Tee oma Tylypahka-kynttilälyhty

Tarvikkeet:
Harry Potter -fanien sivuilta tulostettu mallikappale tupaeläimistä
Sakset
Mattoveitsi ja leikkuulauta tai pienet sakset
Mustaa kartonkia (mallissa koko 64 cm x 46 cm)
Punaista, keltaista, vihreää ja sinistä silkkipaperia
Liimaa
Viivotin

Tulosta mallikappale tupaeläimistä, joka löytyy täältä. Leikkaa pienillä saksilla tai mattoveitsellä kukin eläin ääriviivoja pitkin, jolloin saat sabluunan. Jos käytät mattoveistä, muista käyttää alla leikkuulautaa jottei kuvia piirtyisi pöydän pintaan. Tarvitset sabluunaa myöhemmin, joten jätä se odottamaan. Jos olet taitava piirtäjä, niin voit piirtää kuvat suoraan kartonkiin etkä tarvitse sabluunamallia ollenkaan.

Mittaa mustasta kartonkista 64cm pitkä ja 20cm leveä pala. Leikkaa pala irti. Jaa kartongin pituussuunta kuuteen osaan niin, että ensimmäinen osa on 1cm levyinen. Seuraavat neljä ovat 15.5 cm levyisiä ja viimeinen taas 1 cm leveä. Käytä jakamisessa apuna viivotinta.

Taita kartonki jokaisen jaon kohdalta. Viivotin on tässäkin kätevä apu.

Jokaiseen 15,5 cm levyinen osa on omistettu Tylypahkan tupaeläimille. Ota nyt avuksesi sabluuna ja piirrä jokainen tupaeläin omaan 15,5 cm levyiseen kohtaan. Leikkaa ääriviivoja pitkin mattoveitsellä leikkuulaudan päällä.

Silkkipapereista punainen on tarkoitettu Rohkelikon leijonalle, keltainen Puuskupuhin mäyrälle, sininen Korpinkynnen korpille ja vihreä Luihuisen käärmeelle.

Leikkaa sopivan kokoinen pala silkkipaperista. Levitä liimaa kuvion ympärille ja laita silkkipaperista leikkaamasi pala kuvion päälle työn sisäpuolelle. Levitä liimaa mustan kartonkin 1 cm levyisille osille. Liimaa palat yhteen. Anna kuivua.Lyhtysi on nyt valmis.Lyhdyn sisään voit laittaa led-kynttilän tai vastaavan. Oikean kynttilän käyttö ei ole suositeltavaa!

Lisää ohjeita turvalliseen tunnelmointiin löytyy Yhteishyvä–sivustolta.

Luukun loihti Ronija.