Yaxleyn jouluvelhot

Se oli niitä talviaamuja, jolloin pimeänpiirtoani ei kihelmöinyt ja minulla oli aikaa istua ikkunani ääressä katselemassa, miten lumi leijailee pihamaalla. Hiutale hiutaleelta ne putosivat alas, laskeutuivat yhtenäiselle valkoiselle vaipalle.
Miten pitkästyttävää!

Joulupuuhatkin oli jo pitkälti tehty - minulla oli lahjat, punainen nuttu, oli jopa pyöreä, mehukas kinkku. Katsahdin uudelleen ikkunaani ja mietin. Siitä puuttui jotain.

Ah! Pian sen keksinkin, ikkunastani puuttuivat jouluvelhot. Ne olivat päässeet viime vuonna kärähtämään, kun olin varomaton kynttilöiden kanssa, ja minua harmitti suuresti.

Varmana siitä, että minulla oli vielä jouluvelhojen ohje jossain minä ryhdyin selaamaan koristelaatikkoani. Riemastuin, sillä siellähän ne olivat. Haluatteko nähdä lopputuloksen ja kokeilla itse?

Jouluvelhoihin tarvitsin mallin, kynän, sakset ja joulunvärisiä pahveja. Varalle otetaan hammastikkuja ja kimalleliima. Jästit voivat ladata mallin tästä (pdf).

Leikkasin mallivelhon irti paperista ja asetin sen pahvin reunaan (säästeliäisyys on hyve!). Hahmottelin lyijykynällä velhon kuvion pahville.

Kun kuvio oli valmis, leikkasin velhon irti pahvista.

Menikö velhosi sauva solmuun kuten minulla? Minä itse leikkasin pienen pahvisauvan irti ja liimasin sen paikalle pätkän hammastikkua - works like a charm, kuten ne Ameriikassa sanovat.

Lisäsin velhon huppuun ripauksen taikuutta (kimalleliimaa), annoin sen kuivaa hetken, ja ripustin valmiit velhot ikkunaani.

Katselin tyytyväisenä ulos ikkunasta ja seurasin, miten lumihiutaleet leijuivat maahan velhojeni takana. Miten pitkästyttävää!

Palaa joulukalenteriin

Luukun loihti Ginger