Askartele pehmeä joulukortti

Tarvittavat välineet:

- 100% villasta tehty vanha villapaita tai valmista huopaa
- Sakset
- Punaista villalankaa
- Neula
- Sydän –piparkakkumuotti
- Kynä
- Kuvioleikkuri
- Punaisia korttipohjia
- Valkoista paperia
- Liimaa

Pese tarpeeton 100% villasta tehty villapaita pyykinpesukoneessa tavallisella 40 –ohjelmalla pyykinpesuaineen ja huuhteluaineen kanssa. Paita kutistuu pesussa, mutta se ei haittaa.

Askarteluliikkeistä saa ostettua valmista huopakangasta jos kotoa tai esimerkiksi kirpputorilta ei löydy sopivaa villapaitaa.

Piirrä kankaaseen sydän –kuvioita piparkakkumuotin avulla.

Leikkaa kuviot kankaasta.

Ompele punaisella villalangalla sydämen reunat. Leikkaa noin 85 cm pätkä villalankaa. Aloita ompelu jättämällä noin 15 cm villalankaa ripustuslenkiksi sekä ompelun alussa että lopussa.

Tee kuvioleikkurilla kuvioita kortin ylälaitaan keskelle sekä muualle haluamaasi kohtiin.

Kiinnitä huopasydän ylälaidassa olevaan kuvioleikkurilla tehtyyn kohtaan. Älä tee umpisolmua, vaan solmi villalangan päät rusetille. Näin ollen kortin saaja voi irroittaa huopasydämen ja laittaa sen roikkumaan joulukuuseen.

Leikkaa kuvioleikkurilla valkoisesta paperista sydämiä ja liimaa ne korttiin haluamaasi kohtaan.

Kortin takapuolelle voi joulutervehdyksen kirjoittaa käsin tai tehdä se paperille esimerkiksi tietokoneen avulla leikkaa-liimaa –tekniikalla. Malliversiossa kortin takapuolelle on liimattu aivan tavallisesta kopiopaperista leikattu pala, johon joulutervehdys kirjoitettu käsin. Sydän mallissa apuna on käytetty piparkakkumuottia. Sitten vain valmis kortti kirjekuoreen.

Pöllöilläkin on joulurauhansa, joten joulukortit perille vie jästiposti. Jästipostin joulusivuilta löytyvät kaikki joulupostin tärkeät päivämäärät.

Kotimaan 0.55€ arvoiset joulutervehdykset on postitettava viimeistään 14.12. Postitusta helpottaa tänäkin vuonna joka talouteen jaettu punainen postituskuori, johon voi laittaa kaikki kotimaan joulutervehdykset. Postituskuoreen voi laittaa ilman kirjekuorta tai kirjekuoressa olevat kortit. Oikealla osoitteella ja postimerkillä varmistat joulutervehdyksesi perille menon. Jos kotiisi ei ole tullut punaista postituskuorta, saa niitä kaikista Postin toimipisteistä.

Iloisia hetkiä korttien teon parissa!


Luukun loihti Ronija.