Tylypahkan keittiö

Jälleen kerran on se aika vuodesta, kun on aika kaivaa padat ja pannut kaapista. Tervetuloa siis Tylypahkan keittiöön!

"Peremmälle, peremmälle", hihkaisee Winky. "Tännepäin!"

Winky ojentaa ison ja vanhan kirjan, joka on täynnä mitä maittavampia ja miellyttävämpiä reseptejä maailman jokaisesta kolkasta, aina Alpeilta Vanuatuun asti. On tyrnijäädykettä, padassa kypsytettyä lampaan lapaa, kurpitsakakkuja, ahdin pasteijoita ja tuhansia muita herkkuja.

Tonttu vääntää kirjan hieman yli puolesta välistä auki.
"Tässä, tätä me teemme tänään!", Winky hihkuu innoissaan. "Se on Winkyn ikioma resepti!"

Winkyn simppeli suklaakakku

Raaka-aineet:
200 g Digestive-keksejä
150 g suolatonta voita
n. 1 dl siirappia
200 g tummaa suklaata
kaakaojauhetta
150 g (1 pussi) Namelli -suklaa- ja toffeerakeita

1. Riko keksit pienen pieniksi murusiksi isoon kulhoon. (Voi jättää myös hieman isompia muruja.)

2. Lisää keksin sekaan suklaa- ja toffeerakeet.

3. Sulata voi, siirappi ja suklaa vesihauteessa. Tässä vaiheessa nuoremmat lukijamme voivat pyytää vanhempien apua. Siirappia voi laittaa oman maun mukaan, mutta on syytä muistaa, että jo yksi desi tekee tästä kakusta erittäin makeaa.

4. Nyt kun meillä on aikaa odottaessamme suklaan ja voin sulamista, voimme valmistella paist.. öh, jäädytysastian. Tai no, ei se varsinaisesti jäädyttämistä ole.. Mutta kuitenkin! Eli, otetaan kuvan mukainen vuoka (tai minkälaisen nyt itse haluaa kakustaan tulevan) ja vuorataan se kelmulla. Tässä vaiheessa kannattaa tarkistaa kelmun paketista, että se soveltuu pakastamiseen ja kestää miellellään hieman lämpöä. Sula suklaa on melko kuumaa.

5. Kun suklaa, voi ja siirappi ovat sulaneet ja massa on tasaisen samettista, sekoitetaan se keksin murujen ja suklaarakeiden kanssa.

6. Ja viimein se vaihe, jossa on tilaisuus sotkea keittiön lattia, pöydät ja oma paita! Annostellaan kakkutaikina valittuun astiaan - ja kelmun avulla taikinaa voi muotoilla, mikäli astia on liian iso. Kakkumassa näyttää tässä vaiheessa vähintäänkin epäilyttävältä, mutta ei syytä huoleen. Se ei enää pahemmaksi muutu! Kun taikina on pakattu ja suljettu astiaan kelmulla, on se aika laittaa jääkaappiin pariksi, kolmeksi tunniksi.

7. Kolmen tunnin kuluttua.. Kakku on valmis! Ota se pois vuoasta, irroita kelmut, aseta tarjoiluastiaan ja ripottele päälle hieman kaakaojauhetta.

Winkyn simppeli suklaakakku on valmis!

8. Tarjoile ja nauti!

Palaa joulukalenteriin

Luukun loihti Leksu