Tarvehuone

Joulu lähestyy ja viimeinen Tylyahon reissu ennen joulutanssiaisia on takana. Joulutanssiaisiin pitäisi kuitenkin saada juhlakaapu, tai no edes jonkinlainen kaapu! Pöllön lähettäminen Matami Malkinille kestäisi liian kauan... Voi ei voi ei voi ei, nyt tarvitaan kaapu... No mutta, mikäs ovi tuohon eteen ilmestyi... Sen takana on jokin huone, joka on muuten ihan tyhjä, mutta lattialla on pieni paperinpala, johon on raapustettu hennolla käsialalla kaavun teko-ohjeet... No kiitos tästäkin, tarvehuone, ei ihan se mitä haettiin, mutta parempi tämäkin on kuin ei mitään. Nyt vaan pitäisi jostain pihistää kotitontuilta neula ja lankaa... Eikun kappas, tuohonhan ne ilmestyivät!

Tarvikkeet

-Kangasta (jos kankaan leveys on suurinpiirtein sama kuin oma pituutesi niskasta nilkkoihin, tarvitset kangasta n. 1,5 kertaa ympärysmittasi leveimmästä kohdasta. Jos kankaan leveys on huomattavasti vähemmän kuin pituutesi niskasta nilkkoihin, tarvitset kangasta n. 2,5 kertaa niskasta-nilkkaan -pituutesi verran)
-Nuppineuloja
-Ompelukone (tai jos ompelet käsin: neula ja lankaa)
-Aamutakki tai väljä T-paita

Ohessa on ohje yksinkertaisen kaavun tekoon, joka ei edellytä esimerkiksi hihojen ompelemista erikseen. Kaavusta tulee melko löysän mallinen.

1. Asettele kangas kaksinkerroin oikeat puolet vastakkain
2. Asettele aamutakki tai T-paita kankaan päälle niin, että hihat eivät ole ihan kiinni vaatteessa vaan vähän sivulla, mutta eivät myöskään ihan vaakasuorassa
3. Piirrä aamutakin tai T-paidan ääriviivat kankaaseen kangaskynällä tai merkitse se nuppineuloilla. Jos käytät T-paitaa, jatka helman ja hihojen kohdalta hieman levenevää suoraa pitkin niin pitkälle kuin haluat kaapusi helman ja hihojen ulottuvan.

Näin

4. Ota aamutakki tai T-paita pois kankaan päältä ja leikkaa kohdassa 3 merkitsemäsi kappale irti molemmista kangaskerroksista. HUOM! Muista jättää saumanvaroja pari senttiä kumpaankin reunaan, eli älä leikkaa ihan merkitsemääsi viivaa pitkin vaan pari senttiä sen ulkopuolelta.
5. Aloita toisesta alakulmasta ja ompele kankaat yhteen kaavun toisen sivun kohdalta aina helmasta kaula-aukkoon asti. Toista sama tosiella puolella.
6. Käännä helma kahteen kertaan ja ompele. Tee sama hihansuille. Täss vaiheessa voit vielä tarkistaa, että hihat eivät ole liian pitkät.
7. Jos kaula-aukko on liian pieni, leikkaa sitä isommaksi, kunnes se on sopiva. Käännä kaula-aukko kahteen kertaan ja ompele.
8. Jos haluat avokaavun, leikkaa etuosa keskeltä halki pystysuunnassa, käännä näin syntyneet reunat kahteen kertaan, huolittele ja kiinnitä kaavun etumukseen vaikka solki tai pari pitämään sen kiinni kun se on päällä.
9. Jos haluat hupun, voit soveltaa luukusta 13 löytyviä huppuohjeita myös kaapuun.

Kaapu 2 Kaapu 3
Vasemmalla hupullinen avokaapu, jossa kiinnityksenä kaksi solkea. Oikealla umpikaapu, jonka kaula-aukko ja hihansuut on reunustettu hopeanvärisellä kankaalla juhlavamman ulkonäön aikaansaamiseksi.

Palaa joulukalenteriin

Luukun loihti Hufflepuff Charm