Reguluksen kuolonsyöjäpiparit

Kuolonsyöjien pikkujoulut lähestyivät. Dracoa jännitti. Kyseessä olivat hänen ensimmäiset kuolonsyöjäjuhlansa, ja huhujen mukaan meno saattoi olla hurjaa. Jännitystä ei ollenkaan parantanut se, että nuorimmaisena Dracolle oli delegoitu piparien paistaminen. Sehän oli kotitonttujen puuhia! Mutta ei, Mestarin mielestä kuolonsyöjien tuli valmistaa tarjottavat omin pikku kätösin. Ja niin lordi Voldemort oli ojentanut Dracolle tanssivilla jouluhevoskotkilla koristellun esiliinan, sekä pahasti tahriintuneen kirjan, jonka kannessa luki: "JokaKuolonsyöjän keittokirja". Kirjan oli kirjoittanut salaperäinen "R.A.M". Kukahan sekin oli, Draco pohti.

Mutta ei auttanut. Toimeen oli käytävä. Ja koska jaettu kärsimys on kaksinkertainen kärsimys, jaamme nyt yllämainitun kirjan ensimmäisen reseptin: Reguluksen kuolonsyöjäpiparit.

Tarvikkeet:
Kuolonsyöjänaamioiden malli, jonka voit ladata tästä (pdf)
Sakset
Kaulin
Terävä veitsi
Piparitaikinaa
Hieman jauhoja
Koristeluun tarkoitettua sokerikuorrutetta

Aloita tulostamalla kuolonsyöjänaamioiden mallit. Leikkaa mallit paperista. Jos pienten yksityiskohtien leikkaaminen tuntuu liian vaikealta, voi ne jättää leikkaamatta. Silmäaukot kuitenkin kannattaa leikata.

Kauli piparitaikinasta ohut levy, aseta malli taikinan päälle, ja leikkaa teräväkärkisellä veitsellä taikinasta naamio. Kannattaa käyttää mahdollisimman terävää veistä, muuten reunoista tulee helposti epätasaiset.

Leikkaa taikinasta haluamasi määrä naamioita, ja paista niitä 200:ssa asteessa noin 5-7 minuuttia, tai kunnes piparit ovat kauniin ruskeita.

Uunissa piparit paisuvat, ja naamiot saattavat nyt näyttää siltä, kuin niihin olisi heitetty polttoherja. Mutta ei hätää! Nyt pitää toimia nopeasti! Muotoile pipareita terävän veitsen avulla: laajenna silmä-, suu- ja nenäaukkoja, ja muotoile reunoja, jos ne ovat epätasaiset. Kannattaa olla nopea, sillä piparit kovettuvat viiletessä, ja niiden muotoilu käy vaikeammaksi.

Kun piparit ovat viilenneet, voit kaivaa esiin sokerikuorrutuksen. Koristele kuolonsyöjänaamiot oman makusi mukaan. Erilaiset kiehkurat ja kaaret ovat suosittuja kuolonsyöjien keskuudessa. Perinteisesti jokainen kuolonsyöjä saa kopion omasta naamiostaan, mutta jästit voivat käyttää mielikuvitustaan. Muista, että jokainen naamio on erilainen!

Odota että sokerikuorrutus kuivuu. Ihastele.

Nauti naamiot pikkujouluissa glögin kera.

Palaa joulukalenteriin

Luukun loihti Lupin