Kirjasto

Tylypahkan kirjastossa harvemmin näkee jästikirjoja. Aikojen saatossa niitä on kuitenkin kertynyt sinne muun muassa oppilaiden unohtamina. Jotta jästikirjat eivät kuitenkaan erottuisi niin kovasti joukosta, kirjastonhoitaja Matami Prilli velhouttaa jästikirjat sopimaan muun kirjaston tyyliin.

Kirjan velhouttaminen

Tarvikkeet
-Kirja tai vihko, joka velhoutetaan
-Liimaa tai vahvaa teippiä
-Sakset
-Velhomaista kangasta tai paperia
-Viivoitin

1. Levitä kirja kankaan tai paperin nurjan puolen päälle.

2. Piirrä kankaaseen tai paperiin kirjan muotoinen alue n. 5 cm päähän kirjasta. Viivoitinta kannattaa käyttää apuna suorien viivojen vetämisessä. Jos kirjassa on paksu selkämys, muista huomioida se piirtämäsi kuvion leveydessä. (A)

3. Piirrä huiputtoman kolmion muotoinen pala kirjan selkämyksen kohdalle niin, että kolmio levenee piirroksen ulkoreunaa kohti ja niin, että kirjaa lähinnä oleva osa ei ole ihan kiinni kirjassa, mutta on kirjan selkämyksen kokoinen. (B)

Kirjavelhoutus 1

4. Leikkaa piirtämäsi nelikulmainen kappale (A) irti muusta kankaasta tai paperista.

5. Leikkaa merkitsemiäsi selkämyksen kohdalla olevia vinoja viivoja pitkin (B), mutta älä leikkaa niin, että kolmion mallinen pala irtoaisi.

6. Leikkaa kankaan tai paperin kulmista pois neliskulmaiset palat kirjan tai vihon kulmien kohdalta. (C)

7. Taita kolmion muotoiset palat (B) kiinni loppukankaaseen tai paperiin ja liimaa ne kiinni siihen.

Kirjavelhoutus 2

8. Jos kirjassa on leveä selkämys, levitä liimaa päällystyskankaaseen tai -paperiin selkämyksen kohdalle ja paina kirjan selkämys sitten siihen.

9. Levitä liimaa ensin kirjan toiseen kanteen ja liimaa kangas tai paperi siihen kiinni.

10. Levitä liimaa kirjan toiseen kanteen ja liimaa kangas tai paperi siihen kiinni.

11. Levitä liimaa kirjan tai vihon ulkopuolelle jääneisiin kaistaleisiin ja liimaa ne kiinni kirjan tai vihon sisäkansiin.

Kirjavelhoutus 3

Vinkkejä

Jos haluat kanteen hieman vaihtuvuutta, leikkaa päällimmäiseksi tulevaan paperiin tai kankaaseen eri mutoisia aukkoja ja liimaa sitten sen alle toisenvärinen tai vaikka kuviollinen kangas tai paperi ja päällystä kirja tai vihko vasta sitten. Voit myös liimata kanteen helmiä, tarroja, kimaltavaa narua, käyttää päällysteenä nahkaa, harsoa jne. Vain mielikuvitus on rajana.

Kirjavelhoutus 4

Jos haluat velhomaista kirjoituspaperia tai pergamenttia, uita tulostuspaperiarkkeja vedessä, johon on sekoitettu kahvinporoja tai jossa on liotettu teepusseja. Ripusta arkit kuivumaan ja kun ne ovat kuivat, taita ne keskeltä kahtia ja neulaa ja paksuhkoa lankaa avuksi käyttäen kiinnitä arkit toisiinsa taitteen kohdalta. Lopuksi voit päällystää näin tekemäsi vihkosen ylläolevien ohjeiden mukaan.

Kirjavelhoutus 5 Kirjavelhoutus 8

Palaa joulukalenteriin

Luukun loihti Hufflepuff Charm