Myrtin vessa

Huomaamattasi olit ajautunut siihen surullisenkuuluisaan vessaan, jossa Murjottava Myrtti piti majaansa. Pahaksi onneksi Myrtti sattui olemaan vielä erityisen pahansisuisella päällä ja oli rääkyen tyhjentänyt kaikkien vessojen sisällön päällesi. Viittasi lemusi ja siitä roikkui joitan todella epämääräisiä asioita, etkä todellakaan halunnut tietää tarkemmin mitä ne olivat. Puhdistustaiatkaan eivät tuntuneet tepsivän viittaan, joten katsoit parhaaksi polttaa sen. Ainoa ongelma asiassa oli, että sen jälkeen sinulla ei ollut enää viittaa... Ei kai siinä sitten muu auttanut kuin alkaa ommella uutta...

Tarvikkeet:
Kangasta
Narua
Kynä
Sakset
Ompelukone (tai jos ompelet käsin: neula ja lankaa)
Solki tai narua kiinnitykseen
Nuppineuloja

HUOM! Tämän ohjeen mukaan saat tehtyä viitan, jonka pituus on maksimissaan kankaan leveys.

1. Mieti ensin minkä mittaisen viitan haluat. Jos haluat täyspitkän viitan, mittaa oma pituutesi selkäpuolelta hartian korkeudelta suurinpiirtein nilkkoihin. Jos haluat lyhyemmän, mittaa pituus selkäpuolelta hartian korkeudelta siihen kohtaan, johon haluat viitan ulottuvan. Lisää mittaan saumanvaraksi n. 4 senttimetriä.

2. Sido kynä narun päähän. Mittaa narua kohdassa 1 mainitun mitan + saumanvaran verran ja tee solmu siihen kohtaan.

3. Mittaa kankaasta kohdassa 1 mainitun mitan + saumanvaran mittainen pätkä ja laskosta kankaasi kaksin kerroin oikeat puolet vastakkain.

Viitta 1

4. Pidä kynää kankaan taitekohdassa ja narun avulla merkkaa nuppineuloilla tai kangaskynällä kankaaseen kaari reunasta reunaan, eli toisin sanoen nuppineulat tai kangaskynän merkit tulevat aina kohdassa 2 tehdyn solmun kohdalle.

Viitta 2

5. Leikkaa merkitsemääsi kaarta pitkin. Kankaasta pitäisi tulla puoliympyrän muotoinen pala.

Viitta 3

6. Tee kankaan keskikohtaan pieni puoliympyrän muotoinen kolo ja sovita viittaa. (Tämä leikattu kolo on kaula-aukko.) Laajenna kaula-aukkoa sen verran, että kaulasi mahtuu hyvin kaula-aukosta ja viitta lepää hyvin hartioillasi.

Viitta 4

7. Käännä puoliympyrän suorat sivut ja pitkä kaareva sivu kahteen kertaan ja ompele.

Viitta 5

8. Jos et halua huppua, käännä kaula-aukko kahteen kertaan ja ompele.

9. Kiinnitä viitan rinnukseen naru tai solki kiinnikkeeksi.

Jos haluat hupun

1. Leikkaa kankaasta puoliympyrä, jonka suora reuna on kaksi kertaa niin pitkä kuin kaula-aukkosi

2. Käännä suora reuna kaksi kertaa ja ompele se

3. Kiinnitä nuppineulalla hupun kaarevan reunan keskikohta (A) kaula-aukon takakeskikohtaan oikeat puolet vastakkain ja hupun suoran reunan päät (B) viitan etusaumoihin oikeat puolet vastakkain.

Huppu

4. Tee molemmista reunoista kohti keskustaa meneviä pieniä laskoksia ja kiinnitä ne nuppineuloilla niin, että koko kaareva sivu tulee laskosten avulla kiinnitettyä kaula-aukkoon oikean puolet vastakkain.

Viitta 6

5. Ompele.

Viittasi on valmis!

Viitta 7

Palaa joulukalenteriin

Luukun loihti Hufflepuff Charm