSTÄ HARRY POTTER AND THE CURSED CHILD. LUE OMALLA VASTUULLA.

S

P

O

I

L

E

R

Vielä voit sulkea selaimen, jos et halua spoilaantua...

S

P

O

I

L

E

R

 

Ei vai? Ok.

Huomioithan, että:

a) Spoilereiden totuudenmukaisuutta ei ole varmistettu, mutta ne on saatu useammasta lähteestä. Poikkeuksen tekevät tiedot siitä mihin tupiin lapset on lajiteltu ja Hermionen ammatista. Nämä löytyivät vakavasti otettavalta populaarikulttuurisivustola (Hypable), ja J. K. Rowling ehti jo paheksua niiden julkaisua.

b) Ihan kaikkea emme paljasta. 

Perusteellinen juoniselostus niille, jotka haluavat spoilaantua täysin löytyy Tumblrsta, käyttäjältä victorkrvm: osa 1 ja  osa 2 

 

Tämän tiedämme osasta 1:

Näytelmä alkaa tarkalleen samasta kohdasta, mihin viimeinen Harry Potter -kirja päättyi. Jopa dialogi on samaa.

Rose Granger-Weasley lajitellaan Rohkelikkoon. Ei yllätä, vaikka varmaan oli pettymys joillekin faneille. Rosen huhuttiin päätyvän Puuskupuhiin. 

Scorpius Malfoy lajitellaan Luihuiseen. Tämäkään ei yllätä.

Albus Potter lajitellaan Luihuiseen. Tämän kai pitäisi yllättää, mutta tämä tuntuu olevan suunnilleen suosituin faniteoria ikinä, joten eipä yllätä juurikaan. Varsinkin, kun koulupuvun värit oli niin huolellisesti pidetty poissa ennakkoon julkaistuista valokuvista. 

Rose on erittäin pettynyt ja vihainen lajitteluun, mutta Albuksesta ja Scorpiuksesta tulee parhaat ystävät. Harry ei pidä kyseisestä ystävyydestä. Rose on erittäin välkky, kuten äitinsä, mutta myös todella hyvä huispaaja. Hänestä tulee Rohkelikon joukkueen jahtaaja toisena kouluvuotenaan. 

Myöhemmin näytelmässä Lily Luna Potter, Albusin pikkusisko, lajitellaan Rohkelikkoon. Nähtävästi näytelmä siis kattaa useamman vuoden.

James Potter nuorempi on keppostelija, aivan kuten enonsa aikoinaan. Hän peri isänsä näkymättömyysviitan.

 

Albus ja Scorpius ovat kumpikin vähän ulkopuolisia nörttejä. Albusta ärsyttää, kun häntä verrataan koko ajan Harryyn, eikä hän mielestään ole ollenkaan kuin isänsä (on muun muassa surkea huispauksessa). Moni on myös pettynyt siihen, että Albus lajiteltiin Luihuiseen, ja tämä vaikuttaa negatiivisesti myös hänen suhteeseensa Harryyn. Scorpius on luonteeltaan kiltti ja suloinen, vähän ujo ja kömpelö, ja saattaa möläytellä sopimattomia kommentteja juuri väärällä hetkellä.

Scorpius on ihastunut Roseen.

Tylypahkassa kiertää huhu, että Scorpius olisi Voldemortin poika. Huhutaan, että Draco ja vaimonsa Astoria eivät tulleet raskaaksi, joten Astoria matkasi ajassa taaksepäin, ja hankkiutui raskaaksi Voldemortin kanssa. Tämä huhu saa Dracon raivon valtaan.

Kukaan ei tiedä kuka Kirottu lapsi on. Huhujen mukaan se voisi olla Albus, Scorpius tai vaikka Harry.

Astoria, Dracon vaimo ja Scorpiuksen äiti kuolee sairauteen, ja tämä vaikuttaa tietysti Scoorpiukseen.

Murjottava Myrtti, James Sirius Potter ja Teddy Lupin nähdään myös näytelmässä, kuten Harryn juttutuokio Dumbledoren muotokuvan kanssa.

 

Harryn toimistossa on ajankäännin. Cedric Diggoryn isä Amos Diggory saapuu paikalle, ja pyytää Albusta ja Scorpiusta viemään ajankääntimen, matkustamaaan ajassa taaksepäin ja pelastamaan Cedricin hengen. Pojat varastavat ajankääntimen. Tämä tapahtuu poikien neljäntenä kouluvuotena.

Scorpius käyttää monijuomalientä ja muuttuu Ron Weasleyn nököiseksi.

Pojat matkustavat ajassa taaksepäin ja sotkevat asioita niin, että Ron ja Hermione eivät enää olekaan naimisissa, ja heidän lapsensa eivät ole ikinä syntyneetkään.

Harryn arpea alkaa taas särkeä.

Osan 1 lopussa Dolores Pimento ilmestyy paikalle, ja huuttaa vihaisesti että Harry Potter on ollut kuollut jo pitkään... mutta nyt on Voldemort-päivä.

 

Entä se suuri paljastus Hermionesta?

Hermione Granger on taikaministeri! Ennen näytelmää tiesimme, että Hermionella on jonkinlainen johtava virka Taikalainvartijaosastolla. Edellinen tunnettu taikaministeri oli Kingsley Kahlesalpa, joka otti vastaan ministerin paikan Tylypahkan taistelun jälkeen. Ennen häntä taikaministerinä oli Pius Sakia, joka oli kuolonsyöjien komennuskirouksen alaisena. Taikaministerin saappaissa on nähty myös Rufus Rymistyir ja Cornelius Toffee. Ei ole tiedossa, koska Kahlesalpa jätti ministerin paikan, mutta ottaen huomioon, että Tylypahkan taistelusta on melkein 20 vuotta, ei ole yllätys, että hän ei enää hoida hommaa.

Hermione on jästisyntyinen (ja piti oman sukunimensä naimisiin mennessään, sen sijaan että olisi ottanut velhomaailmassa tunnetun ja arvostetun Weasleyn sukunimekseen). Lisäksi hän on kohtalaisen nuori taikaministeri, alle 40-vuotias. Se, että hänestä on tullut taikaministeri, kertoo aika paljon siitä, miten velhomaailma on muuttunut Voldemortin tuhin hälkeen

Entäs se Taikalainvartijaosasto? Sen johdossa on nyt Harry, joka ei enää ole aurori.

 

Tämän tiedämme osasta 2:

Näytelmä alkaa uudessa maailmassa, joka syntyi kun Albus ja Scorpius sotkivat menneisyyden. Harry on kuollut, Albus ei ole syntynytkään.¨

Draco Malfoy on Taikalainvartijaosaston johtaja, ja antaa siunauksensa jästisyntyisten eliminoinnille. Scorpius on oikea Tylypahkan kunkku, ja häntä kutsutaan Skorpionikuninkaaksi. Hänkin on melko pahis tässä uudessa maailmassa, ja on muun muassa ehdottanut, että Tylypahkan jästisyntyiset oppilaat pitäisi sulkea koulun tyrmiin.

Paljastuu, että Cedric selvisi hengissä, mutta hänestä tuli kuolonsyöjä. Hän tappoi Nevillen, joka ei siis voinut tappaa Naginia, ja Voldemort voitti.

Kalkaros on vielä elossa, ja Scorpius pyytää häneltä apua.

Ron ja Hermione eivät ole yhdessä (eikä kukaan heidän lapsistaan ole syntynyt), mutta Hermione johtaa kamppailua pahiksia vastaan. Ron on myös tärkeä osa vastarintaliikettä. He ovat Kalkaroksen ystäviä.

Yhdessä vastarintaliikkeen kanssa Scorpius päättää palata taas ajassa takaisin ja korjata kaiken mikä menee vikaan. Prosessi ei ole ongelmaton, ja kaikki eivät selviä hengissä.

Albus saadaan takaisin olevaksi, mutta moninaisten käänteiden kautta reissataan taas menneisyyteen, Lily ja James Potterin kuolinyöhön.

Lopussa selviää myös, oliko Voldemortilla lapsia vai ei.

 

Muuta huomioita näytelmästä:

Draco on rakastava isä, ja melkein hyvä tyyppi.

Harrylla on pahoja takaumia ja painajaisia, jotka käsittelevät traumoja, joita hänellä on niin lapsuudestaan Dursleyn perheen parissa, kuin taisteluistaan Voldemortia vastaan.

Petunia on kuollut niiden 19 vuoden aikana, jotka kuluivat kirjojen ja näytelmän välillä.

Joissakin tehtävissä Albuksen ja Scorpiuksen seuraan liittyy nuori noita, Delphi Diggory, joka sanoo olevansa Cedric Diggoryn serkku. Hän on myös se, joka saa pojat vakuuttuneeksi siitä, että heidän pitää pelastaa Cedric.

Kun pojat sotkevat aikajanan ensimmäisen kerran, he palaavat maailmaan jossa Hermione on pimeyden voimilta suojautumisen opettaja, ja Ron on naimisissa yhden Patilin kaksosen kanssa. Heillä on poika joka on erittäin hankala tapaus.

 

Lähteet:

 

Olet tässä: Home Näytelmä Näytelmän uutiset Harry Potter -näytelmän SPOILERIT