Korpinkynsien oleskeluhuone

Jatketaan älytehtävien parissa, kun kerta Korpinkynsien oleskeluhuoneeseen saavuttiin.

Kenties viisas Korpinkynsi
on koti sun alttiin mielen.
Siellä älykkäät ja terävät oppii
yhdessä taikuuden kielen

Kuten lajitteluhattukin sen toteaa, ovat korpinkynnet varsin älykkäitä velhoja ja noitia. Siksi ei olekaan mikään ihme, että Korpinkynnen oleskeluhuone on pullollaan paksuja kirjoja, läpiselattuja lehtiä ja erilaisia ristikoita ja muuta älyä vaativaa puuhasteltavaa.


SUDOKUT

Korpinkynnen valvojaoppilas Anthony Goldstein rakastaa velhosudokujen ratkomista. Hän jopa kuuluu Tylypahkan velhosudokukerhoon, joka kokoontuu joka toinen tiistai kirjaston perimmäisten pöytäryhmien luona. Kerhoon jokainen jäsen on tuonut muutaman itsetehdyn sudokun muiden ratkottaviksi. Alla on kolme Anthonyn väsäämää sudokua, osaatko selvittää ne kaikki?

Ohje: Sudokussa ruudukko on täytettävä siten, että kaikki 9 symbolia löytyvät jokaisen ruudukon vaaka- ja pystyriviltä vain kerran. Symbolit ovat sieppi, salama, noidankattila, taikasauva, velhonhattu, kristallipallo, pöllö, luudanvarsi ja HP-logo.

Klikkaa isommaksi ja tulosta tästä itsellesi sudokut ratkottavaksi.

Ratkaisut:
Helppo | Keskivaikea | Vaikea


SANASOKKELO

Luna Lovekiva on jättänyt Saivartelija-lehden lojumaan sohvapöydälle. Lehti on auki sanasokkelon kohdalta. Löydätkö kaikki 33 taikamaailmaan liittyvää sanaa sokkelosta? Sanat voivat olla melkein mitenpäin tahansa - pystytasossa, vaakatasossa, vinottain, etuperin tai takaperin.

Palaa joulukalenteriin

Luukun loihti JFA.