Velhojen joulua maailman ympäri

Molly Weasley paketoi tyytyväisenä viimeisen kastanjanruskean jumpperin, jonka eteen oli kirjailtu kirjain "R". Joululauluja hyräillen hän lähetti paketit eteenpäin kaikille lapsilleen - oli melkein aamu. Sitten - Heetkinen! Kyllähän te tiedätte miten Weasleyt viettävät joulua! Mutta entäs velhot muualla Brittein saarilla tai muualla maailmassa?

Brittein saaret

Englannissa velhot valmistautuvat jouluun taikomalla lumisadetta pihalleen mikäli sitä ei vielä ole, sijoittamalla misteleitä taktisiin paikkoihin ja koristelemalla talonsa mitä hienoimmilla välkkyvillä valoilla ja tervehdyksillä. Lapset vierailevat muiden perheiden takoissa laulamassa joululauluja kaljuunien toivossa. Kaikki viettävät Joulua 25.12 joulupäivänä. Aamulla jokainen velholapsi saa huomata pakettikasan ilmestyneen sänkynsä jalkopäähän ja joulupuuron tuoksu kantautuu alakerrasta. Merry Christmas!

Saksa

Saksassa velhot valmistautuvat jouluun tietysti koristelemalla talojaan ja lahjoja ostelemalla, mutta heidän perinteisiinsä kuulu myös kalastus! Aivan oikein, saksalaiset velhot -ja juorujen mukaan myös jästit- pitävät kalaa yhtenä parhaimmista jouluruoistaan ja he syövät sitä aina aattona 24.12. Varakkaimmat velhosuvut kalastavat kuuluisia joulukarppareita -eli "karppeja" kuten jästit sanovat - ja köyhemmät suvut tyytyvät muikkuihin ja siikoihin. Varakkaimmat perheet palkkaavat maahisia pukeutumaan erilaisiksi kuuluisiksi hahmoiksi, jotka tuovat lapsille perheen ostamat kalliit lahjat joulupäivänä. (Jästit ovat jostain syystä saaneet päähänsä, että maahiset näyttelevät kaikki samaa lasta nimeltä "Kristus", outoa porukkaa, pakko myöntää.) Fröhliche Weihnachten!

Yhdysvallat

Yhdysvalloissa, toisin kuin monissa muissa maissa, velhot ovat varastaneet suurimman jouluperinteensä jästeiltä. Sattuipa kerran eräs velho kysymään, että mikä on kaikkien niiden jouluvalojen ja joulupukkien tarkoitus pihalla ja hän sai selville, että jästit tykkäävät kilpailla naapureiden kanssa siitä, kenellä on hienoimmat koristeet. Velhojen keskuudessa kilpailusta voi tulla hyvinkin kiivas, erityisesti kahden rikkaan perheen välillä, eikä kukaan välty välkkyviltä valoilta ja laulavilta poroilta. Kiusaa tehdäkseen velhot yrittävät sabotoida toisiaan muokkaamalla naapureidensa joululaulujen sanoja rivommiksi ja laittamalla lamppuihin ylikuumentumisaikoja, jotka sulattavat velholumen hetkessä. Happy Holidays !

Venäjä

Venäläiset velhot eivät pidä siitä, että heidän juhlansa ovat yhtenäisiä muiden kanssa. He juhlivat joulua 7. tammikuuta ja joulu on enemmänkin uuden vuoden jälkeinen rieha, kuin vuoden suurin juhla. Venäläisillä velhoilla on tapana perustaa yöllisiä kokoontumisia, joissa he juovat ja syövät oman naapurustonsa kanssa ja yrittävät pysyä piilossa jästeiltä, jotka niinikään ovat öisin liikkeellä, tosin mennäkseen korkeisiin rakennuksiin, joissa he vain joko istuvat hiljaa tai mumisevat kiitoksiaan. Ymmärtääkseni he kutsuvat sitä ruokoiluksi. C Рождеством!

Australia

Toisin kuin pohjoisella pallonpuoliskolla, etelässä velhot eivät edes yritä saada lunta aikaiseksi, sillä heidän joulunsa vietetään perheen kanssa rannalla grillaillen ja katkarapuja mutustaen. Jouluvaloja ja lauluja kuitenkin kunnioitetaan myös Australiassa, mutta Australian velhot sulautuvat jästi-yhteiskuntaan tekemällä kaiken samoin - eli paahtumalla Auringossa vailla huolen häivää! Merry Christmas!

Entäs sitten muut?

Sitten on tietysti vielä kategoria niitä velhoja, joiden mielestä joulu on täysin turha jästien keksimä juhla. He viettävät sen mieluiten kellarissa lymyten, ettei yksikään joululaulu tai ruoan tuoksu eksyisi heidän aisteihinsa. Englannin kuolonsyöjät vannovat kuuluvansa tähän ryhmään, jos heiltä asiasta kysytään, mutta kuinka he voisivat kieltäytyä kunniasta, kun heidän isäntänsä pitää joulupirskeet koko porukalle? Kyllä siinä paatuneimmankin kuolonsyöjän ulkokuori pettää, kun Voldemort keittää joulupuuroa!

Palaa joulukalenteriin

Luukun loihti Zenzibar