Dolohov neuvoo: Tee-se-itse kuolonsyöjänaamio

Kuolonsyöjien naamioita ei ihan tuosta noin vaan käydäkään nappaamassa kaupan hyllyltä. Jostain niidenkin on kuitenkin tultava, joten Tiedät-Kyllä-Kenen ahkerat pikku apulaiset tottakai omin pikkukätösin nikkaroivat ja askartelevat kukin itselleen sopivan naamion. Antonin Dolohov on erityisen näppärä tässä puuhassa, joten tässä hänen parhaat vinkkinsä.

Tarvikkeet

Tarvikkeet

- Kipsinauhaa (saa mm. apteekeista ja askarteluliikkeistä)
- Haaleaa vettä
- Vaseliinia tai muuta paksua rasvaa
- Sanomalehteä tms. askartelutilan suojaksi
- Sakset
- Hiekkapaperia
- Narua tai ohutta kuminauhaa
- Vesivärejä, akryylimaaleja, hilettä, tarroja yms. koristeluun (ei välttämätön)
- Fiksatiivia tai lakkaa (ei välttämätön)

Tee näin:

Jos haluat täysin omille kasvoillesi sopivan naamarin, pyydä kaveria tai perheenjäsentä auttamaan naamion teossa ja tekemään naamio kasvojesi päälle.

1) Leikkaa kipsinauhasta parin sentin paksuisia paloja kunnon nivaska. Suojaa työskentely-ympäristö kipsiroiskeiden varalta.

Palat

2) Levitä vaseliini sen henkilön kasvoille, jonka kasvoja käytetään naamarin muottina. Rasvan tarkoitus on estää kipsiä tarttumasta kasvojen ihoon ja ihokarvoihin, jotta kuivuttuaan se on helppo irrottaa. Myös hiukset kannattaa suojata niin, etteivät ne leiju naaman lähettyvillä.

3) Kostuta yksi kipsinauhan palanen, vedä ylimääräiset vedet pois ja asettele se kohteen kasvoille venyttäen palaa samalla hieman. (Kohteen kannattaa maata jo tässä vaiheessa selällään.) Kostuta seuraava kipsinauha ja asettele se kohteen kasvoille hieman eri kohtaan. Toista tätä kunnes koko naama on peitetty. HUOM! Jätä kuitenkin aukko sierainten, suun ja silmien kohdalle, että naamarissa pystyy hengittämään ja sen kanssa näkee kulkea. Naamarin reunojen tulisi tulla hieman leuan alapuolelle samoin kuin ulottua suurinpiirtein silmän ja korvan puoliväliin. Lisää vielä toinen kerros kipsinauhan palasia koko naamarin laajuudelle tehdäksesi naamarista vahvemman.

Kostuta...
Kostutus

...ja vedä ylimääräiset vedet pois
Kuivaus

4) Anna kuivua kunnes kipsi ei ole enää taipuisaa.

5) Kun kipsi on kuivunut, irrota naamio kohdehenkilön kasvoilta.

Irtonaamari

6) Jos naamion reunat ovat epätasaiset, voit leikata ne saksilla tasaisiksi. Halutessasi voit myös lisätä reunaa pitkin menemään kipsinauhan, jotta naamion reuna näyttäisi pyöreämmältä. Jos teet niin, anna lisätyn kipsinauhan kuivia ennen siirtymistä seuraavaan kohtaan. Samaa voi soveltaa myös suu-, silmä- ja sierainaukkoihin. Tässä vaiheessa kannattaa myös tarpeen tullen suurentaa hengitys- tai silmäaukkoja.

7) Hio kuivan naamarin pinta hiekkapaperilla sileäksi. (Voit myös halutessasi jättää sen röpelöiseksi tai tehdä kipsinauhasta erilaisia koukeroita, ulkokkeita tai muita kuvioita ja muotoja naamion pinnalle.) Jos naamion reunat tuntuvat teräviltä, myös ne voi hioa.

8) Tee naamion sivuihin reiät hieman korvien yläpuolelle. Näihin kiinnitetään myöhemmin nauha, joka pitää naamion kasvoilla.

9) Maalaa naamio haluamillasi väreillä tai jätä se valkoiseksi. Anna maalin kuivua. Huomioi, että jos käytät vesiliukoisia värejä, on kuivuneen maalin päälle hyvä suihkuttaa muutama kerros fiksatiivia, jotta väri pysyy paremmin, tai vaihtoehtoisesti lakata naamio värittömällä lakalla, jos haluaa käyttää naamiota ulkona ja pelkää värien valuvan sateella.

10) Kiinnitä naru tai kuminauha tekemiisi reikiin. Jos käytät kuminauhaa, tee nauhasta sen mittainen, että se pitää naamion tukevasti kasvoillasi, mutta antaa myös sen verran joustovaraa, että sen saa helposti päälle ja pois päältä. Jos käytät tavallista narua tai nauhaa, solmi molempiin reikiin erillinen nauha, jotta voit solmia nauhojen päät yhteen pääsi takana, että saat nauhasta tarpeeksi kireän pitämään naamion kasvoillasi.

Nyt oletkin jo (lähes) valmis liittymään Pimeyden Lordin joukkoihin!

Kunnon kuolonsyöjä

Palaa joulukalenteriin

Luukun loihti Hufflepuff Charm