Rohkelikkotorni

Romilda Vane istuskeli Rohkelikkojen oleskeluaulassa tympääntyneenä. Kaikki muut olivat kokoontuneet Hermione Grangerin ympärille ihastelemaan hillopurnukassa olevaa kirkkaansinistä nuotiota. Hermione oli taikonut nuotion ja kanniskeli sitä nyt ystäviensä Ron Weasleyn ja Harry Potterin kanssa ympäriinsä liikkuessaan lumisessa Tylypahkan maisemassa. Romildaa ärsytti niin kovasti kun kaikkien poikien huomio kiinnittyi taas Hermioneen . Hänhän sai koko ajan muutenkin viettää aikaansa ah niin ihanan Harryn kanssa.

”Käyttääköhän Hermione lemmenjuomaa sekä Harryyn että tuohon Roniin, kun kumpikin tuntuvat haluavan koko ajan olla näsäviisaan Hermionen seurassa? Ainakin Ronilla on selkeät lemmenjuoman nauttimisen oireet”, Romilda mietti itsekseen.

Romilda päätti keksiä jotakin, jolla saisi huomion itseensä. Kenties Harrykin hänet sitten huomaisi, kenties jopa ihastuisi. Lemmenjuoman käyttäminen vaikuttaisi epätoivoiselta, mutta voisihan sitäkin kokeilla jos muuta konstia ei olisi, Romilda mietti itsekseen. Voisihan sitä täyttää lemmenjuomalla vaikka suklaanoidankattiloita? Romilda kuitenkin päätti jättää ajatuksen vielä hautumaan ja kokeilla jotain muuta. Loitsiminen ei ollut Romildan vahvin puoli, joten jotain muuta sen tulisi olla.

Samassa hetkessä Romilda muisti löytäneensä jästilehden Rohkelikkojen oleskelutilan pöydältä ja päätti katsastaa, olisiko siinä jotain jännää. Romilda oli tyytyväinen löytäessään ohjeen kynttilälyhdylle. Näin hänelläkin olisi pian oma pieni valonlähde mukana kannettavanaan. Romilda päätti heti ryhtyä tuumasta toimeen...

Tarvikkeet:
Lasipurkki
Silkkipaperia tai lautasliinoja
Sakset
Koristelakka (sellaista, joka muodostaa värittömän kalvon kuivuessaan)
Pensseli
Sidontarautalankaa
Pihdit tms. rautalangan katkaisuun
LED-kynttilä

1. Leikkaa silkkipaperista sopivan kokoiset palat lasipurkin kuviointia varten. Jos käytät lautasliinoja, muista ottaa paperista kaikki muut paperikerrokset pois, niin että jäljelle jää vain ohut kuviopaperi. Koristelussa vain mielikuvitus on rajana.

2. Levitä ohut kerros koristelakkaa lasipurkkiin siihen kohtaan johon haluat kuvioinnin. Ennen kuin koristelakkakerros kuivuu, on sen päälle laitettava haluamasi silkkipaperi tai lautasliinan pala. Painele varovaisesti koristeluun käyttämäsi paperi lasipurkin pintaan kiinni ja anna työn kuivahtaa noin 20 minuuttia.

3. Kuivumisen jälkeen levitä kuviointiin käyttämäsi paperin päälle paksu kerros koristelakkaa. Koristelakkaa kannattaa laittaa hiukan käyttämäsi paperin yli, jotta se tarttuu hyvin kiinni. Tässä vaiheessa koristelakan levityksessä kannattaa olla varovainen ettei paperi vain pääse rypistymään tai värit sekoitu keskenään.

4. Anna kuivua yön yli, mielellään lasipurkki ylösalaisin. Kuivumisen jälkeen voit leikata sidontarautalangasta sopivan mittaisen pätkän ja taitella sen lasipurkin ympärille, niin että sen saa roikkumaan. Laita purkkiin LED-tuikki, ripusta purkki pihalle tai vaikka ikkunaan. Nauti!

Ohjeella voi koristella lasipurkeista myös säilytysastioita, esimerkiksi niille lemmenjuomalla täytetyille suklaanoidankattiloille tai ihan tavallisille joulumakeisille. Huomaathan ettei lasipurkin kuviointi kestä vesipesua!

Palaa joulukalenteriin

Luukun loihti Ronija